Przetargi.pl
Przeprowadzenie kursów - Nowe trendy w cukiernictwie - karmel, czekolada,marcepan w produkcji i dekoracji wyrobów cukierniczych w ramach projektu pn. Modernizacja kształcenia zawodowego w Małopolsce

Zespół Ekonomiki Oświaty w Krakowie ogłasza przetarg

  • Adres: 31-450 Kraków, ul. Ułanów 9
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel. 012 4100215, 4188510 , fax. 012 4104390
  • Data zamieszczenia: 2011-08-04
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zespół Ekonomiki Oświaty w Krakowie
    ul. Ułanów 9 9
    31-450 Kraków, woj. małopolskie
    tel. 012 4100215, 4188510, fax. 012 4104390
    REGON: 00055362100000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zeo.krakow.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przeprowadzenie kursów - Nowe trendy w cukiernictwie - karmel, czekolada,marcepan w produkcji i dekoracji wyrobów cukierniczych w ramach projektu pn. Modernizacja kształcenia zawodowego w Małopolsce
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest przeprowadzenie w roku 2011 w ramach współfinansowanego przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Społecznego projektu pn. Modernizacja kształcenia zawodowego w Małopolsce dwóch kursów : nowe trendy w cukiernictwie - karmel, czekolada, marcepan w produkcji i dekoracji wyrobów cukierniczych dla uczniów krakowskich szkół o profilu zawodowy zakończonych uzyskaniem przez nich zaświadczeń-certyfikatów potwierdzających ukończenie kursów. Podstawą wydania ww zaświadczenia - certyfikatu dla każdego z uczestników kursów będzie spełnienie kryteriów określonych w Regulaminie uczestnictwa w projekcie (obecność na zajęciach). Liczba kursów w 2011r. - 2 Grupa uczestników jednego kursu liczy: 10 uczniów. Każdy kurs składać się będzie z części teoretycznej i praktycznej. Łączna ilość godzin lekcyjnych ( 45 min.) zajęć 1 kursu : 40, w tym; - zajęcia teoretyczne - w ilości - 8 godzin lekcyjnych - zajęcia praktyczne - w ilości - 32 godziny lekcyjne Zajęcia odbywać się będą w soboty w ośmiu blokach - każdy po pięć godzin lekcyjnych - 1 temat - 5 godzin lekcyjnych w tym 1 godzina teoretyczna i 4 godziny praktyczne. Dopuszcza się zmiany terminów zajęć kursów , koniecznie w uzgodnieniu z Liderem szkolnym projektu. Wykonawca zobowiązany jest zabezpieczyć wszystkie środki dydaktyczne pozwalające na realizację programu, w tym: - surowce, półprodukty i materiały do wykonania ćwiczeń produkcji pralin, dekoracji z czekolady z karmelu, marcepanu, ciastek bankietowych, tortów, carwingu, - skrypty, materiały ćwiczeniowe na DVD ( rejestrowane wybrane ćwiczenia) Surowce, półprodukty, materiały oraz skrypty Wykonawca zapewnia dla każdego uczestnika w ilości pozwalającej wykonanie ćwiczeń podczas zajęć kursów. Uczestnik każdego kursu otrzymuje od Wykonawcy: - niezbędne materiały szkoleniowe, płyty DVD, wykonane wyroby - zaświadczenie -certyfikat ukończenia kursu Uwaga: Na zaświadczeniu -certyfikacie winny zostać umieszczone: * szczegółowy zakres programowy kursu (wraz z podaniem ilości godzin poszczególnych tematów zajęć), * logo projektu - wg wzoru przekazanego przez Lidera szkolnego na etapie realizacji zamówienia, * zapis: kurs współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach projektu pn. Modernizacja kształcenia zawodowego w Małopolsce. Każdy kurs zakończy się: - przeprowadzeniem opracowanej przez Wykonawcę ankiety końcowej wśród uczestników kursu, która dostarczona zostanie Zamawiającemu, - dostarczeniem przez Wykonawcę Zamawiającemu rejestru-listy obecności potwierdzających uczestnictwo osób uczestniczących w kursie oraz program kursu, - dostarczeniem przez Wykonawcę Zamawiającemu kserokopii zaświadczeń- certyfikatów wydanych uczestnikom kursu. Szczegółowe harmonogramy kursów zostaną uzgodnione przez Wykonawcę, który będzie realizował zamówienie z Liderem szkolnym projektu. Miejsce kursów - Warsztaty Szkolne Zespołu Szkół Specjalnych nr 14 na os. Sportowym 28 w Krakowie. Warsztaty szkolne wyposażone w profesjonalny sprzęt cukierniczy do wykonywania wyrobów z karmelu, czekolady, marcepanu, carvingu oraz maszyny do mycia naczyń, urządzenia chłodnicze wymagane do chłodzenia produktów używanych w czasie kursów oraz różnego rodzaju naczyniami do serwowania różnych rodzajów sporządzonych wyrobów cukierniczych
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 800000004
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zeo.krakow.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach