Przetargi.pl
Przeprowadzenie kursów barmańskich w ramach projektu pn. Modernizacja kształcenia zawodowego w Małopolsce

Zespół Ekonomiki Oświaty w Krakowie ogłasza przetarg

  • Adres: 31-450 Kraków, ul. Ułanów 9
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel. 12 617 88 88 , fax. 12 410 43 90
  • Data zamieszczenia: 2013-09-11
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zespół Ekonomiki Oświaty w Krakowie
    ul. Ułanów 9 9
    31-450 Kraków, woj. małopolskie
    tel. 12 617 88 88, fax. 12 410 43 90
    REGON: 00055362100000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zeo.krakow.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przeprowadzenie kursów barmańskich w ramach projektu pn. Modernizacja kształcenia zawodowego w Małopolsce
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest przeprowadzenie w latach 2013 - 2014 w ramach współfinansowanego przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Społecznego projektu pn. Modernizacja kształcenia zawodowego w Małopolsce ośmiu kursów barmańskich w obrębie zawodu barman mixer I stopnia dla uczniów krakowskich szkół o profilu zawodowym zakończonych uzyskaniem przez nich zaświadczeń i certyfikatów potwierdzających ukończenie w/w kursów. Podstawą wydania w/w zaświadczenia dla każdego z uczestników kursów będzie przystąpienie do zorganizowanego przez Wykonawcę egzaminu wewnętrznego przed komisją powołaną przez Wykonawcę. Do przystąpienia do egzaminu wewnętrznego uprawnieni będą uczestnicy, którzy spełniają kryteria określone w Regulaminie uczestnictwa w projekcie (obecność na zajęciach kursu). Po uzyskaniu pozytywnego wyniku z egzaminu wewnętrznego uczestnicy otrzymują certyfikat potwierdzający zdobycie kwalifikacji barmana w zakresie podstawowym. Liczba kursów: 8, w tym: a) w 2013r. - 4 kursy; b) w 2014r. - 4 kursy. Liczba uczestników jednego kursu: 10. Łączna ilość godzin lekcyjnych (45 min) w ramach jednego kursu wynosi - 45. Kursy odbywać się będą we wszystkie dni robocze tygodnia z wyłączeniem niedziel po 5 godzin lekcyjnych. Każdy kurs może mieć w tygodniu maksymalnie 3 dni zajęć, a w czasie ferii zimowych i wakacji zajęcia kursu mogą odbywać się codziennie. Każdy kurs składa się z części teoretycznej i praktycznej, których zakres godzinowy określony jest w programie kursu. Program kursu/zajęć musi obejmować wiedzę i umiejętności w proporcji co najmniej 2/3 godzin praktycznych i 1/3 godzin teoretycznych. Terminy kursów muszą być dostosowane do obowiązujących godzin lekcyjnych uczestników. Dopuszcza się zorganizowanie kursów w innych terminach w uzgodnieniu z Liderem szkolnym projektu. Każdy kurs odbywać się będzie według programu określonego w SIWZ. Miejsce prowadzenia kursów - Zespół Szkół Gastronomicznych Nr 2, ul. Zamoyskiego 6 w Krakowie - pracownia szkolna (obsługa konsumenta) - (w ramach jednego kursu - 15 godzin) oraz pracownia szkolenia Wykonawcy na terenie Miasta Krakowa - - miejsce wskazuje Wykonawca (w ramach jednego kursu - 30 godzin). Pracownia szkolenia Wykonawcy powinna być wyposażona w nowoczesny sprzęt i urządzenia konieczne do pracy za barem. W pracowni musi znajdować się bar 5-stanowiskowy, tak aby były możliwe ćwiczenia w zespołach 2-osobowych. Każde stanowisko musi być wyposażone w tzw. sprzęt barowy podręczny: narzędzia i przybory barowe niezbędne do sporządzania napojów mieszanych różnych kategorii. Oprócz tego wymagane urządzenia elektryczne: blendery, wyciskarki do soków, miksery, ekspresy do kawy, maszyny do mycia naczyń, urządzenia chłodnicze wymagane do chłodzenia produktów używanych w czasie kursu, kostkarki, automatyczne dozowniki do napojów, dystrybutor do piwa, różnego rodzaju szkło do prezentacji napojów mieszanych różnych kategorii. Drobne wyposażenie obejmujące dodatki komplementarne do napojów mieszanych (słomki, rurki, wykałaczki, podkładki - serwetki). Wyposażenie pracowni musi być zgodne zasadami HACCP. Charakterystykę projektu Modernizacja kształcenia zawodowego w Małopolsce określa załącznik nr 6 do SIWZ. Liderem szkolnym projektu jest Lider szkolny projektu w Zespole Szkół Gastronomicznych nr 2 w Krakowie, ul. Zamoyskiego 6. Zamówienie jest w całości finansowane ze środków publicznych.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 800000004
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zeo.krakow.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach