Przetargi.pl
Prowadzenie dożywiania dzieci w Zespole Szkół w Potęgowie, w Zespole Szkół w Łupawie, w Szkole Podstawowej w Skórowie w roku 2013 - na zasadzie kateringu

Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Potęgowie ogłasza przetarg

  • Adres: 76-230 Potęgowo, ul. Szkolna 2
  • Województwo: pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 059 8115114 , fax. 059 8115114
  • Data zamieszczenia: 2012-11-30
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Potęgowie
    ul. Szkolna 2 2
    76-230 Potęgowo, woj. pomorskie
    tel. 059 8115114, fax. 059 8115114
    REGON: 00531117600000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.gopspotegowo.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Prowadzenie dożywiania dzieci w Zespole Szkół w Potęgowie, w Zespole Szkół w Łupawie, w Szkole Podstawowej w Skórowie w roku 2013 - na zasadzie kateringu
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest prowadzenie dożywiania dzieci w Zespole Szkół w Potęgowie, w Zespole Szkół w Łupawie, w Szkole Podstawowej w Skórowie w roku 2013 - na zasadzie kateringu. 1/ Dożywianie obejmuje usługi w zakresie: a/ przygotowywania gorących posiłków z komponentów zakupionych przez Wykonawcę w postaci: zupy z pieczywem (1 porcja zupy min. 300g, 1 porcja pieczywa min.100g) oraz drugiego dania, z zastrzeżeniem, iż: *3 razy w tygodniu wymagane jest danie mięsne lub rybne - zawierające: sztukę mięsa w sosie lub kotlet schabowy lub udziec z kurczaka lub kotlet z piersi drobiowej lub kotlet mielony lub pulpety lub schab pieczony lub filet rybny lub paluszki rybne (min. 100g) oraz dodatek w postaci ziemniaków - zamiennie ryż lub kasza (min. 200g), surówkę lub jarzyny gotowane (min. 100g), kompot lub napój (200 ml) , * 1 raz w tygodniu wymagane jest danie półmięsne - typu: gulasz lub potrawka z dodatkami, makaron z mięsem mielonym, pyzy z mięsem, gołąbki itp. - o minimalnej gramaturze 250 g (z wyłączeniem bigosu, fasolki po bretońsku, potraw sporządzanych na bazie podrobów i kiełbasy) + napój lub kompot (200 ml), * 1 raz w tygodniu wymagane jest danie jarskie - typu: naleśniki z serem lub konfiturą, kopytka w sosie, pierogi, pyzy, krokiety lub danie z makaronem itp. - o minimalnej gramaturze 250g + napój lub kompot (200 ml); posiłki winny być przygotowywane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, sporządzane z pełnowartościowych, świeżych artykułów spożywczych, posiadających aktualne terminy ważności; b/ dostarczania przygotowanych posiłków do punktów żywieniowych znajdujących się w Zespole Szkół w Potęgowie, w Zespole Szkół w Łupawie, w Szkole Podstawowej w Skórowie; c/ podawania przygotowanych posiłków na własnej zastawie stołowej dzieciom uprawnionym do tej formy pomocy na podstawie decyzji kierownika Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Potęgowie - w punktach żywieniowych znajdujących się w Zespole Szkół w Potęgowie, w Zespole Szkół w Łupawie oraz w Szkole Podstawowej w Skórowie - w godzinach i na zasadach uzgodnionych z dyrektorami poszczególnych placówek. 2/ Dożywianiem planuje się objąć około 280 dzieci, zgodnie z następującym podziałem na poszczególne placówki: a) Zespół Szkół w Potęgowie - około 170 dzieci, b) Zespół Szkół w Łupawie - około 75 dzieci, c) Szkoła Podstawowa w Skórowie - około 35 dzieci. 3/ Zamawiający zastrzega sobie prawo ograniczenia przedmiotu zamówienia w zakresie ilościowym, w przypadku gdy z powodów ekonomicznych, bieżących potrzeb lub innych, będzie leżało to w interesie Zamawiającego. W związku z tym ograniczeniem Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia w stosunku do Zamawiającego. 4/ Posiłki winny być przygotowywane, dostarczane i podawane w sposób zgodny z obowiązującymi w tym zakresie przepisami, a ich jakość winna odpowiadać obowiązującym normom żywieniowym. Jadłospis powinien być urozmaicony. 5/ Wykonawca będzie dostarczać posiłki własnym środkiem transportu, spełniającym wymagania konieczne do zapewnienia właściwych warunków higienicznych i zdrowotnych do przewozu posiłków w termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw, przy zachowaniu wymogów określonych w przepisach sanitarnych. 6/ W zakresie podawania posiłków Zamawiający nie dopuszcza stosowania sztućców oraz talerzy z tworzyw sztucznych (z plastiku, papieru itp.). 7/ Usługi w zakresie dożywiania świadczone będą w dni nauki szkolnej (ok. 190 dni) w czasie pobytu dzieci w szkole. 8/ Termin wykonania Zamówienia obejmuje okres od dnia podpisania umowy do dnia 31.12.2013r.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.gopspotegowo.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach