Przetargi.pl
Mięso i wędliny wieprzowe, wołowe i drobiowe

Areszt Śledczy ogłasza przetarg

  • Adres: 10-575 Olsztyn, ul. Piłsudskiego
  • Województwo: warmińsko-mazurskie
  • Telefon/fax: tel. 895 248 600 , fax. 895 248 638
  • Data zamieszczenia: 2019-12-19
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Areszt Śledczy
    ul. Piłsudskiego 3
    10-575 Olsztyn, woj. warmińsko-mazurskie
    tel. 895 248 600, fax. 895 248 638
    REGON: 59045000000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: JEDNOSTKA ORGANIZACYJNA SŁUŻBY WIĘZIENNEJ

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Mięso i wędliny wieprzowe, wołowe i drobiowe
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    OPIS PRZEDMIOTU I WARUNKÓW ZAMÓWIENIA (warunki rozpatrzenia oferty) OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA CZĘŚĆ I – dostawy do Aresztu Śledczego w Olsztynie Część IA- 1511300-3 Wieprzowina oraz 15111000-9 Mięso wołowe dostawy do Aresztu Śledczego w Olsztynie lp. artykuł szacunkowa ilość w okresie trwania zamówienia (kg) 1. kaszanka baton 1 500,000 2. pasta boczkowa (tuszonka) baton 100g-130g 1 000,000 3. k. biała parzona 1 520,000 4. karkówka z/k 400,000 5. k. zwyczajna 3 550,000 6. k. parówkowa 1 450,000 7. k. mortadela 1 620,000 8. k. piwna 1 300,000 9. k. krakowska 1 000,000 10. k. mazurska 1 200,000 11. k. podwawelska 1 000,000 12. parówki cienkie 1 200,000 13. serdelki wieprzowe 1 200,000 14. salceson biały 1 420,000 15. mielonka wieprzowa 1 420,000 16. podgardle wędzone 1 300,000 17. k. pasztetowa 1 220,000 18. pasztet wieprzowy pieczony (formowany) 1 720,000 19. m. wieprzowe II kl. (świeże) 4 000,000 20. m.wołowe kl.II A (świeże) 800,000 Elementy mięsa wieprzowego muszą pochodzić z półtusz wieprzowych klasy E, U, R wg EUROP, półtusze o jasnej barwie z młodych zwierząt rzeźnych o wadze żywej nie przekraczającej 135kg. CZĘŚĆ IB - 12131135-0 Wędliny drobiowe, 15112000-6 Drób do Aresztu Śledczego w Olsztynie lp. artykuł szacunkowa ilość w okresie trwania zamówienia (kg) 1. mielonka drobiowa 400,000 2. mortadela drobiowa 400,000 3. k.szynkowa drobiowa 620,000 4. wędlina czysto drobiowa 400,000 5. szynka drobiowa 560,000 6. serdelki drobiowe 1 850,000 7. pierś z kurczaka (świeża) 750,000 8. szynka z piersi indyka 60,000 9. wątróbka drobiowa 2 300,000 10. ćwiartka z kurczaka (świeża) 3 000,000 11. polędwica złota drobiowa 600,000 12. serca drobiowe 2 000,000 13. żołądki drobiowe 2 000,000 14. przysmak z kurczaka 400,000 15. polędwica sopocka drobiowa 360,000 16. szynkówka drobiowa 400,000 Część II – dostawy do Oddziału Zewnętrznego Aresztu Śledczego w Szczytnie Część IIA- 1511300-3 Wieprzowina oraz 15111000-9 Mięso wołowe dostawy do Oddziału Zewnętrznego Aresztu Śledczego w Szczytnie lp. artykuł szacunkowa ilość w okresie trwania zamówienia (kg) 1. kaszanka baton 320,000 2. pasta boczkowa (tuszonka) baton 100g-130g 200,000 3. k. biała parzona 320,000 4. karkówka z/k 60,000 5. k. zwyczajna 850,000 6. k. parówkowa 300,000 7. k. mortadela 450,000 8. k. piwna 280,000 9. k. Toruńska 360,000 10. k. krakowska 200,000 11. k. mazurska 60,000 12. k. podwawelska 60,000 13. k. śląska 60,000 14. parówki cienkie 300,000 15. salceson ciemny 250,000 16. salceson biały 250,000 17. pieczeń wieprzowa 250,000 18. pieczeń z przyprawami 250,000 19. blok konserwowy 150,000 20. mielonka wieprzowa 250,000 21. mielonka konserwowa 250,000 22. mielonka luncheon-meat 250,000 23. mielonka tyrolska 250,000 24. mielonka w galarecie 250,000 25. podgardle wędzone 250,000 26. k. pasztetowa 250,000 27. pasztet wieprzowy pieczony (formowany) 250,000 28. wątroba wieprzowa (świeża) 350,000 29. m. wieprzowe II kl. (świeże) 800,000 30. m.wołowe kl.II A (świeże) 800,000 31. mięso mielone wieprzowo wołowe 150,000 32. mięso mielone wołowe 240,000 CZĘŚĆ IIB - 12131135-0 Wędliny drobiowe, 15112000-6 Drób do Oddziału Zewnętrznego Aresztu Śledczego w Szczytnie lp. artykuł szacunkowa ilość w okresie trwania zamówienia (kg) 1 2 3 1. mielonka drobiowa 100,000 2. mortadela z warzywami min 3 warzywa 250,000 3. mortadela drobiowa 100,000 4. k.szynkowa drobiowa 80,000 5. pierś drobiowa gotowana 50,000 6. szynka drobiowa 110,000 7. parówki drobiowe-zawartość mięsa min 70 % 100,000 8. pierś z kurczaka (świeża) 180,000 9. szynka z piersi indyka 50,000 10. wątróbka drobiowa 80,000 11. ćwiartka z kurczaka (świeża) 1 600,000 12. polędwica drobiowa 70,000 13. polędwica drobiowa bankietowa 50,000 14. polędwica kujawska 80,000 15. polędwica królewska drobiowa 50,000 16. polędwica studencka 80,000 17. polędwica miodowa 70,000 18. polędwica kanadyjska 70,000 19. polędwica z kurczaka 50,000 20. polędwica złota drobiowa 50,000 21. żołądki drobiowe 300,000 22. polędwica sopocka drobiowa 80,000 23. szynkówka drobiowa 50,000 Warunki realizacji zamówienia 1. podane ilości są ilościami szacunkowymi 2. zamawiający gwarantuje złożenie zamówień na dostawę przedmiotu zamówienia na poziomie nie mniejszym niż 50% wartości brutto umowy ( realizacja umowy w pozostałym zakresie uzależniona będzie od faktycznych potrzeb zamawiającego wynikających ze zmiennej liczby stanu żywionych ) 3. towar musi odpowiadać warunkom jakościowym zgodnym z obowiązującym prawem żywnościowym, zasadami GMP/GHP oraz systemem HACCP 4. towar oznakowany w sposób umożliwiający jego identyfikację bez konieczności naruszania opakowania: nazwa oraz rodzaj produktu, nazwa oraz adres producenta lub dostawcy, termin przydatności do spożycia, warunki przechowywania, skład i waga ( dot. wędlin ) 5. waga produktu netto ma odpowiadać faktycznie zamówionej i zafakturowanej (bez opakowań typu: foremki aluminiowe, folia map itp.) ilości towaru 6. wykonawca dostarczy towar spełniający wymogi określone w SIWZ i wytworzony zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa tj.: ustawa z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006r. nr 171, poz. 1225 z późn. zm.) 7. wykonawca zobowiązany jest do realizacji dostaw w odpowiednich opakowaniach oraz czystym i wolnym od innych zapachów transportem, zapewniającym należyte zabezpieczenie dostarczonych towarów przed czynnikami pogodowymi i uszkodzeniami oraz spełniającym wymogi higieniczne określone w Załączniku Nr II do Rozporządzenia (WE) Nr 852/2004 z dnia 29 kwietnia 2004r. rozdz. IV dotyczącym transportu środków spożywczych, a także w przypadku towarów wymagających warunków chłodniczych, transportem umożliwiającym utrzymanie wymaganych przez producentów temperatur 8. dostawa mięsa i wędlin środkami transportu spełniającymi wymagania higieniczno-sanitarne ( w tym dotyczące czynności związanych z załadunkiem i rozładunkiem – zapewnienie kierowcy czystego fartucha ochronnego ); zamawiający zastrzega sobie prawo do wglądu w dokumentację kontroli sanitarnej pojazdu, kartę dopuszczenia samochodu do przewozu środków spożywczych 9. każdorazowo do dostawy wymagany jest Handlowy Dokument Identyfikacyjny (HDI) 10. dostawa towaru do Aresztu Śledczego w Olsztynie na al. Piłsudskiego 3 i do Oddziału Zewnętrznego w Szczytnie ul. Sienkiewicza 10 dwa razy w tygodniu w godz. 8:00 – 11:00, transportem i na koszt wykonawcy, w ilościach podanych telefonicznie lub mailem na 2 dni przed planowaną dostawą ( zamawiający dopuszcza, po uprzednim uzgodnieniu, możliwość zmiany dnia i godziny dostawy) 11. opakowania odpowiadające właściwościom towaru gwarantujące zabezpieczenie jego jakości, przeznaczone do pakowania żywności ( wędliny ułożone w sposób nie powodujący ich deformacji ) 12. termin przydatności do spożycia : minimum 14 dni (wędliny) i 3 dni (mięso) od dnia dostawy do zamawiającego 13. wyłoniony w postępowaniu wykonawca przy pierwszej dostawie zobowiązany jest przedłożyć kserokopię decyzji Powiatowego Lekarza Weterynarii o objęciu nadzorem danego zakładu i nadaniu weterynaryjnego numeru identyfikacyjnego wydanego przez Powiatowego Lekarza Weterynarii, na podstawie art. 21 ust. 4 ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz.U. z 2006 r. Nr 17, poz. 127 ze zm.); w przypadku wykonawcy nie objętego nadzorem weterynaryjnym należy złożyć kserokopię aktualnej decyzji administracyjnej potwierdzającej spełnienie wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w obrocie żywnością oraz właściwej jakości zdrowotnej sprzedawanych artykułów (wydanej przez właściwego terytorialnie Powiatowego Inspektora Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub aktualnej decyzji administracyjnej dopuszczającej do działalności w zakresie produktów pochodzenia zwierzęcego wydanej przez Powiatowego Lekarza Weterynarii właściwego ze względu na miejsce prowadzenia działalności ) 14. cechy dyskwalifikujące towar : wędliny – obcy posmak i zapach, nalot pleśni, oślizgłość, brak opakowania, oznakowania opakowania bądź jego uszkodzenie mechaniczne mięso – zazielenienie mięsa, oślizgłość, zapach świadczący o procesach jego rozkładu
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15100000-9
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie stawia szczegółowych wymagań w tym zakresie. Ocena spełniania tego warunku na podstawie złożonego oświadczenia

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach