Przetargi.pl
Kompleksowa usługa cateringowa na potrzeby realizacji projektu pt. Doskonalenie szansą na rozwój współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego realizowanego w Powiecie Ciechanowskim.

Powiat Ciechanowski ogłasza przetarg

  • Adres: 06-400 Ciechanów, ul. 17 Stycznia 7
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 023 6723485, 6725415 , fax. 023 6722945
  • Data zamieszczenia: 2013-08-23
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Powiat Ciechanowski
    ul. 17 Stycznia 7 7
    06-400 Ciechanów, woj. mazowieckie
    tel. 023 6723485, 6725415, fax. 023 6722945
    REGON: 13038158200000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://stciechanow.bip.org.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Kompleksowa usługa cateringowa na potrzeby realizacji projektu pt. Doskonalenie szansą na rozwój współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego realizowanego w Powiecie Ciechanowskim.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Kompleksowa usługa cateringowa na potrzeby realizacji projektu pt. Doskonalenie szansą na rozwój współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego realizowanego w Powiecie Ciechanowskim. Opis przedmiotu zamówienia. Usługa cateringowa będzie świadczona przy realizacji różnych form doskonalenia (konferencje, warsztaty, szkolenia, wykłady, konsultacje grupowe). Podstawowe formy doskonalenia z wyłączeniem konferencji będą realizowane w 35 szkołach i 5 przedszkolach na terenie powiatu ciechanowskiego, w tym w 10 szkołach i 3 przedszkolach w mieście Ciechanów, pozostałe placówki są zlokalizowane na terenie gmin powiatu ciechanowskiego. Konferencja podsumowująca będzie zrealizowana w Sali Konferencyjnej w budynku Starostwa Powiatowego w Ciechanowie przy ul. 17 Stycznia 7. I.Wykonanie zamówienia obejmuje w szczególności; a)przygotowanie, dowóz i podawanie posiłków: w dni i miejsca wskazane przez Zamawiającego. Posiłki muszą być dostarczone co najmniej na 30 minut przed rozpoczęciem zajęć (w przypadku serwisu kawowego) oraz na 30 minut przed rozpoczęciem przerwy na lunch/ obiad. W sali będą warunki do ustawienia naczyń do serwowania obiadów i poczęstunków dla uczestników szkoleń. b)uwzględnienie w jadłospisie produktów ze wszystkich grup produktów żywnościowych: produkty zbożowe, warzywa, owoce, mleko i jego przetwory, produkty dostarczające pełnowartościowego białka (zasada urozmaicenia powinna dotyczyć wszystkich posiłków), c)przygotowywanie posiłków wyłącznie ze świeżych produktów dostępnych na rynku: powinny posiadać odpowiednie walory smakowe i zapachowe oraz estetyczny wygląd. Zamawiający zobowiązuje Wykonawcę przy przygotowywaniu posiłków do zakupu wyłącznie świeżych produktów dostępnych na rynku, w tym surówek do zestawów obiadowych, d)odpowiednie świadczenie usługi cateringowej: Wykonawca powinien świadczyć usługi cateringowe przy użyciu zastawy jednorazowej w pojemnikach obiadowych trójdzielnych z użyciem sztućców jednorazowych (lunch) z wyjątkiem konferencji inauguracyjnej i podsumowującej w czasie których Wykonawca powinien świadczyć usługi cateringowe przy użyciu zastawy ceramicznej, z użyciem sztućców ze stali, oraz z użyciem serwetek papierowych i obrusów materiałowych formie stołu szwedzkiego, estetyka usługi cateringowej: Wykonawca powinien zapewnić estetyczne podawanie napojów zimnych i gorących (w termosach lub innych urządzeniach utrzymujących temperaturę) oraz posiłków, a także zbierać naczynia oraz resztki pokonsumpcyjne najpóźniej 30 minut po zakończeniu jedzenia. e)wytyczne dot. bezpieczeństwa żywności i żywienia : Posiłki przygotowywane dla Zamawiającego przez Wykonawcę winny spełniać wymogi aktualnych wytycznych)Instytutu Żywności i Żywienia. Świadczenie usług cateringowych powinno odbywać się zgodnie z zapisami wskazanymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (DZ. U. 2010, Nr 136 poz. 914, ze zm.). II. Wymagania stawiane Wykonawcy w zakresie realizacji usługi cateringowej: 1. Termin i miejsce realizacji 1.1. Zamówienie będzie realizowane w okresie od września 2013 r. do listopada 2014 r w różne dni tygodnia (od pn.- sob.), łącznie 367 spotkań na szkoleniach/ konferencjach. 1.2. Opis realizowanych form doskonalenia: - warsztaty diagnostyczno-rozwojowe w szkołach/przedszkolach: wrzesień 2013 r. w 35 szkołach i 5 przedszkolach, łącznie 570 osób, w 40 spotkaniach; - szkolenia doskonalące dla nauczycieli szkół - od października 2013 r. do czerwca 2014 r.: w 35 szkołach X 6 spotkań w szkole, łącznie 4200 osób w 210 spotkaniach; - szkolenia doskonalące dla nauczycieli przedszkoli - od października 2013 r. do czerwca 2014 r.: w 5 przedszkolach X 4 spotkania w przedszkolu, łącznie 200 osób w 20 spotkaniach; - wykłady i konsultacje grupowe - do czerwca 2014 r.: 40 szkół/ przedszkoli X 2 spotkania, łącznie 1600 osób w 80 spotkaniach; - szkolenia dla nauczycieli (w ramach sieci współpracy i samokształcenia) - od stycznia 2014 r. do października 2014 r.: 4 sieci tematyczne/problemowe X 4 spotkania w ramach jednej sieci, łącznie 400 osób w 16 spotkaniach; konferencja podsumowująca dla 200 osób - listopad 2014 r.: tj. 1 konferencja; Łącznie odbędzie się 367 spotkań w ramach projektu. Tego samego dnia mogą odbyć się szkolenia w co najwyżej 4 miejscach. Szczegółowy harmonogram (dzień, godzina, adres spotkania, liczba uczestników na spotkaniu) na każdy miesiąc świadczenia usługi Zamawiający przekaże Wykonawcy do końca miesiąca poprzedzającego. 1.3 Zamówienie będzie realizowane stosownie do potrzeb Zamawiającego (wskazanych w zamówieniu) w siedzibie Zamawiającego oraz w szkołach i przedszkolach uczestniczących w projekcie. 1.4 Menu na każdą z form doskonalenia przedstawia się następująco: MENU I. Konferencja podsumowująca - dla 200 osób Projekt ramowy konferencji: 09.30 - 10.00 rejestracja uczestników + kawa powitalna, 10.00 - 11.30 rozpoczęcie konferencji i obrady, 11.30 - 11.55 przerwa kawowa, przekąski, 11.55 - 14.00 obrady i zakończenie konferencji, 14.00 - 14.45 obiad, 09.30 - 10.00 Kawa czarna i cappuccino z ekspresu, herbata czarna i 3 rodzaje owocowej, oddzielnie gorąca woda i herbata, cukier biały i trzcinowy, mleczko w dzbankach, cytryny - bez ograniczeń, woda mineralna: gazowana i niegazowana - 0,2l/osobę każdej, owoce cytrusowe, np winogrona- ok 30g/osobę, ciasto: szarlotka, sernik 1 ciastko/osobę każdego rodzaju, gramatura 1 ciastka min. 80 g., 11.30 - 11.55 Kawa czarna i cappuccino z ekspresu, herbata czarna i 3 rodzaje owocowej, oddzielnie gorąca woda i herbata, cukier biały i trzcinowy, mleczko w dzbankach, cytryny - bez ograniczeń, woda mineralna: gazowana i niegazowana - 0,2l/osobę każdej, owoce cytrusowe, np mandarynki- ok 30g/osobę, ciasto: ananasowiec, szarlotka 1 ciastko/osobę każdego rodzaju, gramatura 1 ciastka min. 80 g, małe kanapeczki (z pieczywa białego i razowego) z masłem, szynką, serem, sałatą , papryką, itp. ,koreczki z łososia, sałatka z pomidora, ogórka świeżego, 14.00 - 14.45 obiad Zupa węgierska, drugie danie: indyk z żurawiną i jabłkiem i ryba (150g/osobę), ziemniaki i kasza gryczana (200 g/osobę), bukiet surówek: np. z kapusty kiszonej, z marchewki z groszkiem, z czerwonej, białej kapusty, selera (200 g/osobę) i deser, soki: jabłkowy i czarnej porzeczki- 0,2l na osobę każdego, woda niegazowana, kawa, herbata. II.Warsztaty diagnostyczno-rozwojowe (4-godzinne) w szkołach i przedszkolach kawa rozpuszczalna i sypana, herbata czarna i 3 rodzaje owocowej, oddzielnie gorąca woda, kawa i herbata, cukier biały, mleczko w dzbankach, cytryny - bez ograniczeń, woda mineralna: gazowana i niegazowana - 0,2l/osobę każdej, ciasto: szarlotka, sernik 1 ciastko/osobę każdego rodzaju, gramatura 1 ciastka min. 100 g., sałatka cezar, kanapki koktajlowe na pieczywie ciemnym i białym z masłem, szynką, serem, sałatą , papryką, pomidorem, ogórkiem itp, koreczki z kabanosem, wędzonym kurczakiem, bekonem, łososiem, różki z szynki, nugetsy itp. III.Szkolenia doskonalące (5,6-godzinne) w szkołach i przedszkolach kawa rozpuszczalna i sypana, herbata czarna i 3 rodzaje owocowej, oddzielnie gorąca woda, kawa i herbata, cukier biały, mleczko w dzbankach, cytryny - bez ograniczeń woda mineralna: gazowana i niegazowana - 0,2l/osobę soki jabłkowy i pomarańczowy 0,2l/ osobę każdego soku ciasto: np. szarlotka, sernik, rafaello, mars, pani Walewska - 2 ciastka/osobę, gramatura 1 ciastka min. 80 g. lunch: drugie danie obiadowe dla każdego: kotlet schabowy, bitki wieprzowe w sosie koperkowym, karkówka w sosie grzybowym, de volaille, schab po bawarsku (150 g/osobę) + ziemniaki z koperkiem/ kasza gryczana (200 g/osobę) + surówki: marchewka z groszkiem, marchewka z jabłkiem. kalafior, brokuły, kapusta pekińska, colesław, kapusta kiszona pomidor, ogórek, buraczki, itp. (200 g. osobę) + deser, np. lody, owoc; zapewnienie różnorodności dań obiadowych w tym samym miejscu szkoleń. IV. Wykłady i konsultacje grupowe (3-godzinne) kawa rozpuszczalna i sypana, herbata czarna i 3 rodzaje owocowej, oddzielnie gorąca woda, kawa i herbata, cukier biały, mleczko w dzbankach, cytryny - bez ograniczeń, woda mineralna: gazowana i niegazowana - 0,2l/osobę każdej ciasto: szarlotka, sernik, wuzetka, rafaello 2 ciastka/osobę każdego rodzaju. gramatura 1 ciastka min. 80 g. V.Szkolenia dla nauczycieli w ramach sieci (5, 6- godzinne) kawa rozpuszczalna i sypana, herbata czarna i 3 rodzaje owocowej, oddzielnie gorąca woda, kawa i herbata, cukier biały, mleczko w dzbankach, cytryny - bez ograniczeń woda mineralna: gazowana i niegazowana - 0,2l/osobę soki jabłkowy i pomarańczowy lub z czarnej porzeczki - 0,2l/ osobę każdego soku ciasto: np. szarlotka, sernik, rafaello, mars, pani Walewska, wuzetka - 2 ciastka/osobę, gramatura 1 ciastka min. 80 g. lunch: drugie danie obiadowe dla każdego uczestnika: kotlet schabowy, bitki wieprzowe w sosie koperkowym, karkówka w sosie grzybowym, de volaille, schab po bawarsku (150 g/osobę) + ziemniaki z koperkiem/ kasza gryczana + surówka: marchewka z groszkiem, marchewka z jabłkiem. kalafior, brokuły, kapusta pekińska, colesław, kapusta kiszona, pomidor, ogórek lub buraczki, itp. (200 g/osobę) + deser, np. lody, owoce. Dotyczy pkt. II-V Poczęstunek powinien być podany we wskazanej przez Zmawiającego sali w szkole/przedszkolu i winien być dostępny przez cały czas trwania szkolenia, stąd Wykonawca winien zadbać w trakcie trwania szkoleń, by uczestnik szkolenia mógł w każdym czasie napić się gorącego napoju (kawa, herbata) w tym celu sugeruje się wystawienie warników lub termosów konferencyjnych stołowych z wrzątkiem o pojemności odpowiedniej do ilości godzin szkoleniowych. Gorące dania obiadowe i przekąski powinny być podane po 2 godzinach trwania zajęć.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555200001
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający wymaga wniesienia wadium w wysokości 4000,00 zł. Wadium może być wnoszone w jednej lub kilku następujących formach: 1) pieniądzu; 2) poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, z tym że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym; 3) gwarancjach bankowych; 4) gwarancjach ubezpieczeniowych; 5) poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz. U. z 2007 r. Nr 42, poz. 275, z 2008 r. Nr 116, poz. 730 i 732 i Nr 227, poz. 1505 oraz z 2010 r. Nr 96, poz. 620). Wadium wnoszone w pieniądzu wpłaca się przelewem na rachunek bankowy 32 8213 0008 2001 0005 2663 0007 i winno znaleźć się u zamawiającego w terminie do dnia 2013.08.30. godz. 15.00

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://stciechanow.bip.org.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach