Przetargi.pl
Kompleksowa obsługa cateringowa podczas wydarzenia - Rada Ministerialna OBWE

MINISTERSTWO SPRAW ZAGRANICZNYCH ogłasza przetarg

  • Adres: 00-580 Warszawa, Aleja Jana Chrystiana Szucha 23
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel.
  • Data zamieszczenia: 2022-10-04
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: MINISTERSTWO SPRAW ZAGRANICZNYCH
    Aleja Jana Chrystiana Szucha 23
    00-580 Warszawa, woj. mazowieckie
    REGON: 000177916
  • Adres strony internetowej zamawiającego: https://www.gov.pl/web/dyplomacja/zamowienia

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Kompleksowa obsługa cateringowa podczas wydarzenia - Rada Ministerialna OBWE
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest kompleksowa obsługa cateringowa spotkań podczas wydarzenia - Rady Ministerialnej OBWE.Przez kompleksową obsługę cateringową spotkań Zamawiający rozumie przygotowanie potraw, zapewnienie serwisu oraz obsługi kelnerskiej, stołów oraz krzeseł, odpowiedniej zastawy stołowej i szkła oraz dekoracji kwiatowej, jak również posprzątanie po realizacji usługi łącznie z usuwaniem/wywozem na własny koszt odpadów pokonsumpcyjnych i odpadów produkcyjnych.W ramach przedmiotu zamówienia Wykonawca zrealizuje menu określone w Załączniku nr 1 do OPZ MENU, dla ok. 2140 jednoczesnych uczestników konferencji. Wykonawca powinien dysponować własnym sprzętem umożliwiającym mu przygotowanie dań i ich podgrzanie na miejscu spotkania.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi Załącznik nr 1 do SWZ.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55300000-3
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki udziału w postępowaniu, dotyczącea) sytuacji ekonomicznej lub finansowej,b) zdolności technicznej lub zawodowej.Na potwierdzenie spełniania warunku udziału w postępowaniu dotyczącego sytuacji ekonomicznej lub finansowej zamawiający wymaga, aby wykonawca wykazał, że posiada środki finansowe lub zdolność kredytową na poziomie minimum 200 000,00 (dwieście tysięcy) PLN. W przypadku, gdy wartości, o których mowa powyżej będą wyrażone w walucie innej niż PLN, zamawiający przeliczy te wartości na PLN po kursie ogłaszanym przez Narodowy Bank Polski wg kursu średniego podanego w dniu, w którym zostało przekazane przez zamawiającego ogłoszenie o zamówieniu do publikacji w Dzienniku Urzędowym Unii Europejskiej.Na potwierdzenie spełnienia warunku udziału w postępowaniu, dotyczącego zdolności technicznej lub zawodowej zamawiający wymaga, aby wykonawca wykazał się niezbędnym doświadczeniem, tj. wykażą, że w okresie ostatnich 5 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wykonali należycie co najmniej 4 (cztery) usługi cateringowe, w tym co najmniej:a) 2 (dwie) usługi cateringowe polegające na obsłudze przyjęć bufetowych dla co najmniej 1000 osób ib) 2 (dwie) usługi cateringowe polegające na obsłudze przyjęć zasiadanych (serwowanych) stanowiące oprawę spotkań o charakterze służbowym, odpowiadających rodzajem i standardem usłudze stanowiącej przedmiot zamówienia o charakterze międzynarodowym dla minimalnie 50 osób każda.Przez usługę cateringową stanowiącą oprawę spotkań o charakterze służbowym, odpowiadającą rodzajem i standardem przedmiotowi zamówienia Zamawiający rozumie odpowiednio obsługę przyjęć zasiadanych, z udziałem co najmniej:- dyplomatów lub przedstawicieli korpusu dyplomatycznego (w rozumieniu ustawy z dnia21 stycznia 2021 r. o służbie zagranicznej /Dz. U. 2021 r. poz.464, 1003 z późn. zm./),lub- osób zajmujących wyższe stanowiska w służbie cywilnej (w rozumieniu ustawy z dnia21 listopada 2008 r. o służbie cywilnej, /t.j. Dz. U. z 2021 r. poz. 1233/) w Kancelarii Prezydenta RP lub Kancelarii Prezesa Rady Ministrów lub w Parlamencie RP lub w jednym z ministerstw lub w jednym z urzędów podległych ww. organom,lub- z udziałem głów państw lub przedstawicieli rządów państw lub parlamentu lub organizacji międzynarodowych lub stałych przedstawicielstw przy organizacjach międzynarodowych,a uczestnikami były zawsze przynajmniej dwie wymienione powyżej osoby – jako spotkanie co najmniej dwustronne o charakterze międzynarodowym, obejmującą przygotowanie potraw, serwis, obsługę kelnerską, transport i dostawę wyżywienia.Zamawiający dopuszcza, aby usługi cateringowe, o których mowa powyżej, zostały zrealizowane w ramach jednej lub kilku odrębnych umów.W przypadku, gdy Wykonawca wskaże usługę lub usługi cateringowe zrealizowane w ramach trwających umów (wykonywanych), dowody potwierdzające ich należyte wykonanie muszą pochodzić z okresu nie wcześniejszego niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert.W przypadku, gdy wartości usług będą wyrażone w walucie innej niż PLN, zamawiający przeliczy te wartości na PLN po kursie ogłaszanym przez Narodowy Bank Polski wg kursu średniego podanego w dniu, w którym zostało przekazane przez zamawiającego ogłoszenie o zamówieniu do publikacji w Dzienniku Urzędowym Unii Europejskiej.Na potwierdzenie spełnienia warunku udziału w postępowaniu, dotyczącego zdolności technicznej lub zawodowej zamawiający wymaga, aby wykonawca wykazał, że dysponuje lub będzie dysponować co najmniej 12 osobami, które wykonawca skieruje do realizacji zamówienia publicznego, spełniającymi co najmniej poniższe wymogi tj.:1) szef kuchni – 1 (jedna) osoba, uczestnicząca w realizacji zamówienia poprzez osobiste kierowanie wykonaniem usługi w zakresie doboru i przygotowania składników, sposobu przygotowania i podania danego dania oraz poszczególnych jego elementów (w zakresie opracowania menu, wyboru składników, sposobu przygotowania każdego dania i nadzoru nad zespołem przygotowującym potrawy, rozdysponowania od kuchni do wydania obsłudze kelnerskiej potraw), zatrudniona przez Wykonawcę bądź współpracująca z Wykonawcą w innej formie (np. umowa cywilno-prawna) co najmniej 12 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, która:a) nadzorowała przynajmniej 4 (cztery) usługi cateringowe, w okresie ostatnich 5 lat przed upływem terminu składania ofert, które spełniają wymagania określone w warunku, o którym mowa w pkt 7.3 SWZ;b) posiada co najmniej 3-letnie doświadczenie w nadzorze kuchni.2) szef sali - co najmniej 1 (jedna) osoba, która podczas realizacji zamówienia będzie odpowiedzialna za bezpośredni kontakt z Zamawiającym i jego przedstawicielami, jak również będzie uczestniczyć w organizacji przyjęć poprzez bezpośredni nadzór nad przygotowaniem sal, w których będzie odbywało się przyjęcie zasiadane i/lub bufetowe, tj. nakryciem stołów, przygotowaniem bufetów, organizacją pracy: personelu kucharskiego, personelu pomocniczego oraz kelnerskiego, przy czym osoba ta będzie kierowała bezpośrednio rozdawaniem posiłków przez kelnerów dla wszystkich osób uczestniczących w przyjęciu. Wymagane jest, aby osoba ta posiadała doświadczenie w organizacji co najmniej 4 (czterech) przyjęć, które spełniają wymagania określone w warunku, o którym mowa w pkt 7.3 SWZ, polegające na bezpośrednim nadzorze nad przygotowaniem sali, w której zrealizowane były przyjęcia zasiadane i/lub bufetowe, w tym nakrywanie stołów, przygotowanie bufetów, jak również organizacja pracy: personelu kucharskiego, personelu pomocniczego oraz kelnerskiego, osoba ta kierowała bezpośrednio rozdawaniem posiłków przez kelnerów dla wszystkich osób uczestniczących w przyjęciach oraz spełniała warunek swobodnego porozumiewania się w języku angielskim na poziomie co najmniej tj. B1 wg Europejskiego Systemu Opisu Kształcenia Językowego i posiadała znajomość protokołu dyplomatycznego.Ponadto osoba ta jest zatrudniona przez Wykonawcę bądź współpracuje z Wykonawcą w innej formie (np. umowa cywilno-prawna) co najmniej 12 miesięcy przed upływem terminu składania ofert;3) kelnerzy – co najmniej 10 (dziesięcioma) osobami, podającymi bezpośrednio posiłki osobom na przyjęciach, posiadającymi doświadczenie w obsłudze imprez międzynarodowych o randze odpowiadającej imprezom wskazanym w warunku określonym w pkt 7.3 SWZ, tj. każda z tych osób uczestniczyła (obsługiwała) poprzez podawanie bezpośrednie posiłków do stołu w przynajmniej 2 (dwóch) tego typu wydarzeniach. Przynajmniej 4 (cztery) osoby muszą spełniać warunek swobodnego porozumiewania się w języku angielskim na poziomie co najmniej komunikatywnym, tj. B1 wg Europejskiego Systemu Opisu Kształcenia Językowego.Zamawiający nie dopuszcza łączenia funkcji osób wymienionych w pkt 1) - 3).
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2022-10-12

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach