Przetargi.pl
II Catering w ramach projektu - Bezpośrednie wsparcie rozwoju szkół poprzez wdrożenie zmodernizowanego systemu doskonalenia nauczycieli w Powiecie Brzeskim

Starostwo Powiatowe w Brzesku ogłasza przetarg

  • Adres: 32-800 Brzesko, ul. Głowackiego 51
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel.
  • Data zamieszczenia: 2013-03-11
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Starostwo Powiatowe w Brzesku
    ul. Głowackiego 51 51
    32-800 Brzesko, woj. małopolskie
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.powiatbrzeski.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    II Catering w ramach projektu - Bezpośrednie wsparcie rozwoju szkół poprzez wdrożenie zmodernizowanego systemu doskonalenia nauczycieli w Powiecie Brzeskim
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest usługa cateringu polegająca na sukcesywnym dostarczaniu posiłków w okresie trwania zawartej umowy do szkół i przedszkoli zlokalizowanych na terenie Powiatu Brzeskiego (Zadania 1 do 7) oraz do na spotkania uczestników sieci współpracy i samokształcenia (Zadanie 8). Posiłki zostają podzielone na cztery rodzaje: Posiłek typu A: a) Jedna sztuka drożdżówki z nadzieniem, drożdżówka o masie min.100g. b) Woda mineralna niegazowana - 500ml. Posiłek typu B: Danie gorące min. 500 kcal. Zestaw: Frytki lub ziemniaki min. 150g. Mięso - kotlet schabowy/ Ryba w piątek - min. 150g. Surówka - min. 100g. Posiłek typu C: Danie gorące min. 550 kcal. Zestaw: Frytki lub ziemniaki min. 200g. Mięso - kotlet schabowy/ Ryba w piątek - min. 200g. Surówka - min. 100g. a ponadto: a) Jedna sztuka drożdżówki z nadzieniem, drożdżówka o masie min.100g. b) Woda mineralna niegazowana - 500ml. Posiłek typu D Kawa rozpuszczalna - opakowanie min 0.2 kg. Herbata - opakowanie min. 100 torebek, torebki muszą posiadać sznurek. 2 sztuki śmietanki w proszku - każda o masie min. 200 gram. cukier - opakowanie 1 kg. Posiłek typu E: a) Jedna sztuka drożdżówki z nadzieniem, drożdżówka o masie min.100g. b) Woda mineralna niegazowana - 500ml. c) Ciasteczka: rogaliki drożdżowe - 2 szt., ciasteczka francuskie - 2 szt., ciasteczka kruche min. 50 gram Cały przedmiot podzielony zostaje na 8 części (zadań). Części od 1 do 7 dotyczą cateringu dla jednej gminy z terenu Powiatu Brzeskiego, część 8 obejmuje catering na spotkania uczestników sieci współpracy i samokształcenia, które odbywać się będą w Brzesku, przy ul. Piastowskiej 2B. Łączna liczba posiłków obejmuje 8653 sztuk. Informacje o planowanych posiłkach danego typu zawarto w tabeli w Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia. Z uwagi na możliwą zmianę liczby uczestników oraz długości trwania szkoleń Zamawiający zastrzega sobie jednak prawo do zmniejszenia zakładanej ilości posiłków w wysokości do 20 % w ramach każdej części. Zamawiający zastrzega sobie również prawo do przesunięć ilości posiłków między typem A, typem B, typem C w wysokości do 20 %. 2. Szczegółowe wymagania Zamawiającego wobec Wykonawcy w ramach realizacji niniejszego zamówienia: 1) Posiłki danego typu będą dostarczane przez Wykonawcę do szkoły lub przedszkola na terenie danej gminy po złożeniu zamówienia faksem, mailem lub pisemnie przez Biuro Projektu. Szkoły i przedszkola objęte cateringiem wyszczególniono w załączniku nr 6 do niniejszej Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia. Zamówienie takie będzie składane co najmniej 2 dni robocze przed planowaną dostawą. Zamówienie wymaga dostarczenia posiłków w dniach od poniedziałku do soboty w godz. od 8.00 do 20.00 z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy. 2) Zamawiający ustala, iż minimalne zamówienie będzie wynosiło nie mniej niż 5 posiłków (dotyczy typu A, typu B i typu C) 3) Zamawiający w zamówieniu poda miejsce, ilość posiłków i godzinę dostarczenia posiłków i godzinę rozpoczęcia zajęć. Wykonawca może dostarczyć posiłek z rozbieżnością do 15 min. od godziny określonej w zamówieniu na dostawę posiłku, przy czym posiłek typu D musi zostać dostarczony jeszcze przed godziną rozpoczęcia zajęć określoną w zgłoszeniu. 4) Produkcja, przechowywanie i dostarczanie posiłków musi odbywać się w odpowiednich warunkach higieniczno-sanitarnych z zachowaniem wszelkich przepisów regulujących te kwestie. 5) Posiłki muszą być sporządzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. Muszą być wykonane ze świeżych artykułów spożywczych. 6) Wszystkie drożdżówki muszą być zapakowane pojedynczo w folię spożywczą, pergamin, torebkę papierową lub inny materiał przystosowany do tego celu. 7) Dania gorące zapakowane będą w jednorazowe opakowania oraz będą posiadać sztućce plastikowe niezbędne do swobodnego spożycia posiłku, 8) Do każdego gorącego posiłku wymaga się dołączenia serwetki lub chusteczki w ilości min. jednej do każdego jednego posiłku. 9) Wykonawca będzie dostarczać posiłki na swój koszt, transportem gwarantującym utrzymanie odpowiedniej jakości przewożonych posiłków. Wykonawca jest zobowiązany do ceny zaproponowanej na formularzu oferty doliczyć wszystkie nośniki kosztów (również transportu) dla okresu wykonania zamówienia. 10) Płatność będzie następować na podstawie faktur(rachunków) częściowych wystawianych za dany miesiąc do 5 dnia kolejnego miesiąca. Kwota na fakturze częściowej będzie iloczynem ceny jednostkowej za jeden posiłek i faktycznej liczbie zamówionych posiłków danego typu.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.powiatbrzeski.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach