Przetargi.pl
Kucharz potraw regionalnych

Sadecki Urząd Pracy ogłasza przetarg

  • Adres: 33-300 Nowy Sącz, ul. Węgierska 146
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel. 018 4429110 , fax. 018 4429984
  • Data zamieszczenia: 2010-05-25
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Sadecki Urząd Pracy
    ul. Węgierska 146 146
    33-300 Nowy Sącz, woj. małopolskie
    tel. 018 4429110, fax. 018 4429984
    REGON: 49202507100000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sup.nowysacz.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Kucharz potraw regionalnych
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i przeprowadzenie szkolenia dla 10 osób bezrobotnych pn. Kucharz potraw regionalnych. 2. Celem szkolenia jest przygotowanie kursantów do sporządzania potraw, w tym przede wszystkim potraw regionalnych czterech głównych grup etnograficznych ziemi sądeckiej tj. Lachów Sądeckich, Pogórzan, Górali Sądeckich oraz Łemków. 3. Poprzez przygotowanie i przeprowadzenie szkolenia rozumie się w szczególności obowiązki Wykonawcy w zakresie: a) Opracowania programu szkolenia w oparciu o przedstawiony poniżej (w punkcie 4 ) zakres przedmiotowy, który stanowi minimum programowe. Program musi być sporządzony zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Pracy i Polityki Społecznej z dnia 02 marca 2007 r. w sprawie szczegółowych warunków prowadzenia przez publiczne służby zatrudnienia usług rynku pracy (Dz. U. Nr 47, poz.315) według Załącznika nr 2 do SIWZ. b) Zapewnienie sali dydaktycznej przystosowanej do wielkości 10 osobowej grupy wyposażonej w niezbędny do przeprowadzenia części teoretycznej szkolenia sprzęt oraz zaplecza z wyposażeniem przystosowanego do realizacji części praktycznej. c) Zapewnienie uczestnikom kursu odpowiedniego stroju dostosowanego do wykonywania czynności w części praktycznej szkolenia oraz zapewnienie każdemu uczestnikowi oddzielnych narzędzi i produktów do wykonywania potraw na samodzielnym stanowisku. d) Przeprowadzenie szkolenia oraz wydanie dla każdego uczestnika szkolenia zaświadczenia o ukończeniu kursu na podstawie rozporządzenia MEN z dnia 03.02.2006 r. (Dz.U. nr 31 poz.216) w sprawie uzyskania i uzupełnienia przez osoby dorosłe wiedzy ogólnej, umiejętności i kwalifikacji zawodowych w formach pozaszkolnych i certyfikatu (z odpowiednim oznakowaniem promocyjnym) e) Prowadzenia dokumentacji kursu tj. dziennika zajęć edukacyjnych, listy obecności, protokołu z egzaminu, rejestru wydawanych zaświadczeń oraz certyfikatów, ankiet oceny szkolenia dla uczestników i absolwentów szkolenia. f) Zapewnienie dwóch przerw w trakcie zajęć. 4. Program szkolenia należy sporządzić w oparciu o przedstawiony poniżej zakres przedmiotowy, który stanowi minimum programowe: a) Rodzaje i specyfika działania obiektów gastronomicznych (zasady ich funkcjonowania, wymagania, itp.). b) Organizacja pracy w kuchni (narzędzia, higiena pracy, zabezpieczenie i przechowywanie surowców, półproduktów i wyrobów gotowych). c) Zasady i techniki sporządzania potraw gotowanych, smażonych, duszonych, pieczonych i innych. d) Sporządzanie napojów i zakąsek. e) Przygotowywanie urządzeń i naczyń do potraw na różne rodzaje przyjęć. f) Dekoracja potraw. g) Dobór narzędzi i urządzeń do przechowywania i podawania potraw. h) Ogólna charakterystyka grup etnograficznych ziemi sądeckiej (ze szczególnym uwzględnieniem elementów stroju): Lachów Sądeckich, Górali Sądeckich, Pogórzan, Łemków. i) Techniki sporządzania potraw w tym regionalnych charakterystycznych dla poszczególnych grup etnograficznych z uwzględnieniem: zup i polewek, potraw z mąki i kasz, z mięsa ( z uwzględnieniem dziczyzny), z mleka i jaj, z warzyw, grzybów i owoców, wypieków, napoi i deserów. j) Praktyczne przygotowanie potraw, w tym potraw regionalnych charakterystycznych dla każdej grupy etnograficznej ziemi sądeckiej: Lachów Sądeckich (minimum 8 potraw), Górali Sądeckich (minimum 5 potraw), Pogórzan ( minimum 3 potrawy), Łemków ( minimum 3 potrawy). k) Nazewnictwo potraw regionalnych z uwzględnieniem gwary poszczególnych grup etnograficznych. l) Przygotowanie kompletnego menu opartego na potrawach Lachów Sądeckich, Pogórzan, Górali Sądeckich i Łemków. m) Przygotowanie biesiady w stylu Lachów Sądeckich (dekoracja stołu, prezentacja potraw, degustacja) z wykorzystaniem umiejętności prezentacji potraw.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 805000009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 22 dni

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: nie dotyczy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Posiadanie przez instytucję szkoleniową certyfikatu jakości usług (np. ISO, akredytacja zgodna z kierunkiem szkolenia, itp. lub inne równorzędne)
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://pup.nowysacz.ibip.pl/public/
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach