Przetargi.pl
Naprawa i konserwacja sprzętu oraz urządzeń gastronomicznych i chłodniczych służby żywnościowej w 16 Wojskowym Oddziale Gospodarczym Drawsko Pomorskie, ul. Główna 1, 78-513 Oleszno - znak postępowania 996/2015.

Jednostka Wojskowa 3378 Drawsko Pomorskie ogłasza przetarg

  • Adres: 78-513 Oleszno, ul. Główna 1
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Telefon/fax: tel. 261474572 , fax. 261474571
  • Data zamieszczenia: 2015-10-27
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Jednostka Wojskowa 3378 Drawsko Pomorskie
    ul. Główna 1 1
    78-513 Oleszno, woj. zachodniopomorskie
    tel. 261474572, fax. 261474571
    REGON: 32099164900000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: WWW.16WOG.WP.MIL.PL
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: MON - jednostka wojskowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Naprawa i konserwacja sprzętu oraz urządzeń gastronomicznych i chłodniczych służby żywnościowej w 16 Wojskowym Oddziale Gospodarczym Drawsko Pomorskie, ul. Główna 1, 78-513 Oleszno - znak postępowania 996/2015.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Naprawa i konserwacja sprzętu oraz urządzeń gastronomicznych i chłodniczych służby żywnościowej w 16 Wojskowym Oddziale Gospodarczym Drawsko Pomorskie, ul. Główna 1, 78-513 Oleszno. 1. Realizacja przedmiotu zamówienia: 1) Konserwacja i naprawa sprzętu oraz urządzeń gastronomicznych i chłodniczych obejmuje: - przeglądy konserwacyjne raz na kwartał; - naprawy bieżące; - naprawy główne. 2) Przed wykonaniem przeglądu konserwacyjnego Zamawiający określi egzemplarze sprzętu, które będą podlegać przeglądowi. 3) W ramach przeglądu konserwacyjnego Wykonawca wykona wszelkie regulacje i kon-serwacje niezbędne do sprawnego działania sprzętu oraz urządzeń gastronomicznych i chłodniczych zgodnie z odpowiednimi przepisami i normami; 4) Podjecie prac o których mowa w ppkt.3) nastąpi na podstawie telefonicznego zgłosze-nia o wystąpieniu awarii potwierdzonego pismem (Protokół konieczności naprawy) 5) Wykonawca zobowiązuje się do podjęcia naprawy sprzętu oraz urządzeń chłodniczych wskazanych przez zamawiającego po zgłoszeniu awarii w ciągu 2 godzin od chwili przyjęcia zgłoszenia (dotyczy także dni świątecznych, wolnych od pracy) oraz w ciągu 12 godzin od chwili przyjęcia zgłoszenia dla pozostałego sprzętu i urządzeń. 6) W przypadku nie wywiązywania się z zobowiązania określonego w ppkt.5) Wykonaw-ca pokryje koszty związane z naprawą sprzętu i urządzeń w miejscu wskazanym przez Zamawiającego. 7) Wykonawca do wykonywania napraw i remontów będzie używał części nowych, nigdy nie eksploatowanych, o jakości technicznej co najmniej takiej samej jak zmontowane oryginalnie. 8) Wykonawca nie doliczy narzutu do cen zakupionych części lub ceny rozliczeniowej posiadanych części w magazynie Wykonawcy. 9) Każdorazowo po dokonaniu naprawy, konserwacji lub przeglądu stanu technicznego, Wykonawca wystawi fakturę załączając do niej załącznik - kartę usługi, w którym wy-szczególni zakres czynności oraz użyte części zamienne i materiały do naprawy i kon-serwacji. 10) Do każdej pozycji w karcie wykonanej usługi przypisana zostanie strona tabela oraz nr. czynności wg Normatywu czasowego napraw i remontów sprzętu oraz urządzeń gastronomicznych i chłodniczych, Normatywu czasowego przeglądu kon-serwacyjnego sprzętu oraz urządzeń gastronomicznych i chłodniczych (określa-jących ilość roboczogodzin na wykonywaną czynność), które załącza się do niniejszej SIWZ.(Załącznik nr 2) 11) Usterki sprzętu i urządzeń określonych wymagające nieskomplikowanych drobnych napraw, usuwane będą w miejscu ich użytkowania tj. w obiektach 16 WOG natomiast wymagające specjalistycznych napraw w warsztacie Wykonawcy. 12) Wykonawca zobowiązuje się do naprawy sprzętu i urządzeń wymagających przewie-zienia do warsztatu Wykonawcy w terminie 7 dni roboczych. 13) W przypadkach szczególnych na prośbę Wykonawcy Zamawiający może przedłużyć termin naprawy o kolejne 7 dni. 14) Koszty dojazdu oraz transportu sprzętu i urządzeń od i do Zamawiającego ponosi Wy-konawca we własnym zakresie. 15) Odbioru wykonania usługi ze strony Zamawiającego dokonana użytkownik, osoba ma-terialnie odpowiedzialna za naprawiony egzemplarz sprzętu lub urządzenia w obecno-ści Wykonawcy bądź jego przedstawiciela i na tą okoliczność zostanie sporządzony protokół odbioru wykonanej naprawy lub przeglądu konserwacyjnego. 16) Każdorazowe wykonanie naprawy, przeglądu konserwacyjnego oraz przeglądu stanu technicznego potwierdzone będzie przez Wykonawcę pisemnie w dowodach urządzeń. 17) W przypadku sprzętu i urządzeń chłodniczych zawierających powyżej 3 kg substancji kontrolowanej dodatkowo Wykonawca założy i będzie dokonywał stosownych wpisów w tym kontroli szczelności w karcie obsługi technicznej i naprawy urządzenia, która to będzie załącznikiem do dowodu urządzenia wzór zgodnie z rozporządzeniem Ministra Gospodarki i Pracy z dnia 6 sierpnia 2004 roku w sprawie wzoru karty i instalacji za-wierających substancje kontrolowane (Dz.U.Nr.184,poz.1903 ) 18) Wykonawca zobowiązany jest do oznakowania urządzeń zawierających substancje kontrolowane zgodnie z rozporządzeniem Ministra Gospodarki i Pracy z dnia 16 sierp-nia 2004 roku w sprawie sposobu oznakowania produktów, urządzeń i instalacji zawie-rających substancje kontrolowane ,a także pojemników zawierających te substancje (Dz.U.Nr.195,poz.2007) jeżeli nie są oznaczone. 19) Zamawiający zabrania dokonywania przez Wykonawcę zmian i przeróbek w sprzęcie i urządzeniach których dotyczy przedmiot umowy bez zgody Zamawiającego. 20) Na wymienione części zamienne Wykonawca udzieli, co najmniej 6 miesięcy gwaran-cji. 21) Za nieskuteczne lub niezgodne z warunkami technicznymi wykonanie przedmiotu umowy Wykonawca zobowiązuje się wykonać powtórnie roboty na własny koszt w terminie wyznaczonym przez Zamawiającego.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 508820001
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie żąda od Wykonawców wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Gwarancje na wymienione części
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.16wog.wp.mil.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach