Przetargi.pl
Prowadzenie dożywiania dzieci w Zespole Szkół w Potęgowie, w Zespole Szkół w Łupawie, w Szkole Podstawowej w Skórowie w roku 2016 - na zasadzie kateringu.

Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Potęgowie ogłasza przetarg

  • Adres: 76-230 Potęgowo, ul. Szkolna 2
  • Województwo: pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 059 8115114 , fax. 059 8115114
  • Data zamieszczenia: 2015-12-07
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Potęgowie
    ul. Szkolna 2 2
    76-230 Potęgowo, woj. pomorskie
    tel. 059 8115114, fax. 059 8115114
    REGON: 00531117600000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.gopspotegowo.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Prowadzenie dożywiania dzieci w Zespole Szkół w Potęgowie, w Zespole Szkół w Łupawie, w Szkole Podstawowej w Skórowie w roku 2016 - na zasadzie kateringu.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest prowadzenie dożywiania dzieci w Zespole Szkół w Potęgowie, w Zespole Szkół w Łupawie, w Szkole Podstawowej w Skórowie w roku 2016 - na zasadzie kateringu. Dożywianie obejmuje usługi w zakresie: a) przygotowywania gorących posiłków dwudaniowych z komponentów zakupionych przez Wykonawcę w postaci: - zupy z pieczywem (1 porcja zupy min. 300g), 1 porcja pieczywa mieszanego min.100g) oraz - drugiego dania, z zastrzeżeniem, iż: 1/danie mięsne lub rybne, winno składać się z: porcji mięsa lub ryby (z wykluczeniem pangi) - min. 100g po obróbce, dodatku w postaci ziemniaków/zamiennie ryż lub kasza - min. 200g po obróbce, surówki lub jarzyn gotowanych - min. 100g po obróbce oraz kompotu z owoców sezonowych lub napoju (200 ml) , 2/ danie półmięsne - typu: gulasz lub potrawka z dodatkami, makaron z mięsem mielonym, pyzy z mięsem, gołąbki itp. - winno stanowić minimalną gramaturę 250g po obróbce (z wyłączeniem bigosu, fasolki po bretońsku, potraw sporządzanych na bazie podrobów i kiełbasy) + ewentualnie surówka lub jarzyny gotowane - min. 100g po obróbce oraz kompot z owoców sezonowych lub napój (200 ml), 3/ danie jarskie - typu: naleśniki z serem lub konfiturą, kopytka w sosie, pierogi, pyzy, krokiety lub danie z makaronem itp. - winno stanowić minimalną gramaturę 250g po obróbce + kompot z owoców sezonowych lub napój (200 ml) - w oparciu o jadłospis przygotowany przez Wykonawcę i zaakceptowany przez Zamawiającego. b) dostarczania przygotowanych posiłków do punktów żywieniowych znajdujących się w Zespole Szkół w Potęgowie, w Zespole Szkół w Łupawie, w Szkole Podstawowej w Skórowie. Wykonawca zobowiązany jest dostarczać posiłki własnym środkiem transportu, spełniającym wymagania konieczne do zapewnienia właściwych warunków higienicznych zdrowotnych do przewozu posiłków w termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw, przy zachowaniu wymogów określonych w przepisach sanitarnych. c) podawania przygotowanych posiłków na własnej zastawie stołowej dzieciom uprawnionym do tej formy pomocy na podstawie decyzji kierownika Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Potęgowie - w trzech punktach żywieniowych, tj.: w Zespole Szkół w Potęgowie, w Zespole Szkół w Łupawie oraz w Szkole Podstawowej w Skórowie - w godzinach i na zasadach uzgodnionych z dyrektorami poszczególnych placówek. Wykonawca zobowiązany jest zapewnić we własnym zakresie po co najmniej jednej osobie do podawania posiłków w każdym punkcie żywieniowym. Do obowiązku Wykonawcy należy również codzienny odbiór wszystkich odpadów związanych z realizacją zamówienia. Dożywianiem planuje się objąć około 250 dzieci, zgodnie z następującym podziałem: 1/Zespół Szkół w Potęgowie - około 150 dzieci, 2/Zespół Szkół w Łupawie - około 70 dzieci, 3/ Szkoła Podstawowa w Skórowie - około 30 dzieci. Przewidywana ilość gorących posiłków dwudaniowych w okresie realizacji zamówienia wyniesie 40.800 szt. Określona przez Zamawiającego liczba dzieci dożywianych oraz ilość gorących posiłków dwudaniowych w okresie realizacji zamówienia są wartościami prognozowanymi i mogą ulegać zmianom (zmniejszeniu lub zwiększeniu) w zależności od rzeczywistych potrzeb Zamawiającego. Wartości te nie mogą stanowić podstawy do wnoszenia przez Wykonawcę jakichkolwiek roszczeń, co do wysokości faktycznej należności z tytułu wykonania zamówienia. Zamawiający zastrzega sobie prawo ograniczenia przedmiotu zamówienia w zakresie ilości zakupywanych gorących posiłków dwudaniowych, w przypadku gdy z powodów ekonomicznych, bieżących potrzeb lub innych, będzie leżało to w interesie Zamawiającego. W związku z tym ograniczeniem Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia w stosunku do Zamawiającego. Posiłki winny być przygotowywane, dostarczane i podawane w sposób zgodny z obowiązującymi w tym zakresie przepisami, a ich jakość winna odpowiadać obowiązującym normom żywieniowym. Wykonawca będzie dostarczać posiłki własnym środkiem transportu, spełniającym wymagania konieczne do zapewnienia właściwych warunków higienicznych i zdrowotnych do przewozu posiłków w termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw, przy zachowaniu wymogów określonych w przepisach sanitarnych. W zakresie podawania posiłków Zamawiający nie dopuszcza stosowania sztućców oraz talerzy z tworzyw sztucznych (z plastiku, papieru itp.). Usługi w zakresie dożywiania świadczone będą w dni nauki szkolnej (ok. 189 dni) w czasie pobytu dzieci w szkole. Termin wykonania Zamówienia obejmuje okres od dnia 04.01.2016r. do dnia 31.12.2016r.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Odległość od miejsca wytwarzania posiłków do Zespołu Szkół w Potęgowie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.gopspotegowo.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach