Przetargi.pl
Przedmiotem zamówienia są dostawy mięsa i wędlin do Zakładu Karnego w Dębicy

Zakład Karny ogłasza przetarg

  • Adres: 39-200 Dębica, ul. Sandomierska 41
  • Województwo: podkarpackie
  • Telefon/fax: tel. 0-14 681-56-56, 681-56-57 , fax. 0-14 681-56-59
  • Data zamieszczenia: 2015-11-25
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny
    ul. Sandomierska 41 41
    39-200 Dębica, woj. podkarpackie
    tel. 0-14 681-56-56, 681-56-57, fax. 0-14 681-56-59
    REGON: 00078295900000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zp.sw.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Zakład Karny w Dębicy

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przedmiotem zamówienia są dostawy mięsa i wędlin do Zakładu Karnego w Dębicy
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1)część: Łopatka wieprzowa z kością bez skóry świeża w ilości 520 kg/m-c 2)część: Mięso drobne II wołowa świeże w ilości 140 kg/m-c 3)część: Wątroba wieprzowa świeża w ilości 130 kg/m-c 4)część: Boczek mielony w ilości 250 kg/m-c 5)część: Kiełbasa parówkowa w ilości 230 kg/m-c 6)część: Kiełbasa zwyczajna w ilości 230 kg/m-c 7)część: Kiełbasa mielona - lencz w ilości 220 kg/m-c 8)część: Pieczeń wiedeńska / bez foremki / w ilości 230 kg/m-c 9)część: Szynka tyrolska w ilości 230 kg/m-c 10)część: Szynka konserwowa w ilości 35 kg/m-c 11)część: Szynka zielonogórska w ilości 35 kg/m-c 12)część: Szynka domowa w ilości 35 kg/m-c 13)część: Szynka drobiowa (produkt wyłącznie z mięsa drobiowego) w ilości 35 kg/m-c 14)część: Filet z indyka (prasowany blok) (produkt wyłącznie z mięsa drobiowego)w ilości 35 kg/m-c 15)część: Parówki drobiowe (produkt wyłącznie z mięsa drobiowego) w ilości 240 kg/m-c 16)część: Karkówka wieprzowa bez kości świeża w ilości 130 kg
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151130003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: 1.Warunkiem udziału w postępowaniu jest wniesienie wadium. 2.Wysokość wadium dla każdej oferty częściowej wynosi odpowiednio: 1)Łopatka wieprzowa z kością bez skóry świeża: 1000,00 zł (słownie zł: jeden tysiąc 00/100) 2)Mięso drobne II wołowa świeża: 500,00 zł (słownie zł.: pięćset 00/100) 3)Wątroba wieprzowa świeża: 110,00 zł (słownie zł.: sto dziesięć 00/100 ) 4)Boczek mielony: 400,00 zł (słownie zł.: czterysta 00/100 ) 5)Kiełbasa parówkowa: 300,00 zł (słownie zł.: trzysta 00/100 ) 6)Kiełbasa zwyczajna: 350,00 zł (słownie zł.: trzysta pięćdziesiąt 00/100 ) 7)Kiełbasa mielona (lencz): 350,00 zł (słownie zł.: trzysta pięćdziesiąt 00/100 8)Pieczeń wiedeńska: 350,00 zł (słownie zł.: trzysta pięćdziesiąt 00/100 ) 9)Szynka tyrolska: 350,00 zł (słownie zł.: trzysta pięćdziesiąt 00/100 ) 10)Szynka konserwowa: 100,00 zł (słownie zł.: sto 00/100) 11)Szynka zielonogórska: 100,00 zł (słownie zł.: sto 00/100) 12)Szynka domowa : 100,00 zł (słownie zł.: sto 00/100) 13)Szynka drobiowa: 100,00 zł (słownie zł.: sto 00/100) 14)Filet z indyka ( prasowany blok): 100,00 zł (słownie zł.: sto 00/100) 15)Parówki drobiowe: 350,00 zł (słownie zł.: trzysta pięćdziesiąt 00/100) 16)Karkówka wieprzowa bez kości świeża: 40,00 zł ( słownie zł.: czterdzieści 00/100) Wadium wnosi się przed upływem terminu składania ofert, tj. do dnia 08 grudnia 2015 r. do godz. 12:00. 3. Wadium może być wnoszone w jednej lub kilku następujących formach: 1)W pieniądzu: - przelewem na rachunek Zamawiającego: NBP O/O Rzeszów nr rachunku 57101015280003611391200000. 2)w poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, z tym że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym, 3)w gwarancjach bankowych, 4)w gwarancjach ubezpieczeniowych, 5)w poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust.5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz. U. z 2007r, Nr 42, poz. 275 z późn. zm.). 4.Jeżeli wadium zostanie wniesione w pieniądzu, przelewem, Wykonawca dołącza do oferty kserokopię wpłaty wadium z potwierdzeniem dokonanego przelewu. Na poleceniu przelewu należy wpisać: Wadium - przetarg na dostawy mięsa i wędlin. 5.W przypadku wyboru pozostałych form wymagane jest przedłożenie oryginału dokumentu wystawionego na rzecz Zamawiającego. Dokumenty muszą zachować ważność przez cały okres, w którym Wykonawca jest związany ofertą. 6.O uznaniu przez Zamawiającego, że wadium w pieniądzu wpłacono w wymaganym terminie, decyduje data wpływu środków na rachunek Zamawiającego. 7.Zamawiający zwraca wadium wszystkim wykonawcom niezwłocznie po wyborze oferty najkorzystniejszej lub unieważnieniu postępowania, z wyjątkiem wykonawcy, którego oferta została wybrana jako najkorzystniejsza, z zastrzeżeniem art. 46 ust. 4a. ustawy. 8.Wykonawcy, którego oferta została wybrana jako najkorzystniejsza, zamawiający zwraca wadium niezwłocznie po zawarciu umowy w sprawie zamówienia publicznego oraz wniesieniu zabezpieczenia należytego wykonania umowy, jeżeli jego wniesienia żądano. 9.Zamawiający zwraca niezwłocznie wadium na wniosek wykonawcy, który wycofał ofertę przed upływem terminu składania ofert. 10.Zamawiający żąda ponownego wniesienia wadium przez wykonawcę, któremu zwrócono wadium na podstawie art. 46 ust. 1, jeżeli w wyniku rozstrzygnięcia odwołania jego oferta została wybrana jako najkorzystniejsza. Wykonawca wnosi wadium w terminie określonym przez zamawiającego. 11.Jeżeli wadium wniesiono w pieniądzu, zamawiający zwraca je wraz z odsetkami wynikającymi z umowy rachunku bankowego, na którym było ono przechowywane, pomniejszone o koszty prowadzenia rachunku bankowego oraz prowizji bankowej za przelew pieniędzy na rachunek bankowy wskazany przez wykonawcę. 12.Zamawiający zatrzymuje wadium wraz z odsetkami, jeżeli wykonawca w odpowiedzi na wezwanie, o którym mowa w art. 26 ust. 3, z przyczyn leżących po jego stronie, nie złożył dokumentów lub oświadczeń, o których mowa w art. 25 ust. 1, pełnomocnictw, listy podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 2 pkt 5, lub informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej, lub nie wyraził zgody na poprawienie omyłki, o której mowa w art. 87 ust. 2 pkt 3, co powodowało brak możliwości wybrania oferty złożonej przez wykonawcę jako najkorzystniejszej 13.Zamawiający zatrzymuje wadium wraz z odsetkami, jeżeli wykonawca, którego oferta została wybrana: 1)odmówił podpisania umowy w sprawie zamówienia publicznego na warunkach określonych w ofercie; 2)nie wniósł wymaganego zabezpieczenia należytego wykonania umowy; 3)zawarcie umowy w sprawie zamówienia publicznego stało się niemożliwe z przyczyn leżących po stronie wykonawcy.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Termin płatności
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach