KRAJOWY OŚRODEK WSPARCIA ROLNICTWA ogłasza przetarg
- Adres: 01-207 Warszawa, ul. Karolkowa 30
- Województwo: mazowieckie
- Telefon/fax: tel.
- Data zamieszczenia: 2023-11-14
- Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: KRAJOWY OŚRODEK WSPARCIA ROLNICTWA
ul. Karolkowa 30
01-207 Warszawa, woj. mazowieckie
REGON: 367849538 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.kowr.gov.pl
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Kompleksowa obsługa kulinarna polskiego stoiska narodowego podczas targów FOOD AFRICA CAIRO 2023 odbywających się w terminie 12-14 grudnia 2023 r. w Kairze w Egipcie - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia jest kompleksowa obsługa kulinarna polskiego stoiska narodowego organizowanego przez Zamawiającego podczas targów FOOD AFRICA CAIRO 2023 odbywających się w terminie 12-14 grudnia 2023 r. w Kairze w Egipcie.2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarty jest w Załączniku nr 1 do IPU, stanowiących załącznik nr 7 do SWZ. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55300000-3
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy:1) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 108 ust. 1 pkt 1-6 oraz art. 109 ust.1 pkt 4 ustawy oraz art. 7 ust. 1 ustawy z dnia 13 kwietnia 2022 r. o szczególnych rozwiązaniach w zakresie przeciwdziałania wspieraniu agresji na Ukrainę oraz służących ochronie bezpieczeństwa narodowego (Dz. U. z 2022 r. poz. 835);2) spełniają warunki udziału w postępowaniu, dotyczące zdolności zawodowej.2. Warunek udziału w postępowaniu dotyczący zdolności zawodowej w zakresie doświadczenia Wykonawcy zostanie spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że w okresie ostatnich 4 lat, licząc wstecz od dnia, w którym upływa termin składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wykonał, a w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych – wykonuje, co najmniej dwie usługi, z których każda polegała na przeprowadzeniu poza granicami Unii Europejskiej pokazów kulinarnych w języku angielskim, o wartości każdej usługi nie mniejszej niż 40 000,00 PLN brutto (słownie: czterdzieści tysięcy złotych).Uwaga 1: Jeżeli wartość usługi jest wyrażona w walucie innej niż PLN, w celu oceny spełniania ww. warunku udziału w postępowaniu, Zamawiający przeliczy podaną wartość na PLN według średniego kursu Narodowego Banku Polskiego obowiązującego w dniu publikacji ogłoszenia o zamówieniu w Biuletynie Zamówień Publicznych, a jeżeli w tym dniu nie publikowano kursu tej waluty – według ostatniego średniego kursu Narodowego Banku Polskiego przed dniem publikacji ogłoszenia o zamówieniu w Biuletynie Zamówień Publicznych.Uwaga 2: W przypadku usługi wykonywanej, której realizacja nie zakończyła się przed upływem terminu składania ofert, Wykonawca może wykazać tylko zakres i wartość usługi zrealizowanej do upływu terminu składania ofert, co do której może przedstawić dowody potwierdzające jej należyte wykonywanie.3. Warunek udziału w postępowaniu dotyczący zdolności zawodowej w zakresie dysponowania osobami zostanie spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że dysponuje lub będzie dysponował następującymi osobami, które zostaną skierowane do realizacji zamówienia:1) jedną osobą, która:a) posiada wykształcenie gastronomiczne lub w zakresie żywienia człowieka,b) posiada minimum 3 lata doświadczenia na stanowisku szefa kuchni lub zastępcy szefa kuchni;2) jedną osobą, która:a) posiada wykształcenie gastronomiczne lub w zakresie żywienia człowieka;b) posiada minimum 3 lata doświadczenia na stanowisku kucharza lub młodszego kucharza;3) jedną osobą, która posiada doświadczenie w prowadzeniu pokazów kulinarnych w języku angielskim.4. Warunek udziału w postępowaniu, określony w ust. 3 pkt 3 zostanie spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że osoba, o której mowa w ust. 3 pkt 1 lub pkt 2 posiada doświadczenie również w prowadzeniu pokazów kulinarnych w języku angielskim. W takim przypadku Wykonawca nie musi wykazywać, że dysponuje trzecią osobą.5. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie, w celu spełnienia warunku udziału w postępowaniu dotyczącego zdolności zawodowej w zakresie doświadczenia, Wykonawcy mogą polegać na zdolnościach tych z Wykonawców, którzy wykonują usługi, do realizacji których te zdolności są wymagane. W takim przypadku Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia dołączają do oferty oświadczenie, stanowiące załącznik nr 3 do SWZ, wypełnione stosownie w zakresie ust. 2.Uwaga: Mając na uwadze art. 117 ust. 1 ustawy, Zamawiający zastrzega, że w przypadku składania oferty przez dwa lub więcej podmiotów (Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia) oraz analogicznie w sytuacji, gdy Wykonawca będzie polegał na zasobach innego podmiotu, na zasadach określonych w art. 118 ustawy, warunek, o którym mowa w ust. 2 powyżej, musi zostać spełniony w całości przez Wykonawcę (jednego z Wykonawców wspólnie składającego ofertę) lub podmiot, na którego zdolności w tym zakresie powołuje się Wykonawca – brak możliwości tzw. sumowania doświadczenia.6. Zamawiający dokona oceny spełniania przez Wykonawców warunku udziału w postępowaniu na podstawie informacji zawartych w podmiotowych środkach dowodowych wymienionych w rozdziale XIV.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą: 2023-11-22
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- USŁUGA POŚREDNICTWA POLEGAJĄCA NA SUKCESYWNYM ŚWIADCZENIU REZERWACJI USŁUG CATERINGOWYCH I RESTAURACYJNYCH W KRAJU I ZA GRANICĄ DLA SZKOŁY GŁÓWNEJ MIKOŁAJA KOPERNIKA
Dodano: 2024-05-08 - Sukcesywne świadczenie usług cateringowych (śniadania).
Dodano: 2024-04-29 - Przygotowanie oraz wydawanie gorących posiłków w punkcie żywieniowym.
Dodano: 2024-04-25 - Sukcesywne świadczenie usług cateringowych (śniadania).
Dodano: 2024-04-22 - Sukcesywna usługa cateringowa z zakresu przygotowania, dostarczania i podawania posiłków na spotkania oraz różne eventy organizowane przez komórki organizacyjne Ministerstwa Cyfryzacji
Dodano: 2024-04-22 - Świadczenie usług hotelarsko-gastronomicznych, transportowych oraz wynajmu sal szkoleniowych
Dodano: 2024-04-15 - Usługa kompleksowej obsługi kulinarnej polskiego stoiska narodowego podczas targów Food & Hotel Asia 2024 odbywających się w terminie 23-26 kwietnia 2024 r. w Singapurze
Dodano: 2024-04-04 - Usługi społeczne - Świadczenie usług w zakresie całodziennego wyżywienia osób zatrzymanych i osadzonych w Pomieszczeniach dla Osób Zatrzymanych (PdOZ) garnizonu mazowieckiego
Dodano: 2024-03-29 - Świadczenie usług gastronomicznych oraz cateringowych na terenie Ośrodka w Rucianem – Nidzie wraz z prawem opcji
Dodano: 2024-03-27 - Usługa cateringowa związaną z organizacją spotkania wielkanocnego oraz wigilijnego dla pracowników Oddziału Regionalnego Agencji Mienia Wojskowego w Poznaniu
Dodano: 2024-03-18