Przetargi.pl
Przedmiotem zamówienia jest usługa: Wynajem sal szkoleniowych, zapewnienie cateringu oraz noclegów dla uczestników projektu Ekologiczny biznes to dobry biznes

Warmińsko-Mazurska Agencja Rozwoju Regionalnego S.A. w Olsztynie ogłasza przetarg

  • Adres: 10-516 Olsztyn, Plac Generała Józefa Bema 3
  • Województwo: warmińsko-mazurskie
  • Telefon/fax: tel. 89 5211250, 5211286 , fax. 89 5211260
  • Data zamieszczenia: 2014-11-03
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Warmińsko-Mazurska Agencja Rozwoju Regionalnego S.A. w Olsztynie
    Plac Generała Józefa Bema 3 3
    10-516 Olsztyn, woj. warmińsko-mazurskie
    tel. 89 5211250, 5211286, fax. 89 5211260
    REGON: 51019821400000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.wmarr.olsztyn.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Spółka Akcyjna

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przedmiotem zamówienia jest usługa: Wynajem sal szkoleniowych, zapewnienie cateringu oraz noclegów dla uczestników projektu Ekologiczny biznes to dobry biznes
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest usługa Wynajem sal szkoleniowych, zapewnienie cateringu oraz noclegów dla uczestników projektu Ekologiczny biznes to dobry biznes. Usługa obejmuje wynajem sal szkoleniowych, pokoi hotelowych wraz ze śniadaniem, zapewnienie pełnego wyżywienia w przypadku szkoleń wyjazdowych i serwisów kawowych oraz wyżywienia wraz z serwisem kawowym w przypadku szkoleń stacjonarnych dla uczestników projektu i trenerów podczas szkoleń organizowanych w ramach projektu pn. Ekologiczny biznes to dobry biznes 1. Wykonawca zobowiązuje się do zapewnienia a) sal szkoleniowych na czas szkoleń łącznie 544 godziny zegarowe (68 dni) b) 1 osobowych pokoi hotelowych wraz z łazienką oraz śniadaniem (łącznie 217 noclegów) c) zapewnienie wyżywienia obsługi cateringowej podczas zajęć dla uczestników szkoleń stacjonarnych i wyjazdowych oraz trenerów łącznie 868 jednostek cateringowych w ciągu 68 dni szkoleniowych, w tym Szkolenia stacjonarne 2 dniowe szkolenia stacjonarne odbywać się będą w miastach powiatowych województwa warmińsko- mazurskiego z parkingiem bezpłatnym samochodowy dla uczestników szkolenia, w miejscu dobrze skomunikowanym i dostępnym dla osób bez samochodów. Wykonawca zapewni a) sale szkoleniowe wraz z wyposażeniem dla 17 grup (ok.10-12 osób + trener) 34 dni b) wyżywienie dla uczestników szkoleń oraz trenera osobodzień 434 jednostek cateringowych (obiad, serwis kawowy ciągły). Szkolenia wyjazdowe 2 dniowe. szkolenia wyjazdowe odbywać się będą na terenie województwa warmińsko-mazurskiego w Elblągu, Olsztynie i Ełku tj. w miejscu zakwaterowania uczestników projektu, z parkingiem bezpłatnym samochodowym dla uczestników szkolenia, w miejscu dobrze skomunikowanym i dostępnym dla osób bez samochodów. 2. Zamówienie należy wykonać zgodnie z wymogami określonymi poniżej 1) Liczba uczestników- maksymalnie 217 osób 17 grup szkoleniowych (ok.10-12 osób) + 17 trenerów (możliwość prowadzenia 2 grup jednocześnie w ww. lokalizacjach województwa warmińsko-mazurskiego ) 2) Termin realizacji zamówienia 01.12.2014 do 15.05.2015 r. 3) Czas trwania szkolenia 2 dni, rozpoczęcie (przyjazd) ok. godziny 09.00 dnia pierwszego, zakończenie (wyjazd) godzina 16.00 dnia drugiego. 4) Miejsce organizacji szkolenia obiekt szkoleniowo-hotelowy. 5) Standard miejsca realizacji szkolenia. Wykonawca zapewni realizację usług w obiekcie szkoleniowo-hotelowym z zapleczem noclegowo-restauracyjnym, posiadającym przy-znaną kategorię co najmniej trzygwiazdkową (zgodnie z kategoryzacją obiektów konferencyjno-hotelowych-hoteli uzyskaną zgodnie z wymaganiami ustawy z 29 sierpnia z 1997 r. oraz rozporządzenia Ministra Gospodarki i Pracy z dnia 19 sierpnia 2004 r. w sprawie obiektów hotelarskich i innych obiektów, w których są świadczone usługi hotelarskie (Dz. U. z 2006 r. Nr 22, poz. 169 z późn. zm.). 6) Wykonawca zobligowany jest do świadczenia usług hotelarskiej, gastronomicznej i szkoleniowej w tym samym obiekcie szkoleniowo-hotelowym (budynku). UWAGA 1.w przypadku otrzymania przez Wykonawcę informacji o przybyciu mniejszej niż przewidziana ilości uczestników szkolenia (ale nie mniej niż 20%) lub nieskorzystaniu przez nich z noclegu zobowiązuje się on do proporcjonalnego obniżenia ceny zakwaterowania w stosunku do ceny podstawowej, w oparciu o faktyczną ilość uczestników 2.Zamawiający nie pokrywa kosztów zakwaterowania ani wyżywienia osób towarzyszących uczestnikom szkolenia 3.Zamawiający nie pokrywa kosztów krajowych i zagranicznych rozmów telefonicznych wykonywanych z pokoi hotelowych przez osoby zakwaterowane 4.Zamawiający nie pokrywa kosztów związanych z udostępnieniem w pokojach mini-baru, płatnej tv itp. 5.wyżej wymienione i inne koszty, które nie są związane z wykonywaniem przedmiotu zamówienia i warunkami stawianymi przez Zamawiającego, zostaną opłacone indywidualnie przez osoby zakwaterowane. 7) Sala szkoleniowa a) Wykonawca zobligowany jest do zapewnienia klimatyzowanej sali szkoleniowej dla 10-12 uczestników + trener, wyposażonej w ekran, rzutnik multimedialny, laptop, tablicę typu flipchart, nagłośnienie, z bezprzewodowym i przewodowym dostępem do Internetu wraz z obsługą wyposażenia. 8) Zapewnienie miejsc noclegowych ze śniadaniem dla 217 osób, w tym 217 pokoi jednoosobowych (możliwość prowadzenia 2 grup jednocześnie w ww. lokalizacjach województwa warmińsko-mazurskiego). 9) Zapewnienie całodziennego wyżywienia dla uczestników i trenera osobodzień 434 jednostek cateringowych (obiad, serwis kawowy ciągły, kolacja) 10) Parking- Wykonawca zobowiązany jest do nieodpłatnego udostępnienia miejsc parkingowych dla uczestników szkoleń (w bezpośrednim sąsiedztwie obiektu szkoleniowo-hotelowego). Wykonawca otrzyma informację dotyczącą ostatecznej ilości uczestników korzystających z miejsc noclegowych najpóźniej na 3 dni przed rozpoczęciem danego szkolenia. Zamawiający dopuszcza możliwość organizacji jednocześnie 2 szkoleń w tym samym terminie w dwóch różnych lokalizacjach w woj. warmińsko-mazurskiego. Rozliczenie odbywać się będzie na podstawie faktycznie wykonanego zakresu umowy i ustalonej ceny jednostkowej. 3. Zakres przedmiotu zamówienia Niezbędne wymagania odnośnie sali szkoleniowej (szkolenia stacjonarne i wyjazdowe) dla ok. 10-12 uczestników szkoleń i trenera a)powinna znajdować się na terenie miasta powiatowego województwa warmińsko-mazurskiego, w przypadku szkoleń wyjazdowych w miejscu zakwaterowania (na terenie Elbląga, Olsztyna, Ełku) z parkingiem samochodowym bezpłatnym dla uczestników szkolenia, w miejscu dobrze skomunikowanym i dostępnym dla osób bez samochodów b)powinna posiadać powierzchnię nie mniejszą niż 60 m2 gwarantując tym samym optymalne warunki prowadzenia zajęć szkoleniowych w grupie ok. 12-osobowej + trener c)powinna być wyposażona w stoły oraz krzesła, tablicę sucho ścieralną i tablicę typu flipchart z zapasem kartek, mazaków, komputer-laptop, rzutnik multimedialny, ekran d)ustawienie stołów i krzeseł w podkowę lub teatralne z możliwością podania serwisu kawowego w sali lub w jej bliskim sąsiedztwie e)sala powinna gwarantować optymalne warunki prowadzenia zajęć szkoleniowych w grupach ok. 10-12 osobowych + trener, czyli pomieszczenie z zapewnionym zapleczem do przeprowadzenia szkolenia, tj. spełniać odpowiednie warunki sanitarne, bezpieczeństwa, akustyczne i jakościowe z dostępem do toalet na tym samym piętrze co sala szkoleniowa f)pozwala zapewnić odpowiednie oświetlenie dostęp światła dziennego oraz całodobowe oświetlenie umożliwiające swobodne i bezpieczne dla wzroku czyta-nie, a zarazem możliwość zaciemnienia sali podczas prezentacji multimedialnej g)powinna posiadać klimatyzację i ogrzewanie i być odpowiednio przygotowana w zależności od panujących na zewnątrz warunków atmosferycznych h)musi być dostępna w godzinach 9.00-17.00 - 1-szy dzień i 8.00-16.00- 2-gi dzień szkolenia, na minimum 8 godzin w dni robocze (od poniedziałku do piątku), i)powinna być dostosowana do potrzeb osób niepełnosprawnych (w tym poruszających się na wózkach inwalidzkich) j)powinna być w trakcie czasu trwania szkoleń oznakowana zgodnie z przekazanymi przez Zamawiającego materiałami o wizualizacji zgodnej z wymogami Projektu k)jest odrębnym pomieszczeniem od pomieszczenia, w którym spożywane są posiłki. Podczas szkolenia sala konferencyjna będzie dostępna dla Zamawiającego wraz z obsługą techniczną. 4. Niezbędne wymagania dotyczące wyżywienia - szkolenie stacjonarne 2-dniowe Do Wykonawcy należy zapewnienie usługi wyżywienia i usługi cateringowej dla ok. 200 uczestników szkoleń i 17 trenerów (szkolenie odbywa się w ciągu dwóch następujących po sobie dni roboczych). W trakcie dnia szkoleniowego Wykonawca zapewni uczestnikom szkoleń serwis kawowy ciągły, na który składać się będą gorąca kawa, gorąca herbata, cukier, śmietanka, cytryna, woda mineralna gazowana i niegazowana, soki, świeże ciastka różnego rodzaju, owoce oraz zestaw obiadowy z napojami. W skład zestawu obiadowego powinno wchodzić zupa lub zimne przekąski, 1 danie główne na ciepło , deser oraz napoje Wykonawca powinien zapewnić menu mięsne i wegetariańskie oraz zapewnić różnorodność posiłków Wszystkie posiłki oraz serwis kawowy muszą być wydawane na zastawie wielorazowego użytku Posiłek (obiad-lunch) powinien być serwowany poza salą szkoleniową (w jej bliskim sąsiedztwie) w którym uczestnicy mogą spożyć serwowany ciepły posiłek (zagwarantowane miejsca siedzące dla ok. 12 osób + trener. Szkolenia stacjonarne Miasta powiatowe - szkolenia stacjonarne-dwudniowe Ilość godzin/dni szkoleń w okresie od 01.12.2014 do 15.05.2015 Usługa wynajmu sal szkoleniowych (17 grup szkoleniowych x 2 dni) 272h-34dni Usługa obiadowa + serwis kawowy ciągły 434 jednostki cateringowe 5. Niezbędne wymagania dotyczące wyżywienia - szkolenie wyjazdowe 2-dniowe: Do Wykonawcy należy zapewnienie usługi noclegu, wyżywienia i usługi cateringowej dla ok. 200 uczestników szkoleń i 17 trenerów (szkolenie odbywa się w ciągu dwóch następujących po sobie dni roboczych). W trakcie dnia szkoleniowego Wykonawca zapewni uczestnikom szkoleń serwis kawowy ciągły, na który składać się będą: gorąca kawa, gorąca herbata, cukier, śmie-tanka, cytryna, woda mineralna gazowana i niegazowana, soki, świeże ciastka różnego rodzaju, owoce oraz zestaw obiadowy z napojami. W skład zestawu obiadowego powinno wchodzić zupa lub zimne przekąski, 1 danie główne na ciepło , deser oraz napoje Wykonawca powinien zapewnić menu mięsne i wegetariańskie oraz zapewnić różnorodność posiłków Wszystkie posiłki oraz serwis kawowy muszą być wydawane na zastawie wielorazowego użytku; Posiłek (obiad-lunch) powinien być serwowany poza salą szkoleniową (w jej bliskim sąsiedztwie) w którym uczestnicy mogą spożyć serwowany ciepły z gwarancją miejsc siedzących. W skład kolacji powinno wchodzić zimne przekąski, 1 danie główne na ciepło , deser oraz napoje Wykonawca powinien zapewnić menu mięsne i wegetariańskie oraz zapewnić różnorodność posiłków UWAGA w przypadku otrzymania przez Wykonawcę informacji o przybyciu mniejszej ilości uczestników szkolenia niż przewidziana (ale nie mniej niż 20%) lub nieskorzystaniu przez nich z wyżywienia, zobowiązuje się on do proporcjonalnego obniżenia ceny usługi gastronomicznej w stosunku do ceny podstawowej, w oparciu o faktyczną ilość uczestników. 6. Niezbędne wymagania dotyczące noclegu - szkolenie wyjazdowe Wykonawca zapewni nocleg w okresie pomiędzy 01.12.2014 a 15.05.2015, łącznie przez 34 dni dla 200 uczestników projektu i 17 trenerów w hotelu minimum trzy gwiazdkowym w pokojach jednoosobowych z łazienką. Wykonawca zapewni śniadanie w cenie noclegu, Wykonawca zapewni ubezpieczenie NNW dla uczestników szkolenia od pierwszego do ostatniego dnia szkolenia. Szczegółowe terminy prowadzenia szkoleń zostaną uzgodnione z Wykonawcą najpóźniej 7 dni przed rozpoczęciem szkolenia. Szkolenia wyjazdowe ELBLĄG-OLSZTYN-EŁK-szkolenia wyjazdowe- dwudniowe Ilość godzin-dni szkoleń w okresie od 01.12.2014 do 15.05.2015 Usługa wynajmu sal szkoleniowych (17 grup szkoleniowych x 2 dni) 272h-34dni Usługa noclegu ze śniadaniem 217 osób-1 nocleg Usługa całodobowego wyżywienia (2 x obiad + kolacja)+ serwis kawowy ciągły 434 jednostki Termin realizacji szkoleń: szkolenia obywać się będą w grupach ok. 10-12 osobowych + trener, w okresie od 01.12.2014 do 15.05.2015 w dni robocze w godzinach 9.00-17.00 - 1-szy dzień i 8.00-16.00- 2-gi dzień szkolenia. Szczegółowe terminy prowadzenia szkoleń zostaną uzgodnione z Wykonawcą najpóźniej 7 dni przed rozpoczęciem szkolenia. Zamawiający w trosce o należyte wykonanie szkoleń zastrzega sobie prawo do wizji lokalnej zaoferowanych przez Wykonawcę w ofercie sal szkoleniowo-wykładowych, celem sprawdzenia w/w wymogów. W razie zamiaru dokonania takiej wizji Wykonawca ma obowiązek umożliwienia Zamawiającemu dokonania takiej wizji. W razie uniemożliwienia sprawdzenia Zamawiającemu jakości sal oferta Wykonawcy ulega odrzuceniu. Wykonawcy za wykonanie czynności przysługuje wynagrodzenie stanowiące a)W przypadku usługi wynajęcia pokoi hotelowych- iloczyn liczby wynajętych pokoi hotelowych i stawki za nocleg w pokoju jednoosobowym z łazienką w hotelu o standardzie min. trzy gwiazdkowym b)W przypadku wynajmu sal szkoleniowych- iloczyn dni za wynajem sali szkoleniowej i stawki za wynajem. c)W przypadku wyżywienia i przerw kawowych-iloczyn ilości zrealizowanych usług oraz stawki za jedną jednostkę cateringową. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia dla poszczególnych części znajduje się w SIWZ
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 702200009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: doświadczenie w zakresie realizacji usług hotelowych wraz z wynajmem sal konferencyjnych/szkoleniowych oraz cateringiem
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.wmarr.olsztyn.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach