Przetargi.pl
Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy mięsa i wędlin do Aresztu Śledczego w Suwałkach, tj: Część 1 - wędliny drobiowe, Część 2 - podroby drobiowe, mięso drobiowe, Część 3 - wędliny wieprzowe, Część 4 - podroby wieprzowe, mięso wieprzowe

Areszt Śledczy w Suwałkach ogłasza przetarg

  • Adres: 16-400 Suwałki, ul. Wojska Polskiego 29
  • Województwo: podlaskie
  • Telefon/fax: tel. 087 5651207 , fax. 087 5650328
  • Data zamieszczenia: 2013-09-30
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Areszt Śledczy w Suwałkach
    ul. Wojska Polskiego 29 29
    16-400 Suwałki, woj. podlaskie
    tel. 087 5651207, fax. 087 5650328
    REGON: 00031959800000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zp.sw.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Państwowa jednostka organizacyjna nie posiadająca osobowości prawnej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy mięsa i wędlin do Aresztu Śledczego w Suwałkach, tj: Część 1 - wędliny drobiowe, Część 2 - podroby drobiowe, mięso drobiowe, Część 3 - wędliny wieprzowe, Część 4 - podroby wieprzowe, mięso wieprzowe
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Część 1 - wędliny drobiowe Lp. Przedmiot zamówienia jm Wielkość dostaw 1. Parówki drobiowe kg 2 430,00 2. Kiełbasa kanapkowa drobiowa kg 2 140,00 3. Blok drobiowy kg 2 060,00 4. Mielonka drobiowa kg 2 060,00 5. Przysmak konserwowy kg 1 810,00 6. Mortadela drobiowa kg 2 480,00 7. Przysmak drobiowy kg 2 400,00 8. Pasztetowa drobiowa kg 1 810,00 9. Salceson drobiowy kg 1 810,00 10. Kiełbasa biała drobiowa kg 310,00 11. Polędwica drobiowa kg 260,00 12. Pierś faszerowana kg 255,00 13. Szynka drobiowa kg 255,00 14. Rolada drobiowa kg 2 340,00 15. Baleron drobiowy kg 255,00 16. Szynka konserwowa drobiowa kg 255,00 17. Kiełbasa zwyczajna drobiowa kg 485,00 18. Kiełbasa szynkowa drobiowa kg 255,00 Termin przydatności do spożycia wędlin nie krótszy niż 7 dni od daty dostawy. Część 2 -podroby drobiowe, mięso drobiowe Lp. Przedmiot zamówienia jm Wielkość dostaw 1 Ćwiartka z kurczaka kg 4 280,00 2 Serca drobiowe kg 1 450,00 3 Żołądki drobiowe kg 1 450,00 4 Filet z piersi kurczaka kg 390,00 5 Mięso gulaszowe drobiowe kg 390,00 Termin przydatności do spożycia mięsa i podrobów nie krótszy niż 3 dni od daty dostawy. Część 3 -wędliny wieprzowe Lp. Przedmiot zamówienia jm Wielkość dostaw 1 Kiełbasa bigosowa kg 2 700,00 2 Kiełbasa biała parzona kg 2 170,00 3 Mortadela kg 2 170,00 4 Pieczeń rzymska kg 2 080,00 5 Kiełbasa parówkowa kg 1 800,00 6 Kiełbasa piwna kg 1 800,00 7 Salceson włoski kg 1 800,00 8 Mielonka wieprzowa kg 1 800,00 9 Pasztet wieprzowy kg 1 800,00 10 Kiełbasa szynkowa kg 1 800,00 11 Blok konserwowy kg 1 800,00 12 Pachwina wędzona kg 540,00 Termin przydatności do spożycia wędlin nie krótszy niż 7 dni od daty dostawy. Część 4 -podroby wieprzowe, mięso wieprzowe Lp. Przedmiot zamówienia jm Wielkość dostaw 1 Mięso mielone wieprzowe garmażeryjne kg 3 390,00 2 Mięso drobne wieprzowe (mięso świeże, schłodzone, nie mielone, proporcje: mięso wieprzowe chude - 80%, mięso wieprzowe tłuste - 20 %) kg 2 000,00 3 Wątroba Świeża, nie mrożona kg 2 700,00 4 Schab wieprzowy b/k, schłodzony kg 220,00 Termin przydatności do spożycia mięsa i podrobów nie krótszy niż 3 dni od daty dostawy. 3. W/w artykuły muszą odpowiadać Polskiej Normie i Europejskim Normom Zharmonizowanym oraz normom zakładowym. 4. Wszystkie w/w produkty muszą spełniać normy, co do jakości, jakie wynikają z obowiązujących przepisów polskiego prawa dla produktów żywnościowych. 5. W sytuacji stosowania odmiennego nazewnictwa poszczególnych artykułów mięsnych w części I - wędliny drobiowe oraz części III - wędliny wieprzowe, Zamawiający dopuszcza możliwość zastosowania nazw własnych (firmowych) producenta, ale wyłącznie wtedy, kiedy wykonawca nie sprzedaje lub nie produkuje artykułu o wyżej wymienionej nazwie, a oferowany przez niego wyrób jest z nim tożsamy w procesie produkcji, składu, grupy technologicznej oraz odpowiada danej normie. 6. Dostarczony towar musi być świeży, nie mrożony. 7. Podane ilości są szacunkowe (maksymalne) i w czasie obowiązywania umowy mogą ulec zmianie. Wykonawcy będzie przysługiwało prawo do wynagrodzenia za faktycznie dostarczone ilości towaru. Z tytułu zmniejszenia wielkości zamówienia Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia finansowe ani prawne. 8. Wymagania i warunki realizacji zamówienia stawiane Wykonawcy: 1) Miejsce realizacji zamówienia: magazyn Aresztu Śledczego w Suwałkach. 2) Transport oraz załadunek i wyładunek odbywać się będzie na koszt i ryzyko wykonawcy. 3) Dostawy będą częściowe i sukcesywne. Ilość i rodzaj zamawianego towaru zamawiający określał będzie każdorazowo telefonicznie lub faxem do godziny 1000 na 4 dni przed dostawą. 4) Dostawa odbywać się będzie codziennie do godz. 1100 z wyłączeniem sobót, niedziel i świąt. 5) Zamawiający dokonywał będzie odbioru jakościowego i ilościowego dostarczanego towaru w swojej siedzibie, w dniu dostawy każdej partii. 6) Wymagana jest należyta staranność przy realizacji zobowiązań umowy. 7) Ustalenia i decyzje dotyczące wykonywania zamówienia uzgadniane będą przez zamawiającego z ustanowionym przedstawicielem wykonawcy. 8) Określenie przez Wykonawcę telefonów kontaktowych i numerów fax. oraz innych ustaleń niezbędnych dla sprawnego i terminowego wykonania zamówienia. 9) Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151100002
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach