Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg
- Adres: 63900 Rawicz, ul. Grota-Roweckiego
- Województwo: wielkopolskie
- Telefon/fax: tel. 655 454 037 , fax. 655 453 506
- Data zamieszczenia: 2016-11-29
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej
ul. Grota-Roweckiego
63900 Rawicz, woj. wielkopolskie
tel. 655 454 037, fax. 655 453 506
REGON: 41020689100000 - I.2. Rodzaj zamawiającego: administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Gorący posiłek wraz z usługą podania dla klientów Ośrodka Pomocy Społecznej w Rawiczu i obiadu wraz z dowozem dla osób korzystających ze świadczeń Dziennego Domu Pomocy Społecznej - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1.Zamówienie obejmuje przygotowanie, wydanie i umożliwienie spożycia w miejscu wykonywania działalności przez Wykonawcę na terenie miasta Rawicza w lokalu znajdującym się w odległości nie większej niż 2 km od siedziby Ośrodka Pomocy Społecznej w Rawiczu, gorącego posiłku – dla klientów Ośrodka Pomocy Społecznej w Rawiczu. Wydanie i umożliwienie spożycia posiłku w dniach i godzinach: - od poniedziałku do piątku w godzinach od 12:00 do 16:30 - w soboty w godzinach od 11:00 do 14:00 Na gorący posiłek – składa się pierwsze danie z pieczywem lub drugie danie. Możliwość wyboru przez klienta. Szacunkowa ilość przygotowywanych posiłków – około 1.587 miesięcznie. UWAGA; Ilość posiłków określona została szacunkowo na podstawie danych z roku 2015 i 2016 i tak w roku: - 2015 – przygotowano - 27.470 posiłków - 2016 (do 31 października) – przygotowano 15.316 posiłków 2.Przygotowanie i dowóz obiadów – dwudaniowych do Dziennego Domu Pomocy Społecznej ul. Grota Roweckiego 4A w Rawiczu w dniach od poniedziałku do piątku w godz. 12:30 do 13:00. Dostarczanie wraz z obiadem do Dziennego Domu Pomocy Społecznej próbek do badań SANEPiDU zgodnych i wymaganych przez Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 17 kwietnia 2007r. w sprawie pobierania i przechowywania próbek żywności przez zakład żywienia zbiorowego typu zamkniętego (Dz. U. Nr 80, poz. 545 ze zm) Odbiór odpadków pokonsumpcyjnych. Na obiad składają się: 1) pierwsze danie –zupa ( w każdym dniu tygodnia inna) 2) drugie danie – dwa razy w tygodniu – obiad drugodaniowy mięsny ( danie mięsne musi występować w co najmniej czterech rodzajach nie powtarzających się w przeciągu dwóch tygodni; do dań mięsnych nie zalicza się wątróbki, kaszanki, bigosu) - dwa razy w tygodniu – obiad drugodaniowy z jajkiem, rybą , wątróbką, kaszanką, bigosem, białym serem - w każdym tygodniu inne dania). - raz w tygodniu naleśniki, placki ziemniaczane, pierogi, spaghetti, fasolka po bretońsku itp.– w każdym tygodniu inne danie). Do posiłków drugodaniowych mają być podawane przemiennie w danym tygodniu surówki i jarzyny gotowane. W tym samym tygodniu dany rodzaj surówki lub jarzyn gotowanych nie może się powtórzyć. Do posiłków drugodaniowych co najmniej dwa razy w tygodniu mają być podawane ziemniaki, w trzecim dniu może być podana kasza, ryż, kluski lub makaron (obowiązek ten nie dotyczy dni, w których podawane będą naleśniki, placki ziemniaczane, pierogi itp.). Gramatura posiłku -ziemniaki (kasza, kluski, ryż lub makaron) 250 g. mięso, ryba, wątróbka, kaszanka, bigos 100 g + surówka (jarzyny gotowane)130g -naleśniki, placki ziemniaczane, pierogi, spaghetti, twaróg, fasolka po bretońsku od 300 g do 350 g -zupa 450 g Szacunkowa ilość przygotowywanych obiadów – około 248 miesięcznie. UWAGA; Ilość obiadów określona została szacunkowo na podstawie danych z roku 2015 i roku 2016 : - 2015 – przygotowano 3.562 posiłków - 2016 ( do 31 października ) przygotowano 2.495 posiłków - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Świadczenie usług całodziennego żywienia dla dzieci i młodzieży przebywającej w Specjalnym Ośrodku Szkolno-Wychowawczym nr 2 w Kaliszu w roku szkolnym 2024-2025.
Dodano: 2024-07-25 - Świadczenie usług całodziennego żywienia młodzieży przebywającej w Specjalnym Ośrodku Szkolno-Wychowawczym Nr 1 im. Janusza Korczaka w Kaliszu, w roku szkolnym 2024-2025.
Dodano: 2024-07-15 - Usługa całodziennego żywienia pacjentów Szpitala Średzkiego Serca Jezusowego spółka z ograniczoną odpowiedzialnością
Dodano: 2024-07-09 - Przygotowanie i dostarczenie posiłków w 2024 roku
Dodano: 2024-06-22 - Świadczenie usług przygotowywania i dostarczania posiłków dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej im. s. M. Benodyny Koterbianki w Ostrowie Wielkopolskim
Dodano: 2024-05-31 - Usługi cateringowe na imprezy organizowane w Oddziale Rataje, 61-164 Poznań, os. Piastowskie 106 A
Dodano: 2024-05-24 - „Świadczenia usługi w zakresie przygotowania i dystrybucji całodziennego wyżywienia dla pacjentów II ”
Dodano: 2024-05-15 - Przygotowanie i dostarczenie posiłków w 2024 roku
Dodano: 2024-04-02 - Przygotowanie i dostarczenie posiłków dla szkół, z możliwością składania ofert częściowych
Dodano: 2024-03-24 - Przygotowanie i dostarczenie posiłków w 2024 roku do Przedszkole nr 2 „Harmonia” w Krzyżu Wielkopolskim
Dodano: 2024-03-14