Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Łodzi ogłasza przetarg
- Adres: 90-440 Łódź, ul. Piotrkowska 149
- Województwo: łódzkie
- Telefon/fax: tel. 0-42 6324034 , fax. 0-42 6324130
- Data zamieszczenia: 2015-06-30
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Łodzi
ul. Piotrkowska 149 149
90-440 Łódź, woj. łódzkie
tel. 0-42 6324034, fax. 0-42 6324130
REGON: 00434557500000 - I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa posiłków gotowych (cateringu) dla uczestników projektu Nowy obraz pomocy społecznej w Łodzi współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej, z Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Poddziałania 7.1.1. Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki dla Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Łodzi - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Opis przedmiotu zamówienia.Oznaczenie według Wspólnego Słownika Zamówień CPV:555 2 00 00- 1 usługa dostarczania posiłków Przedmiotem zamówienia jest: przygotowanie, dostawa wraz z dowozem posiłków gotowych (cateringu ) oraz zapewnienie serwisu kawowego dla uczestników projektu Nowy obraz pomocy społecznej w Łodzi współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej,z Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Poddziałania 7.1.1. Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki dla Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Łodzi.Całkowita szacunkowa wielkość zamówienia to 720 posiłków dla 120 osób. Posiłki mają być dostarczane do poniższych placówek: Klub Integracji Społecznej MOPS w Łodzi, ul. Tybury 16, Klub Integracji Społecznej MOPS w Łodzi, ul. Księży Młyn 2, Klub Integracji Społecznej MOPS w Łodzi, ul. Paderewskiego 47. Pod pojęciem posiłków należy rozumieć zestaw obiadowy oraz serwis kawowy. Zestaw obiadowy składa się z zupy (300 ml), drugiego dania (ok. 480 g. w tym porcja mięsa - 1 rodzaj z wymienionych: kotlet schabowy, zraz wołowy z sosem, kotlet de Volaille z serem lub pieczarkami, ryba, pieczeń wołowa z sosem - 150 g na osobę, porcja ziemniaków - 180 g na osobę, surówka warzywna - 150 g na osobę, sok naturalny -250 ml na osobę. Każdy zestaw obiadowy podawany ma być na ciepło, w pojemniku termoizolacyjnym z kompletem sztućców jednorazowych, serwetek oraz kubków i dostarczony wyporcjowany.Serwis kawowy: gorąca kawa rozpuszczalna i herbata, podane w termosach, kawa - 400 ml na osobę, herbata - 400 ml na osobę, dodatki: cukier w saszetkach 4 szt. po 5g, cytryna w płynie 2 szt. po 7,5 g, śmietanka do kawy 4 szt. po 10 g, woda mineralna gazowana i niegazowana podawana w butelkach plastikowych o pojemności 500 ml po 1 szt. z każdego rodzaju na osobę, mieszanka kruchych ciasteczek (co najmniej 3 rodzaje) po 40 g każdego rodzaju na osobę. Serwis kawowy powinien być podawany w naczyniach jednorazowych tacki, mieszadełka z odpowiednią ilością serwetek. Filiżanki jednorazowe do napojów gorących, kubki jednorazowe do napojów zimnych.Szacunkowa ilość uczestników każdego dnia na szkoleniu będzie wynosiła po ok. 10 -12 osób w każdej z podanych w punkcie 4 lokalizacji. Przewidywana liczba uczestników może ulec zmianie w zależności od frekwencji na szkoleniu. Zajęcia będą odbywały się w cyklach 6-dniowych. Każdego dnia dostarczania zestawów obiadowych do każdej ze wskazanych lokalizacji, Wykonawca zobowiązany będzie dostarczyć jeden zestaw obiadowy więcej niż zgłoszona liczba uczestników szkolenia w grupie. Dodatkowy zestaw obiadowy winien być wkalkulowany w cenę obiadów dla uczestników projektu. Zestawy obiadowe powinny być dostarczone w godzinach 12:00 - 13.00, serwis kawowy w godzinach 8:00 - 9:00 Dostawy posiłków odbywać się będą od następnego dnia po podpisaniu umowy do 30 września 2015 r. w dni robocze (od poniedziałku do piątku) z wyjątkiem dni świątecznych. Wykonawca dostarczać będzie posiłki własnym transportem w pojemnikach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw. Każdego dnia, w którym dostarczane będą posiłki Wykonawca zobowiązany będzie dostarczyć również foliowy worek na śmieci o pojemności min. 60 l. Ilość ani rodzaj dostarczanych posiłków nie może odbiegać od asortymentu opisanego w pkt. 5. Zamawiający nie dopuszcza zamiany wskazanych rodzajów mięsa na dania z makaronu (np. spaghetti). Wykonawca zobowiązany jest do świadczenia usług wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych oraz do przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania artykułów spożywczych, m.in.: ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2015 roku poz. 594). Wykonawca dostarczy przedmiot zamówienia pod wskazane w pkt. 4 adresy i przeprowadzi działania zmierzające do przekazania posiłków uczestnikom projektu. Zamawiający ma prawo sprawdzić podczas odbioru przedmiot zamówienia pod względem jakości. W przypadku zakwestionowania jakości produktów Wykonawca niezwłocznie wymieni towar na inny odpowiadający wymaganiom Zamawiającego. Wymagania stawiane Wykonawcy: Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość opisaną dla przedmiotu zamówienia; Wymagana jest należyta staranność przy realizacji zobowiązań umowy; Ustalenia i decyzje dotyczące wykonywania zamówienia uzgadniane będą przez Zamawiającego z ustanowionym przedstawicielem Wykonawcy; Określenie przez Wykonawcę telefonów kontaktowych i numerów fax. oraz innych ustaleń niezbędnych dla sprawnego i terminowego wykonania zamówienia; Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555200001
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.1. Kryteria oceny ofert: ilość wykonanych usług o tym samym charakterze co przedmiot zamówienia
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.uml.lodz.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dostawa posiłków gotowych (cateringu) dla uczestników projektu Aktywny krok współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej, z Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Poddziałania IX.1.1. Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Łódzkiego 2014-2020
Dodano: 2016-04-26 - USŁUGI CAŁODOBOWEGO DOSTARCZANIA POSIŁKÓW DLA PACJENTÓW MCTiPZ
Dodano: 2016-02-15 - PRZYGOTOWANIE I DOSTAWA CAŁODZIENNEGO WYŻYWIENIA DLA PACJENTÓW SZPITALA Z UWZGLĘDNIENIEM DIET I KALORYCZNOŚCI DLA SPZOZ W PAJĘCZNIE
Dodano: 2015-12-09 - USŁUGI CAŁODOBOWEGO DOSTARCZANIA POSIŁKÓW DLA PACJENTÓW MCZP
Dodano: 2015-02-06 - Dostawa posiłków gotowych (cateringu) dla uczestników projektu Nowy obraz pomocy społecznej w Łodzi współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej, z Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Poddziałania 7.1.1. Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki dla Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Łodzi.
Dodano: 2015-02-05 - Usługa codziennego przygotowywania i dostarczania wyżywienia dla pacjentów Szpitala - catering. SPZOZ - OiZP/3 /38/380-382 / 32 / 2014
Dodano: 2014-09-01 - Nazwa zadania: usługa codziennego przygotowywania i dostarczania wyżywienia dla pacjentów Szpitala - catering. Numer sprawy: SPZOZ - OiZP/3 /38/380-382 / 16 / 2014.
Dodano: 2014-03-20 - Nazwa zadania: usługa codziennego przygotowywania i dostarczania wyżywienia dla pacjentów Szpitala - catering. Numer sprawy: SPZOZ - OiZP/3 /38/380-382 / 11 / 2014.
Dodano: 2014-03-06 - dostawa posiłków gotowych cateringu dla uczestników projektu Nowy obraz pomocy społecznej w Łodzi współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej,z Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Poddziałania 7.1.1. Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki dla Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Łodzi.
Dodano: 2014-03-04 - Nazwa zadania: usługa codziennego przygotowywania i dostarczania wyżywienia dla pacjentów Szpitala - catering. Numer sprawy: SPZOZ - OiZP/3 /38/380-382 / 09 / 2014.
Dodano: 2014-02-19