Przetargi.pl
PCFE.272.56.2012 Organizacja i przeprowadzenie kursu pn.: Hotelarstwo i agroturystyka na wsi - przedsiębiorczość, w ramach projektu pn. Lokalne inicjatywy na rzecz rozwoju regionalnego powiatu gorlickiego i nowosądeckiego

Powiatowe Centrum Funduszy Europejskich ogłasza przetarg

  • Adres: 33-300 Nowy Sącz, ul. Barbackiego 89
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel. 18 547 67 36 , fax. 18 547 67 36
  • Data zamieszczenia: 2012-11-08
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Powiatowe Centrum Funduszy Europejskich
    ul. Barbackiego 89 89
    33-300 Nowy Sącz, woj. małopolskie
    tel. 18 547 67 36, fax. 18 547 67 36
    REGON: 12109129100000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.pcfe.powiat-ns.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    PCFE.272.56.2012 Organizacja i przeprowadzenie kursu pn.: Hotelarstwo i agroturystyka na wsi - przedsiębiorczość, w ramach projektu pn. Lokalne inicjatywy na rzecz rozwoju regionalnego powiatu gorlickiego i nowosądeckiego
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest organizacja i przeprowadzenie kursu pn.: Hotelarstwo i agroturystyka na wsi - przedsiębiorczość, w ramach projektu pn. Lokalne inicjatywy na rzecz rozwoju regionalnego powiatu gorlickiego i nowosądeckiego, współfinansowanego przez Szwajcarię w ramach szwajcarskiego programu współpracy z nowymi krajami członkowskimi Unii Europejskiej, Umowa w sprawie Realizacji Projektu nr URP/SPPW/1.1/KIK/06. 2. Określenie przedmiotu zamówienia: 1) Zajęcia (w tym egzamin) odbędą się w terminie od dnia podpisania umowy do dnia 31.01.2013 r. 2) Maksymalna liczba uczestników kursu wynosi 10 osób. Zamawiający utworzy jedną 10-osobową grupę. Przewiduje się możliwość zmniejszenia liczby uczestników do 7 osób w grupie. 3) Kurs obejmuje łącznie 30 godzin, w tym: a) 20 godzin zajęć e-learning, b) 10 godzin zajęć praktycznych, przy czym jedna godzina zajęć e-learning = 45 minut, jedna godzina zajęć praktycznych = 60 minut. 4) Kurs obejmuje zajęcia z następującego zakresu: a) Istota i znaczenie turystyki na wsi, b) Organizacja i obsługa ruchu turystycznego, c) Podstawowe wiadomości z hotelarstwa i agroturystyki na wsi, d) Żywienie w turystyce wiejskiej, e) Organizacja i prowadzenie gospodarstwa agroturystycznego, f) Biznes plan dla gospodarstwa turystycznego i sposób jego sporządzania, g) Rola ośrodków doradztwa rolniczego w rozwoju działalności turystycznej, h) Znaczenie samorządów terytorialnych w rozwoju turystyki wiejskiej, informacja turystyczna, i) Wyjazd pokazowy do gospodarstwa agroturystycznego, j) Praktyczna obsługa gości w recepcji, k) Zasady pracy służby pięter w praktyce, l) Kompleksowa obsługa gościa hotelowego. 5) Miejsce przeprowadzenia kursu - zajęć teoretycznych i praktycznych: Centrum Kształcenia Praktycznego i Ustawicznego w Nawojowej, Nawojowa 348B, 33-335 Nawojowa 6) Zamawiający udostępnia bezpłatnie na potrzeby kursu pracownię hotelarstwa i agroturystyki w Centrum Kształcenia Praktycznego i Ustawicznego w Nawojowej, w skład której wchodzą: 3 pokoje mieszkalne z łazienkami, aneks kuchenny, węzeł obsługowy, sala bankietowa, recepcja z holem. 7) Wykonawca jest zobowiązany pokryć koszty zużycia mediów (prąd, gaz, ścieki, woda) podczas prowadzenia kursu w Centrum Kształcenia Praktycznego i Ustawicznego w Nawojowej. Stawka ryczałtowa obejmująca koszt zużycia mediów wynosi 7,52 zł brutto za jedną godzinę zegarową zajęć. 8) Wykonawca zobowiązany jest zapewnić materiały zużywalne niezbędne do przeprowadzenia zajęć praktycznych w taki sposób, aby uzyskać pożądany efekt kształcenia. 9) Wykonawca zobowiązany jest zapewnić uczestnikom kursu ubezpieczenie NNW. 10) Wykonawca zobowiązany jest zapewnić odzież ochronną dla uczestników kursu. 11) Wykonawca zobowiązany jest zapewnić środki czystości potrzebne w trakcie realizacji zajęć praktycznych (m.in.: ręczniki papierowe, mydło, worki na śmieci). 12) Wykonawcy przysługuje wynagrodzenie za faktycznie przeszkoloną liczbę uczestników. 13) Za uczestnika przeszkolonego uważa się uczestnika, który wziął udział w co najmniej 75% zajęć. Uczestnikowi przeszkolonemu wydaje się certyfikat o ukończeniu szkolenia. 14) Wykonawca opracuje materiały szkoleniowe na platformę e-learning. Przygotowane materiały muszą zapewnić możliwość efektywnego samokształcenia w trakcie 20 godzin zajęć. 15) Wykonawca zorganizuje i przeprowadzi wyjazd pokazowy do gospodarstwa agroturystycznego znajdującego się na terenie powiatu nowosądeckiego. 16) Kurs ma zakończyć się egzaminem. Do egzaminu może przystąpić osoba, która uczestniczyła w co najmniej 75% zajęć. Egzamin przeprowadzony zostanie przy użyciu platformy e-learning. Zamawiający dostarczy Wykonawcy potwierdzenie osiągniętych podczas egzaminu wyników. 17) Wykonawca zapewni realizację kursu w sposób rzetelny, tak aby jak największa liczba uczestników zdała egzamin z pozytywnym rezultatem. 18) Wykonawca zobowiązuje się do przeprowadzenia kursu z należytą starannością, zgodnie z zasadami współczesnej wiedzy i obowiązującymi przepisami. 19) Wykonawca jest zobowiązany do prowadzenia dokumentacji przebiegu kursu. 20) Zamawiający dostarczy uczestnikom teczkę, blok oraz długopis. 21) Zamawiający zastrzega sobie prawo przeprowadzenia wśród uczestników kursu ankiety ewaluacyjnej na zakończenie zajęć oceniającej prowadzącego oraz organizację kursu. 3. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia w specyfikacji istotnych warunków zamówienia
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 800000004
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Z uwagi na wartość przedmiotu zamówienia Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://bip.pcfe.powiat-ns.pl/index.php?id=61
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach