Przetargi.pl
Przedmiotem zamówienia są dostawy mięsa i wędlin do Zakładu Karnego w Dębicy.

Zakład Karny ogłasza przetarg

  • Adres: 39-200 Dębica, ul. Sandomierska 41
  • Województwo: podkarpackie
  • Telefon/fax: tel. 0-14 681-56-56, 681-56-57 , fax. 0-14 681-56-59
  • Data zamieszczenia: 2012-11-26
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny
    ul. Sandomierska 41 41
    39-200 Dębica, woj. podkarpackie
    tel. 0-14 681-56-56, 681-56-57, fax. 0-14 681-56-59
    REGON: 00078295900000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Organ kontroli państwowej lub ochrony prawa, sąd lub trybunał

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przedmiotem zamówienia są dostawy mięsa i wędlin do Zakładu Karnego w Dębicy.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1 część: Łopatka wieprzowa z kością bez skóry świeża w ilości 350kg/m-c 2 część: Mięso rosołowe/poprzeczka wołowa świeże w ilości 35kg/m-c 3 część: Mięso drobne II wołowa świeże w ilości 200 kg/m-c 4 część: Mięso wołowe bez kości z łopatki świeże w ilości 160 kg/m-c 5 część: Wątroba wieprzowa świeża w ilości 130 kg/m-c 6 część: Boczek mielony w ilości 350kg/m-c 7 część: Kiełbasa parówkowa w ilości 400 kg/m-c 8 część: Kiełbasa zwyczajna w ilości 400kg/m-c 9 część: Kiełbasa mielona - lencz w ilości 350kg/m-c 10 część:Pieczeń wiedeńska w ilości 350kg/m-c 11część: Szynka tyrolska w ilości 350kg/m-c 12 część: Szynka konserwowa w ilości 50kg/m-c 13 część: Szynka zielonogórska w ilości 50kg/m-c 14 część: Szynka domowa w ilości 30 kg/m-c 15 część: Szynka drobiowa w ilości 50kg/m-c 16 część: Filet z indyka (prasowany blok) w ilości 50kg/m-c 17 część: Parówki drobiowe w ilości 350kg/m-c 18 część: Smalec w batonach ok. 2 kg. w ilości 80 kg/m-c 19 część: Karkówka wieprzowa bez kości świeża w ilości 180 kg
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151130003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: 1. Warunkiem udziału w postępowaniu jest wniesienie wadium. 2. Wysokość wadium dla każdej oferty częściowej wynosi odpowiednio: 1) Łopatka wieprzowa z kością bez skóry świeża:1.200,00 zł (słownie zł: tysiąc dwieście 00/100) 2) Mięso rosołowe (poprzeczka wołowa) świeże: 170,00 zł (słownie zł.: sto siedemdziesiąt 00/100 ) 3) Mięso drobne II wołowa świeża:1.600,00 zł (słownie zł.: tysiąc sześćset 00/100) 4) Mięso wołowe bez kości z łopatki świeże: 1200,00 zł (słownie zł.: tysiąc dwieście 00/100 ) 5) Wątroba wieprzowa świeża:170,00 zł (słownie zł.: sto siedemdziesiąt 00/100 ) 6) Boczek mielony: 470,00 zł (słownie zł.: czterysta siedemdziesiąt 00/100 ) 7) Kiełbasa parówkowa: 430,00 zł (słownie zł.: czterysta trzydzieści 00/100 ) 8) Kiełbasa zwyczajna: 530,00 zł (słownie zł.: pięćset trzydzieści 00/100 ) 9) Kiełbasa mielona (lencz): 480,00 zł (słownie zł.: czterysta osiemdziesiąt 00/100) 10) Pieczeń wiedeńska: 520,00 zł (słownie zł.: pięćset dwadzieścia 00/100 ) 11) Szynka tyrolska: 480,00 zł (słownie zł.: czterysta osiemdziesiąt 00/100 ) 12) Szynka zielonogórska: 130,00 zł (słownie zł.: sto trzydzieści 00/100) 13) Szynka domowa: 150,00 zł (słownie zł.: sto pięćdziesiąt 00/100) 14) Szynka drobiowa : 140,00 zł (słownie zł.: sto czterdzieści 00/100) 15) Szynka konserwowa: 150,00 zł (słownie zł.: sto pięćdziesiąt 00/100) 16) Filet z indyka ( prasowany blok): 230,00 zł (słownie zł.: dwieście trzydzieści 00/100 ) 17) Parówki drobiowe: 370,00 zł (słownie zł.: trzysta siedemdziesiąt 00/100) 18) Smalec w batonach: 110,00 zł. (słownie zł.: sto dziesięć 00/100 ), 19) Karkówka wieprzowa bez kości świeża: 55,00 zł ( słownie zł.:pięćdziesiąt pięć 00/100) Wadium wnosi się przed upływem terminu składania ofert, tj. do dnia 05 grudnia 2012 r. do godz. 9.00. 3. Wadium może być wnoszone w jednej lub kilku następujących formach: 1) W pieniądzu: - przelewem na rachunek Zamawiającego: NBP O/O Rzeszów nr rachunku 57101015280003611391200000. 2) w poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, z tym że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym, 3) w gwarancjach bankowych, 4) w gwarancjach ubezpieczeniowych, 5) w poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust.5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz. U. z 2007r, Nr 42, poz. 275 z późn. zm.). 4. Jeżeli wadium zostanie wniesione w pieniądzu, przelewem, Wykonawca dołącza do oferty kserokopię wpłaty wadium z potwierdzeniem dokonanego przelewu. Na poleceniu przelewu należy wpisać: Wadium - przetarg na dostawy mięsa, wędlin, konserw. 5. W przypadku wyboru pozostałych form wymagane jest przedłożenie oryginału dokumentu wystawionego na rzecz Zamawiającego. Dokumenty muszą zachować ważność przez cały okres, w którym Wykonawca jest związany ofertą. 6. O uznaniu przez Zamawiającego, że wadium w pieniądzu wpłacono w wymaganym terminie, decyduje data wpływu środków na rachunek Zamawiającego. 7. Zamawiający zwraca wadium wszystkim wykonawcom niezwłocznie po wyborze oferty najkorzystniejszej lub unieważnieniu postępowania, z wyjątkiem wykonawcy, którego oferta została wybrana jako najkorzystniejsza, z zastrzeżeniem art. 46 ust. 4a. ustawy. 8. Wykonawcy, którego oferta została wybrana jako najkorzystniejsza, zamawiający zwraca wadium niezwłocznie po zawarciu umowy w sprawie zamówienia publicznego oraz wniesieniu zabezpieczenia należytego wykonania umowy, jeżeli jego wniesienia żądano. 9. Zamawiający zwraca niezwłocznie wadium na wniosek wykonawcy, który wycofał ofertę przed upływem terminu składania ofert. 10. Zamawiający żąda ponownego wniesienia wadium przez wykonawcę, któremu zwrócono wadium na podstawie art. 46 ust. 1, jeżeli w wyniku rozstrzygnięcia odwołania jego oferta została wybrana jako najkorzystniejsza. Wykonawca wnosi wadium w terminie określonym przez zamawiającego. 11. Jeżeli wadium wniesiono w pieniądzu, zamawiający zwraca je wraz z odsetkami wynikającymi z umowy rachunku bankowego, na którym było ono przechowywane, pomniejszone o koszty prowadzenia rachunku bankowego oraz prowizji bankowej za przelew pieniędzy na rachunek bankowy wskazany przez wykonawcę. 12. Zamawiający zatrzymuje wadium wraz z odsetkami, jeżeli wykonawca w odpowiedzi na wezwanie, o którym mowa w art. 26 ust. 3, nie złożył dokumentów lub oświadczeń, o których mowa w art. 25 ust. 1, lub pełnomocnictw, chyba że udowodni, że wynika to z przyczyn nieleżących po jego stronie. 13. Zamawiający zatrzymuje wadium wraz z odsetkami, jeżeli wykonawca, którego oferta została wybrana: 1) odmówił podpisania umowy w sprawie zamówienia publicznego na warunkach określonych w ofercie; 2) nie wniósł wymaganego zabezpieczenia należytego wykonania umowy; 3) zawarcie umowy w sprawie zamówienia publicznego stało się niemożliwe z przyczyn leżących po stronie wykonawcy.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach