Przetargi.pl
Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Kijewie Królewskim, Kijewo Królewskie 54a 86-253 Kijewo Królewskie, tel./fax (56) 686-70-54

Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Kijewie Królewskim ogłasza przetarg

  • Adres: 86-253 Kijewo Królewskie, Kijewo Królewskie 54a
  • Województwo: kujawsko-pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 56 686 70 54 , fax. 56 686 70 54
  • Data zamieszczenia: 2011-12-15
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Kijewie Królewskim
    Kijewo Królewskie 54a 54a
    86-253 Kijewo Królewskie, woj. kujawsko-pomorskie
    tel. 56 686 70 54, fax. 56 686 70 54
    REGON: 00053700700048
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://gops.kijewo.pl/
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Kijewie Królewskim, Kijewo Królewskie 54a 86-253 Kijewo Królewskie, tel./fax (56) 686-70-54
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest dożywianie dzieci i młodzieży szkolnej w szkołach z terenu gminy Kijewo Królewskie: Dwujęzyczna Szkoła Podstawowa w Trzebczu Szlacheckim, Szkoła Podstawowa w Trzebczyku, Szkoła Podstawowa w Brzozowie, Zespół Publicznych Szkół w Kijewie Królewskim - Szkoła Podstawowa i Gimnazjum w Kijewie Królewskim polegające na przygotowaniu i dostarczeniu 21.960 ciepłych posiłków z możliwością zmniejszenia lub zwiększenia posiłków w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Posiłki będą podawane w naczyniach wielokrotnego użytku (talerze porcelanowe) i ze sztućcami wielokrotnego użytku (metalowe) posiadającymi wymagane atesty dopuszczające ich wykorzystanie w żywieniu ludzi. Wykonawca zobowiązany jest do wydawania posiłków w talerzach i ze sztućcami wielokrotnego użytku i zadba we własnym zakresie i na własny koszt o ich czystość. Zamawiający nie ponosi konsekwencji za zmniejszenie lub zwiększenie ilości posiłków. Szacunkowa, dzienna liczba dzieci objętych dożywianiem to ok. 120 dzieci - Dwujęzyczna Szkoła Podstawowa w Trzebczu Szlacheckim - szacunkowa ilość posiłków 23, Szkoła Podstawowa w Trzebczyku - szacunkowa ilość posiłków 20, Szkoła Podstawowa w Brzozowie - szacunkowa ilość posiłków 14, Zespół Publicznych Szkół w Kijewie Królewskim - Szkoła Podstawowa i Gimnazjum w Kijewie Królewskim - szacunkowa ilość posiłków 63. Liczba dzieci może być weryfikowana z 1 dniowym wyprzedzeniem. Żywienie dzieci odbywać się będzie od poniedziałku do piątku w dni nauki szkolnej w okresie od 02 stycznia 2012 roku do 31 grudnia 2012 roku (z uwzględnieniem przerw w nauce m.in. ferii zimowych, dni świątecznych, wakacji, itp.). Posiłki muszą posiadać wymagalną przepisami kaloryczność i muszą być sporządzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. Muszą być wykonywane ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy ważności. Posiłki Wykonawca dostarczać będzie własnym transportem, na własny koszt, w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych posiłków. Posiłki podawane będą w naczyniach wielokrotnego użytku (porcelanowe) ze sztućcami wielokrotnego użytku (metalowe). Wykonawca ponosi koszty załadunku i rozładunku wszystkich dostarczanych posiłków. O czystość termosów oraz naczyń zadba Wykonawca posiłków. Posiłki dostarczane będą na przemian: zupa z wkładką w postaci mięsa lub wędliny oraz z pieczywem i drugie danie z surówką. Pożywna zupa podawana będzie trzy razy w tygodniu, dwa razy w tygodniu drugie danie. Wkładka podawana będzie oddzielnie. Preferowane zupy to przede wszystkim: pomidorowa, klopsowa, ogórkowa, grochowa, warzywna oraz rosół z makaronem. Preferowane wędliny stanowiące wkładkę do zupy - np. wysokiej jakości parówki tj.: cielęce, serdelki pyszne itp., kiełbasa śląska, frankfurterki. Drugie danie mogą stanowić również - pierogi, kopytka, krokiety. Wykonawca przygotowywać będzie posiłki o kaloryczności każdego 450 kcal. Jedna porcja zupy powinna mieć objętość 400g i powinna zawierać wkładkę w postaci mięsa lub wędliny + 3 kromki świeżego chleba lub 1 duża bułka. Drugie danie o gramaturze nie mniejszej niż 250 gramów: ziemniaki lub zamiennik (makaron, ryż) 200g oraz mięso 100g i surówka 100g. Pierogi, kopytka, krokiety - 200g. Wykonawca będzie podawał tygodniowy jadłospis Dyrektorom Szkół a do wiadomości Kierownikowi GOPS. Wszelkie zmiany w jadłospisie sugerowane przez Dyrektorów Szkół w każdym czasie będą brane pod uwagę przez Wykonawcę. Zamawiający zastrzega sobie, aby nie podawano dzieciom skrzydełek drobiowych oraz aby mięso nie podawane było w dni postne. Zamawiający nie dopuszcza, ażeby w ciągu tygodnia (5 dni) wystąpiła powtarzalność tego samego rodzaju posiłku. Wykonawca będzie przygotowywał i dostarczał posiłki zachowując wymogi sanitarno - epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie. Wykonawca zobowiązany jest do wskazania miejsca, w którym przygotowywane są posiłki. Zamawiający zastrzega sobie możliwość kontrolowania miejsca, w którym przygotowywane są posiłki oraz jakości przygotowywanych posiłków. Wykonawca jest zobowiązany do przechowywania próbek posiłków do celów sanitarno - epidemiologicznych zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami. Harmonogram dostarczania posiłków Wykonawca ustali z Dyrektorami wyżej wymienionych Szkół.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga od Wykonawców złożenia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://gops.kijewo.pl/
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach