Przetargi.pl
PCFE.272.42.2013 Organizacja i przeprowadzenie kursu barmańskiego w ramach projektu pn. Lokalne inicjatywy na rzecz rozwoju regionalnego powiatu gorlickiego i nowosądeckiego

Powiatowe Centrum Funduszy Europejskich ogłasza przetarg

  • Adres: 33-300 Nowy Sącz, ul. Kościuszki 3
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel. 18 262 18 92 , fax. 18 262 18 92
  • Data zamieszczenia: 2013-09-25
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Powiatowe Centrum Funduszy Europejskich
    ul. Kościuszki 3 3
    33-300 Nowy Sącz, woj. małopolskie
    tel. 18 262 18 92, fax. 18 262 18 92
    REGON: 12109129100000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.pcfe.powiat-ns.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    PCFE.272.42.2013 Organizacja i przeprowadzenie kursu barmańskiego w ramach projektu pn. Lokalne inicjatywy na rzecz rozwoju regionalnego powiatu gorlickiego i nowosądeckiego
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest organizacja i przeprowadzenie kursu barmańskiego w ramach projektu pn. Lokalne inicjatywy na rzecz rozwoju regionalnego powiatu gorlickiego i nowosądeckiego, współfinansowanego przez Szwajcarię w ramach szwajcarskiego programu współpracy z nowymi krajami członkowskimi Unii Europejskiej, Umowa w sprawie Realizacji Projektu nr URP/SPPW/1.1/KIK/06. 2. Kurs, którego przeprowadzenie jest przedmiotem niniejszego zamówienia jest kursem w rozumieniu § 3 pkt 5 Rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej z dnia 11 stycznia 2012 r. w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych (Dz. U. z 2012 r. poz. 186 z późn. zm.). 3. Maksymalna liczba uczestników kursu wynosi 50 osób. Zamawiający przewiduje utworzenie pięciu 10-osobowych grup. Przewiduje się możliwość zmniejszenia liczby uczestników do 7 osób w grupie. 4. Rekrutacja uczestników kursu będzie prowadzona przez Zamawiającego na bieżąco. Przewiduje się możliwość ograniczenia liczby tworzonych grup w razie niezebrania wymaganej liczby uczestników (minimum 7 osób na grupę). W takiej sytuacji zakres umowy ulega odpowiedniemu ograniczeniu, a termin realizacji umowy upływa z dniem realizacji umowy dla ostatniej utworzonej grupy. 5. Kurs obejmuje 45 godzin zajęć dla jednej grupy, w tym: a) 12 godzin zajęć teoretycznych, b) 33 godziny zajęć praktycznych, przy czym jedna godzina zajęć teoretycznych = 45 minut, jedna godzina zajęć praktycznych = 60 minut. Maksymalna przewidywana liczba godzin kursu przy założeniu, że utworzone zostanie pięć grup wynosi 225. 6. Kurs obejmuje zajęcia co najmniej z następującego zakresu: a) Zarys technologii i towaroznawstwa napojów. b) Historia napojów mieszanych. c) Miksologia, dekoracje, sztuka prezentacji, triki barmańskie. d) Organizacja baru. e) Podstawowe zasady BHP. 7. Zajęcia teoretyczne i praktyczne muszą być prowadzone przez osobę/y posiadającą/e: a) kwalifikacje zawodowe odpowiednie do rodzaju prowadzonego kształcenia, zasób wiedzy, doświadczenie zawodowe, b) przygotowanie pedagogiczne. 8. Miejsce przeprowadzenia kursu: zajęcia teoretyczne i praktyczne winny odbywać się na terenie miasta Nowy Sącz lub na terenie powiatu nowosądeckiego. Wykonawca zobowiązany jest poinformować Zamawiającego o miejscu przeprowadzenia (części teoretycznej i praktycznej) kursu w terminie 4 dni od dnia podpisania umowy. 9. W przypadku realizacji zajęć poza terenem miasta Nowy Sącz, Wykonawca jest zobowiązany zapewnić transport uczestników kursu z Nowego Sącza (uzgodnione miejsce na terenie miasta) do miejsca prowadzenia zajęć teoretycznych i/lub praktycznych i z powrotem. 10. Wykonawca zapewnia na potrzeby kursu salę szkoleniową wyposażoną w niezbędny sprzęt, akcesoria i pomoce dydaktyczne. Sala przeznaczona dla min. 10 słuchaczy. Budynek, w którym znajduje się sala musi być w dobrym stanie technicznym, a sala powinna spełniać wszystkie wymagania bezpieczeństwa i higieny pracy stawiane pomieszczeniom, w których organizowane są kursy/szkolenia z zakresu barmaństwa. 11. Wykonawca zapewnia niezbędny sprzęt i wyposażenie wymagane do należytego wykonania niniejszego zamówienia. Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za sprzęt i wyposażenie zapewnione przez Wykonawcę. 12. Wykonawca zobowiązany jest zapewnić materiały zużywalne (produkty, surowce) niezbędne do przeprowadzenia zajęć praktycznych w taki sposób, aby uzyskać pożądany efekt kształcenia. Zamawiający wymaga, aby kurs został przeprowadzony przy wykorzystaniu minimum: a) 10 rodzajów syropów: Grenadina, Blue curacao, syrop kawowy, syrop bananowy, syrop kokosowy, syrop miętowy, syrop limonkowy, syrop kiwi, syrop pomarańczowy, syrop żurawinowy, b) 5 rodzajów soków: cytrynowy, pomarańczowy, ananasowy, czarna porzeczka, żurawina, c) 3 rodzajów nektarów: bananowy, brzoskwiniowy, kiwi, d) wody mineralnej, e) 2 rodzajów napojów gazowanych: cola, napój cytrynowy, f) 6 rodzajów owoców: wisienki koktajlowe, winogrona, limonka, kiwi, ananas, melon, g) 6 rodzajów alkoholi: wódka, whisky, gin, brandy, rum, likier. Wykonawca może rozszerzyć wskazany powyżej katalog produktów i surowców według własnego uznania, w przypadku, gdy uzna, że wskazane wyżej produkty i surowce nie są wystarczające do zapewnienia realizacji umowy w sposób atrakcyjny dla uczestników. 13. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w specyfikacji istotnych warunków zamówienia
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 800000004
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Z uwagi na wartość przedmiotu zamówienia Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://bip.pcfe.powiat-ns.pl/index.php?id=61
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach