Dom Pomocy Społecznej w Rąbieniu ogłasza przetarg
- Adres: 95-070 Rąbień, Rąbień AB 59
- Województwo: łódzkie
- Telefon/fax: tel. 042 7121996 , fax. 042 7121208
- Data zamieszczenia: 2011-02-25
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Dom Pomocy Społecznej w Rąbieniu
Rąbień AB 59 AB 59
95-070 Rąbień, woj. łódzkie
tel. 042 7121996, fax. 042 7121208
REGON: 00031360900000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.dpsrabien.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych w zakresie przygotowania, dostawy i dystrybucji codziennych posiłków dla 130 mieszkańców Domu Pomocy Społecznej w Rąbieniu z jednoczesną dzierżawa pomieszczeń kuchennych w budynku głównym DPS o łącznej powierzchni 44,84 m?. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych w zakresie przygotowania, dostawy i dystrybucji codziennych posiłków dla 130 mieszkańców Domu Pomocy Społecznej w Rąbieniu z jednoczesną dzierżawa pomieszczeń kuchennych w budynku głównym DPS o łącznej powierzchni 44,84 m?. 3.2 Przedmiot zamówienia jest określany we Wspólnym Słowniku Zamówień pod pojęciem usługi przygotowywania posiłków ( catering) kodem CPV - 55321000 - 6 55521200 - 0 W zakresie żywienia 3.3 Średnia miesięczna ilość przygotowywanych posiłków wynosi 3 posiłki dziennie x 30 dni x 130 osób. 3.4 Posiłki dla mieszkańców winny być dostarczone o ściśle ustalonych porach dnia: - śniadanie godz. 7,30-8,00 - obiad godz 12,30-13,00 - kolacja godz. 18,00 3.5 Przygotowywanie posiłków odbywać się będzie z uwzględnieniem diet stosowanych w tutejszym Domu Pomocy zgodnie z zaleceniem lekarza oraz kaloryczności. Żywienie mieszkańców opiera się na n/w dietach - dieta ogólna - 83 osoby - dieta ogólna zmielona - 3 osób - dieta papkowa - 20 osób - dieta trzustkowa zmielona - 1 osoba - dieta cukrzycowa - 6 osoby - dieta wątrobowa - 15 osoby - dieta wątrobowa zmielona - 2 osoby - dodatek żywieniowy do diet - 130 osób Dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej ustala się dzienną normę kaloryczności 3.300 Kcal, z dopuszczalnym dziennym odchyleniem (+ - ) 5 %. Posiłki muszą odpowiadać wymogą sztuki kulinarnej z zachowaniem norm żywieniowych z uwzględnieniem niezbędnych składników pokarmowych ( wartości odżywczych). Przez dodatek żywieniowy Zamawiający rozumie podstawowe produkty żywnościowe i napoje dla diety ogólnej a w przypadku innych diet zgodnie ze wskazaniami lekarza ( § 6 ust.6 pkt d - Rozporządzenia Ministra Polityki Społecznej z dnia 19.10.2005r. w sprawie domów pomocy społecznej ( Dz.U.05.217.1837). 3.6 Umożliwienie nie rzadziej niż raz w miesiącu kontroli stanu sanitarnego dzierżawionych pomieszczeń osobie wyznaczonej przez Zamawiającego. W zakresie dzierżawy 3.7 Zamawiający wydzierżawi pomieszczenia kuchenne umożliwiające wykonywanie działalności cateringowej, zgodnie z przedmiotem zamówienia. 3.8 W skład pomieszczeń kuchennych wchodzą: szatnia - pokój socjalny - 10,34 m?; rozdzielnia posiłków i zmywalnia - 34,5 m?.Łączna powierzchnia pomieszczeń 44,84 m? 3.9 Zamawiający informuje, iż minimalna stawka za dzierżawę pomieszczeń kuchennych nie może być niższa niż 14,64 zł. za m? - brutto. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555200001
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający żąda wniesienia wadium w wysokości 5.838,34 zł. słownie : pięć tysięcy osiemset trzydzieści osiem 34/100. zgodnie z art. 45 ustawy Prawo zamówien publicznych.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.dpsrabien.pl
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dostawa posiłków gotowych (cateringu) dla uczestników projektu Aktywny krok współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej, z Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Poddziałania IX.1.1. Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Łódzkiego 2014-2020
Dodano: 2016-04-26 - USŁUGI CAŁODOBOWEGO DOSTARCZANIA POSIŁKÓW DLA PACJENTÓW MCTiPZ
Dodano: 2016-02-15 - PRZYGOTOWANIE I DOSTAWA CAŁODZIENNEGO WYŻYWIENIA DLA PACJENTÓW SZPITALA Z UWZGLĘDNIENIEM DIET I KALORYCZNOŚCI DLA SPZOZ W PAJĘCZNIE
Dodano: 2015-12-09 - Dostawa posiłków gotowych (cateringu) dla uczestników projektu Nowy obraz pomocy społecznej w Łodzi współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej, z Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Poddziałania 7.1.1. Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki dla Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Łodzi
Dodano: 2015-06-30 - USŁUGI CAŁODOBOWEGO DOSTARCZANIA POSIŁKÓW DLA PACJENTÓW MCZP
Dodano: 2015-02-06 - Dostawa posiłków gotowych (cateringu) dla uczestników projektu Nowy obraz pomocy społecznej w Łodzi współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej, z Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Poddziałania 7.1.1. Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki dla Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Łodzi.
Dodano: 2015-02-05 - Usługa codziennego przygotowywania i dostarczania wyżywienia dla pacjentów Szpitala - catering. SPZOZ - OiZP/3 /38/380-382 / 32 / 2014
Dodano: 2014-09-01 - Nazwa zadania: usługa codziennego przygotowywania i dostarczania wyżywienia dla pacjentów Szpitala - catering. Numer sprawy: SPZOZ - OiZP/3 /38/380-382 / 16 / 2014.
Dodano: 2014-03-20 - Nazwa zadania: usługa codziennego przygotowywania i dostarczania wyżywienia dla pacjentów Szpitala - catering. Numer sprawy: SPZOZ - OiZP/3 /38/380-382 / 11 / 2014.
Dodano: 2014-03-06 - dostawa posiłków gotowych cateringu dla uczestników projektu Nowy obraz pomocy społecznej w Łodzi współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej,z Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Poddziałania 7.1.1. Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki dla Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Łodzi.
Dodano: 2014-03-04