Przetargi.pl
Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi w zakresie codziennego przygotowywania i dostawy całodziennego wyżywienia dla wychowanków Placówki Wsparcia Dziecka i Rodziny w Ostrowie Wielkopolskim w 2021 roku

Placówka Wsparcia Dziecka i Rodziny w Ostrowie Wielkopolskim ogłasza przetarg

  • Adres: 63-400 Ostrów Wielkopolski, Al. Słowackiego
  • Województwo: wielkopolskie
  • Telefon/fax: tel. 627 371 157 , fax. 627 371 157
  • Data zamieszczenia: 2021-01-20
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Placówka Wsparcia Dziecka i Rodziny w Ostrowie Wielkopolskim
    Al. Słowackiego
    63-400 Ostrów Wielkopolski, woj. wielkopolskie
    tel. 627 371 157, fax. 627 371 157
    REGON: 30161271800000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://pwdr.powiat-ostrowski.pl/

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi w zakresie codziennego przygotowywania i dostawy całodziennego wyżywienia dla wychowanków Placówki Wsparcia Dziecka i Rodziny w Ostrowie Wielkopolskim w 2021 roku
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi w zakresie codziennego przygotowywania i dostawy całodziennego wyżywienia dla wychowanków Placówki Wsparcia Dziecka i Rodziny w Ostrowie Wielkopolskim w 2021 roku. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia: 1. Zamówienie obejmuje całoroczne, codzienne (7 dni w tygodniu) wyżywienie dla 14 dzieci na pobyt całodobowy w ilości zgodnej z zapotrzebowaniem ilościowym na wyżywienie złożonym przez zamawiającego na dany dzień (liczba wychowanków jest zmienna, jednak nie więcej niż 14 osób), tj.: I śniadanie, II śniadanie, obiad i kolacja: a) I i II śniadanie obejmuje: urozmaicone produkty niewyporcjowane do samodzielnego przygotowania przez dzieci i wychowanków oraz napoje w postaci instant, np. kakao + mleko w kartoniku lub herbata ekspresowa jedna na osobę, cukier do napoju; dowóz 1x dziennie w godz. między 6:45 a 7:00, b) Obiady gotowe obejmują: I danie (urozmaicone), II danie (urozmaicone), kompot lub sok oraz deser (urozmaicony, w tym ciasto domowego wypieku co najmniej 2x w tygodniu od poniedziałku do piątku); dowóz 1x dziennie w godz. między 13:00 a 14:00. c) Kolacja obejmuje: urozmaicone produkty niewyporcjowane do samodzielnego przygotowania przez dzieci i wychowanków oraz herbata ekspresowa jedna na osobę; dowóz 1x dziennie w godz. między 18:00 a 18:30. 2. Inne wymagania i uwagi: a) Posiłki będą dostarczane do siedziby zamawiającego, na II piętro budynku do aneksu kuchennego, zgodnie z zapotrzebowaniem ilościowym na wyżywienie złożonym przez zamawiającego do godz. 11:00 dnia poprzedzającego dostawę (w wyjątkowych sytuacjach zamawiający może złożyć zamówienie w terminie późniejszym, a wykonawca – jeżeli jest to możliwe – zobowiązuje się do dostarczenia zamówionych posiłków). b) Wykonawca zapewnia dowóz posiłków w atestowanych naczyniach do transportu żywności. Wykonawca zapewnia odpowiednią temperaturę, ochronę oraz jakość przewożonych potraw środkami transportu przystosowanymi do przewozu żywności. c) Naczynia, w których wykonawca będzie dostarczać posiłki, będę zabierane od zamawiającego w ciągu dwóch godzin po dostawie. Wykonawca zobowiązuje się do zabierania resztek pokarmowych, w tym również resztek pokarmowych z zajęć kulinarnych przeprowadzanych w siedzibie zamawiającego. d) Wyżywienie musi być zgodne z zaleceniami Instytutu Żywności i Żywienia dla przedziału wiekowego od 10 do 19 roku życia dla chłopców i dziewczynek, z uwzględnieniem zaleconej diety, jeśli dieta zostanie im przepisana, o czym zamawiający zobowiązuje się powiadomić wykonawcę niezwłocznie. e) Wykonawca co 10 dni będzie dostarczał zamawiającemu propozycje jadłospisu dekadowego urozmaiconego, każdorazowo uzgodnionego z zamawiającym i uwzględniającego sugestie zamawiającego. Jadłospis musi zawierać również informacje o: gramaturze posiłków, kaloryczności posiłków oraz składnikach alergennych użytych do przygotowania żywności i nadal obecnych w produkcie gotowym. W przypadku problemów z zaopatrzeniem w odpowiednie produkty wykonawca może dokonać nieznacznych odstępstw od zaplanowanego jadłospisu. Zastosowane zamienne produkty powinny gwarantować wysoką jakość posiłków oraz podobne wartości odżywcze. f) Wykonawca zobowiązuje się przygotowywać posiłki z produktów wysokiej jakości i zawsze świeżych, posiadających aktualne terminy ważności, nabytych w źródłach działających zgodnie z obowiązującymi przepisami sanitarnymi i higienicznymi, naturalnych z ograniczoną ilością substancji dodatkowych (konserwujących, zagęszczających, barwiących, sztucznie aromatyzowanych). g) W trakcie realizacji zamówienia wykonawca będzie przestrzegał reżimu sanitarno-higienicznego, wdrażania systemu HACCP, który podnosi standardy higieniczne zakładów i jakości produkcji, a w konsekwencji do podniesienia bezpieczeństwa produkowanych posiłków. Wykonawca ponosić będzie odpowiedzialność prawną i materialną wobec organów kontroli (Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna, PIP, BHP itp.) oraz w zakresie wykonywanej usługi, w tym m.in. w zakresie jakości produktów i przygotowanych posiłków, ich zgodności z odpowiednimi normami kalorii oraz w zakresie wymagań higieniczno-sanitarnych. Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność za skutki wynikające z zaniedbań przy przygotowywaniu i transporcie posiłków, mogące mieć negatywny wpływ na zdrowie wychowanków zamawiającego. h) Wykonawca zobowiązuje się do pobierania na swój koszt próbek żywności z dostarczonych posiłków i będzie odpowiedzialny za ich właściwe przechowywanie, zgodnie z obowiązującymi przepisami oraz musi wskazać najpóźniej w dniu podpisania umowy miejsce przechowywania tych próbek w swojej siedzibie. i) Wykonawca jest zobowiązany do bezzwłocznego informowania zamawiającego o wszelkich zagrożeniach dla realizacji przedmiotu zamówienia. 3.2. Wymagania dot. zatrudnienia na umowę o pracę. Zamawiający wymaga, aby na umowę o pracę zatrudnione były osoby wykonujące czynności związane z przygotowaniem posiłków. UWAGA: Zamawiający zastrzega możliwość braku zapotrzebowania na wyżywienia w poszczególne dni lub zamówienie mniejszej ilości posiłków (sytuacja taka może mieć miejsce z powodu braku dzieci w Placówce, urlopowania dzieci, wyjazdu na wycieczkę, wypoczynek zimowy i letni itp). Podana w formularzu ofertowym ilość porcji obliczona została przy założeniu obecności w Placówce wszystkich 14 dzieci w każdym dniu roku 2021 i jest liczbą orientacyjną, jaką zamawiający dokładając wszelkich starań przewidział na okoliczność przeprowadzenia niniejszego postępowania, jednak może różnić się od zamówionych porcji w trakcie realizacji zamówienia. Wykonawca nie będzie wnosił wobec zamawiającego żadnych roszczeń z powodu innej ilości posiłków niż podana na formularzu ofertowym.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach