Polskie Radio Regionalna Rozgłośnia w Opolu "RADIO OPOLE" Spółka Akcyjna ogłasza przetarg
- Adres: 45-084 Opole, ul. Strzelców Bytomskich 8
- Województwo: opolskie
- Telefon/fax: tel. +48 77 4013216 , fax. +48 77 4543656
- Data zamieszczenia: 2013-05-09
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Polskie Radio Regionalna Rozgłośnia w Opolu "RADIO OPOLE" Spółka Akcyjna
ul. Strzelców Bytomskich 8 8
45-084 Opole, woj. opolskie
tel. +48 77 4013216, fax. +48 77 4543656 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.radio.opole.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: JEDNOOSOBOWA SPÓŁKA SKARBU PAŃSTWA
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Organizacja i obsługa pięciu konferencji na terenie województwa opolskiego i Republiki Czeskiej - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia jest organizacja i obsługa pięciu konferencji, w tym: trzech konferencji 2-dniowych oraz 2 konferencji 1-dniowych dotyczących wdrażania Programu Operacyjnego Współpracy Transgranicznej Republika Czeska - Rzeczpospolita Polska 2007-2013 pn.: Razem dla biznesu, na terenie województwa opolskiego i Republiki Czeskiej, pn. Rozwój przedsiębiorczości transgranicznej CZ-PL. 2. Z uwagi na zaplanowane przez Zamawiającego miejsce rzeczowej realizacji projektu konferencje mogą odbywać się w Polsce m.in. w miejscowościach Głubczyce, Opole, Nysa, Prudnik, Głuchołazy lub na obszarze ich gmin oraz w Republice Czeskiej w miejscowościach: Jesenik, Krnov, Liberec, Nachod, Olomouc, Ostrawa lub na obszarze ich krajów. Wymagane jest, aby każda konferencja odbywała się w innym miejscu/lokalizacji. Zamawiający tylko raz dopuszcza organizacje konferencji w tym samym miejscu. 3. Zamawiający przewiduje organizację trzech konferencji w 2013 roku ( po jednej w II, III, IV kwartale 2013 r.) oraz dwóch konferencji w 2014 r. (II i IV kwartał) w terminie wskazanym w ofercie Wykonawcy. Konferencje powinny odbywać się w dniach od poniedziałku do soboty. 4. Ogólna liczba wszystkich uczestników konferencji będzie wynosiła 300 osób. Średnio przypada 60 osób na każdą konferencje. Ostateczna liczba osób na każdej konferencji zostanie podana nie później niż trzy dni robocze przed terminem konferencji. Zamawiający zastrzega, iż w przypadku konferencji liczba uczestników może się zmienić do 20% (zwiększyć, zmniejszyć). 5. Organizacja konferencji obejmuje: a) kontakt z Zamawiającym, b) zapewnienie sali konferencyjnej dla minimum 60 osób (stół prezydialny dla 5 osób, ustawienie krzeseł - teatralne) c) usługi hotelarskie d) usługi gastronomiczne, e) zapewnienie sprzętu niezbędnego do przeprowadzenia konferencji oraz rozstawienie sprzętu (ekran, rzutnik multimedialny, komputer, nagłośnienie, 2 mikrofony bezprzewodowe, sala klimatyzowana) f) zapewnienie udziału 2 prelegentów konferencji ( zawarcie umów z osobami wskazanymi przez Zamawiającego). Szacowany koszt 3000,00 zł brutto. g) sporządzenie list obecności i obsługę recepcyjną podczas konferencji, h) organizację szatni i jej obsługę, i) odbiór materiałów promocyjnych z siedziby Zamawiającego lub adresu przez niego wskazanego i dostarczenie do miejsca, w którym będzie się odbywać konferencja oraz przekazanie materiałów, które zostały po konferencji, do siedziby Zamawiającego. 6. Wymagania wobec hotelu: a) lokalizacja hotelu na terenie województwa opolskiego oraz Republiki Czeskiej ( jak w pkt 2). b) hotel o standardzie co najmniej trzygwiazdkowym c) hotel dysponujący salą konferencyjną dla minimum 60 osób d) zapewnienie 60 miejsc noclegowych w pokojach jedno lub dwuosobowych do pojedynczego wykorzystania e) zapewnienie minimum 20 bezpłatnych miejsc parkingowych 7. Usługa gastronomiczna: 1) W trakcie konferencji 2 dniowej usługa gastronomiczna będzie się składać z: a) Kolacji w formie bufetu: do wyboru - dwa dania ciepłe (jedno mięsne, drugie jarskie) z dodatkami: sałatki, warzywa na ciepło, ryż, ziemniaki opiekane; - wędliny, sery, owoce; - napoje: kawa, herbata, woda gazowana i niegazowana, 100% soki, b) Śniadanie (bufet szwedzki) c) Lunch w formie bufetu: - dwa dania ciepłe (jedno mięsne, drugie jarskie) z dodatkami: sałatki, warzywa na ciepło, ryż, ziemniaki, ziemniaki opiekane; - przystawki na ciepło i na zimno, - deser: ciasta i ciasteczka kruche, - owoce; - napoje: kawa, herbata, woda gazowana i niegazowana, 100% soki, W trakcie konferencji przerwy kawowe: ciasta i ciasteczka kruche, owoce; napoje: kawa, herbata, woda gazowana i niegazowana, 100% soki. 2. W trakcie konferencji 1 dniowej ( ok. 5 godzin) usługa gastronomiczna będzie się składać z: a) Lunch w formie bufetu: - dwa dania ciepłe (jedno mięsne, drugie jarskie) z dodatkami: sałatki, warzywa na ciepło, ryż, ziemniaki, ziemniaki opiekane; - przystawki na ciepło i na zimno, - napoje W trakcie konferencji przerwy kawowe: ciasta i ciasteczka kruche, owoce; napoje: kawa, herbata, woda gazowana i niegazowana, 100% soki. Menu będzie podlegało akceptacji Zamawiającego. Ponadto obsługa cateringowa będzie obejmować: zapewnienie odpowiedniego sprzętu (stoły bufetowe, nakrycie stołów, dekoracja i inne niezbędne elementy) oraz obsługi kelnerskiej. 8. Wykonawca wskazuje Zamawiającemu jedną osobę odpowiedzialną za obsługę całości zamówienia i podaje dane kontaktowe tej osoby. Zamawiający będzie uzgadniał z tą osobą najważniejsze kwestie związane z zamówieniem, zgłaszał jej uwagi dotyczące osób i podwykonawców realizujących zamówienie - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 551200007
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: W niniejszym postępowaniu jest wymagane wniesienie przez Wykonawcę wadium w wysokości: 1000 zł ( słownie: tysiąc złotych). Wadium winno obejmować cały okres związania ofertą
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.radio.opole.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Świadczenie usługi restauracyjnej i hotelarskiej dla Instytutu Slawistyki Uniwersytetu Opolskiego
Dodano: 2016-05-16 - Kompleksowa organizacja międzynarodowej konferencji naukowej - Współczesne problemy edukacji
Dodano: 2016-05-09 - Świadczenie usługi hotelarskiej, restauracyjnej, konferencyjnej w ramach VI ogólnopolskiej konferencji naukowej Wieś i rolnictwo w procesie zmian
Dodano: 2016-04-20 - Organizacja spotkania dla przedsiębiorców, obejmująca usługę wynajmu powierzchni konferencyjnej wraz z usługą hotelową i cateringową w ramach projektu Kooperacyjne Opolskie - profesjonalne otoczenie biznesu na potrzeby Opolskiego Centrum Rozwoju Gospodarki
Dodano: 2016-04-15 - Świadczenie usługi restauracyjnej i hotelarskiej podczas konferencji Znaczenie 30-lecia Układu Schengen dla rozwoju współpracy transgranicznej Polski, Czech i Niemiec
Dodano: 2015-11-03 - Zorganizowanie Forum Innowacji w ramach Opolskiej Platformy Innowacji współfinansowanej ze środków Unii Europejskiej w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Opolskiego na lata 2007-2013.
Dodano: 2014-06-13 - Zorganizowanie Forum Innowacji w ramach Opolskiej Platformy Innowacji współfinansowanej ze środków Unii Europejskiej w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Opolskiego na lata 2007-2013.
Dodano: 2014-05-30 - Organizacja wydarzenia promującego największe inwestycje w regionie opolskim oraz propagującego działalność Klubu 150 (spotkanie roczne podsumowujące działalność Klubu 150)
Dodano: 2014-03-13 - Świadczenie usługi cateringowej, restauracyjnej i hotelarskiej dla Uniwersytetu Opolskiego
Dodano: 2014-02-13 - Świadczenie usługi restauracyjnej i hotelarskiej dla Instytutu Politologii Uniwersytetu Opolskiego
Dodano: 2014-01-24