Przetargi.pl
Najem kuchni i stołówki szkolnej oraz przygotowanie, dostawę i wydawanie obiadów dla uczniów Szkoły Podstawowej nr 12 im. gen. dyw. Stefana Roweckiego "Grota" w Lesznie

Szkoła Podstawowa nr 12 im. gen. dyw. Stefana Roweckiego "Grota" ogłasza przetarg

  • Adres: 64-100 Leszno, ul. Rumuńska
  • Województwo: wielkopolskie
  • Telefon/fax: tel. 65 520 02 30 , fax. 65 520 02 30
  • Data zamieszczenia: 2019-12-02
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Szkoła Podstawowa nr 12 im. gen. dyw. Stefana Roweckiego "Grota"
    ul. Rumuńska 6
    64-100 Leszno, woj. wielkopolskie
    tel. 65 520 02 30, fax. 65 520 02 30
    REGON: 13072260000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.dwunastka.leszno.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Najem kuchni i stołówki szkolnej oraz przygotowanie, dostawę i wydawanie obiadów dla uczniów Szkoły Podstawowej nr 12 im. gen. dyw. Stefana Roweckiego "Grota" w Lesznie
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Wykonawca zobowiązany jest do: 1. Wszystkie posiłki powinny być przygotowane zgodnie z obowiązującymi normami i przepisami prawa. Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zasadami określonymi w ustawie z dnia 25.08.2006 o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. 2019r. poz. 1252) łącznie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy. Bezwzględnie należy przestrzegać norm na składniki pokarmowe i produkty spożywcze określone przez Instytut Żywienia i Żywności. Posiłki mają być przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia. 2. Obiad musi spełniać następujące warunki ilościowe: - zupa – gramatura nie mniej niż 250ml, w skład której wchodzi wywar mięsno-kostny i odpowiednie warzywa oraz raz w miesiącu – zupa owocowa z surowych lub mrożonych owoców, - drugie danie - 3 obiady z mięsem porcja nie mniejsza niż 120g, a pozostałe dni naprzemiennie: ryba porcja nie mniejsza niż 120g, dania mięsno-warzywne, na bazie twarogu, jaj. Nie częściej niż 2 razy w miesiącu podawane będą dania makaronowe, raz na miesiąc naleśniki lub racuchy. W zamian za ziemniaki można stosować ryż lub kaszę. Do obiadów mięsnych, rybnych, na bazie jaj będą podawane surówki lub warzywa –porcja nie mniejsza niż 150g. Zamawiający zastrzega, że posiłki muszą spełniać normy żywieniowe dla odpowiedniej grupy wiekowej (gramatura i kaloryczność odpowiednia dla dzieci i młodzieży w wieku 6-15 lat) zgodnie z przepisami dotyczącymi produkcji żywności. Obiady muszą być z surowców tzn. z nieprzetworzonego wcześniej mięsa, surowych warzyw, (sezonowo, w okresie zimowym dopuszcza się stosowanie mrożonek warzywno-owocowych). Nie dopuszcza się produktów typu instant, gotowych sosów i ziemniaków w proszku (typu puree). Wykonawca będzie przygotowywał i dostarczał posiłki zachowując wymogi sanitarno-epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz odpowiedzialność za ich przestrzeganie. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwem zgodnie z normami HACCP. 3. Wykonawca obowiązany jest umożliwić zakup i dostosować produktu do uczniów z alergiami pokarmowymi. 4. Obowiązkiem Wykonawcy jest przechowywanie próbek pokarmowych ze wszystkich przygotowanych i dostarczonych posiłków, każdego dnia przez okres 72 godzin z oznaczeniem daty, godziny, zawartości próbki pokarmowej z podpisem osoby odpowiedzialnej za pobieranie tych próbek. Wykonawca zobowiązuje się do odbioru każdego dnia odpadów żywieniowych, niejadalnych produktów zgodnie z obowiązującymi przepisami. Wykonawca będzie zobowiązany do przedstawienia w okresach dwumiesięcznych Dyrektorowi szkoły zestawienie poniesionych kosztów produktów niezbędnych do przygotowania posiłków – obiadów. 5. Zamawiający zastrzega sobie prawo bieżącej kontroli w zakresie przestrzegania przez Wykonawcę przepisów dotyczących technologii produkcji i jakości wykonywanych usług. 6. Zamawiający posiada kuchnię i stołówkę szkolną. Obowiązkiem Wykonawcy jest wyposażyć ją w niezbędny sprzęt właściwy do realizacji zamówienia. 7. Wykonawca zobowiązuje się zapewnić min. 2 pracowników, którzy zapewnią ciągłość wydawania posiłków uczniom. 8. Wykonawca ustali: - opłaty za posiłek wydawany uczniowi szkoły zgodnie z art. 67a ust. 4 ustawy z dnia 7.09.1991r. o systemie oświaty (Dz. U. 2019r. poz. 1481), gdzie określono jej „maksymalna” wysokość. Nie może być ona wyższa niż koszty tzw. „wsadu do kotła” , czyli koszty zakupu produktów użytych do przygotowania posiłku, -koszty dopłaty za przygotowanie i dostarczenie obiadu dla ucznia. Cena brutto powinna zawierać: -cenę brutto kosztów produktów niezbędnych do przygotowania 1 obiadu – tzw. Cenę „wsadu do kotła” -cenę brutto kosztów dodatkowych 1 obiadu 9. Wykonawca zobowiązany będzie przedstawić Zamawiającemu jadłospis na cały miesiąc w czwartek poprzedzający jego rozpoczęcie z podaniem gramatury posiłku. Jadłospis zatwierdza Zamawiający. 10.Wykonawca zobowiązany będzie do przygotowania i wydawania Zamawiającemu posiłków w następujących terminach i ilości. Zamawiający planuje, że dziennie należy przygotować około 180 obiadów. W przypadku, gdy łącznie obiadów będzie mnie niż planowane na dzień ok.180 szt. przez Zamawiającego, Wykonawcy nie przysługuje żadne roszczenie finansowe z tego tytułu. Zastrzega się możliwość zwiększenia lub zmniejszenia ilości przygotowanych obiadów danego dnia według zamówień uczniów. Ewentualne zmiany ilości przygotowywanych obiadów Zamawiający zgłaszać będzie u Wykonawcy najpóźniej do godziny 9.00 danego dnia. Przygotowanie obiadów będzie odbywać się począwszy od dnia 7 stycznia 2020r. od poniedziałku do piątku z wyłączeniem okresu przerw świątecznych, ferii zimowych, wakacji i dni ustawowo lub dodatkowo wolnych od nauki. Obiady będą wydawane w godzinach 11.00 do 15.40. W wyjątkowej sytuacji związanej ze zmianą organizacji dnia pracy szkoły, wydawanie obiadów odbędzie się o innej godzinie – po wcześniejszym uzgodnieniu z Wykonawcą. Wykonawca zobowiązany jest do zachowania jakości obiadów zgodnie z przedstawionym jadłospisem. 11.Wykonawca po upływie każdego miesiąca dostarczy Zamawiającemu fakturę, którą Zamawiający zobowiązuje się uregulować w terminie zgodnym z zawartą umową. Zapłata nastąpi przelewem na konto Wykonawcy. 12.Termin wykonania zamówienia 12 miesięcy od daty podpisania umowy. 13.dodatkowe szczegółowe warunki dotyczące organizacji żywienia dla uczniów SP12 w Lesznie znajdują się w umowie, która jest Załącznikiem nr 5 do SIWZ
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55520000-1
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach