Przetargi.pl
Gmina Adamówka. „Przygotowywanie i sprzedaż obiadów w stołówce Szkoły Podstawowej w Adamówce”

Urząd Gminy Adamówka ogłasza przetarg

  • Adres: 37534 Adamówka, Adamówka
  • Województwo: podkarpackie
  • Telefon/fax: tel. 166 229 001, , fax. 166 229 001
  • Data zamieszczenia: 2017-08-07
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Urząd Gminy Adamówka
    Adamówka 97
    37534 Adamówka, woj. podkarpackie
    tel. 166 229 001, , fax. 166 229 001
    REGON: 53322200000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.adamowka.pl/bip

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Gmina Adamówka. „Przygotowywanie i sprzedaż obiadów w stołówce Szkoły Podstawowej w Adamówce”
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Gmina Adamówka zaprasza do wzięcia udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia w trybie przetargu nieograniczonego na „Przygotowywanie i sprzedaż obiadów w stołówce Szkoły Podstawowej w Adamówce”. Przedmiotem zamówienia jest przygotowywanie obiadów dla uczniów w stołówce Szkoły Podstawowej w Adamówce oraz przygotowywanie i dowóz obiadów do Szkoły Podstawowej w Cieplicach, Szkoły Podstawowej w Adamówce, Oddziału Przedszkolnego w Krasnem oraz Szkoły Podstawowej w Majdanie Sieniawskim. Obiady przygotowywane do spożycia w stołówce Szkoły Podstawowej w Adamówce powinny być 3-daniowe (zupa, drugie danie, napój). Obiady dowożone do Szkoły Podstawowej w Adamówce, Szkoły Podstawowej w Cielicach i Oddziału Przedszkolnego w Krasnem 1 daniowe, zamiennie w takiej samej ilości zupa i drugie danie bez napoju. Obiady dowożone do Szkoły Podstawowej w Majdanie Sieniawskim trzydaniowe. Zamawiający zabezpiecza termosy do przewożenia obiadów. Oferent zabezpiecza naczynia do wydawania posiłków i środek transportu. Długość tras dowozu posiłków wynosi: 1. Szkoła Podstawowa Adamówka (37-534 Adamówka 180) – SP Cieplice – Szkoła Podstawowa Adamówka (37-534 Adamówka 180) = 14 km, 2. Szkoła Podstawowa Adamówka (37-534 Adamówka 180)- SP Adamówka (37-534 Adamówka 26) - Szkoła Podstawowa Adamówka (37-534 Adamówka 180) = 2 km. 3. Szkoła Podstawowa Adamówka (37-534 Adamówka 180) – Oddział Przedszkolny Krasne – Szkoła Podstawowa Adamówka (37-534 Adamówka 180) = 6 km. 4. Szkoła Podstawowa Adamówka (37-534 Adamówka 180) – SP Majdan Sieniawski – Szkoła Podstawowa Adamówka (37-534 Adamówka 180) = 13 km. II. Warunki przygotowania posiłków: Posiłki będą przygotowane w pomieszczeniach kuchennych, które wyposażone są w podstawowe urządzenia i sprzęt niezbędny do przygotowania i wydawania posiłków i zostaną użyczone bezpłatnie Oferentowi. Oferent będzie pokrywał koszty zużycia gazu i energii elektrycznej. W zamian za sprzątanie stołówki Zamawiający zabezpiecza bezpłatnie wodę wraz z odprowadzaniem ścieków. Oferent będzie ponosił pełną odpowiedzialność materialną za oddane w użyczenie pomieszczenia i wyposażenie tych pomieszczeń. Posiłki będą kupowane przez uczniów Szkoły Podstawowej w Adamówce (37-534 Adamówka 180), Szkół Podstawowych i Oddziału Przedszkolnego, dofinansowywane z budżetu gminy. Wydawane będą w dniach nauki szkolnej, w bieżącym roku szkolnym. Przewidywana ilość obiadów – 270 zestawów dziennie. Zamawiający zastrzega sobie możliwość wystąpienia konieczności zmiany liczby obiadów w zależności od zainteresowania uczniów. Oferent dołącza do oferty szczegółowe jadłospisy sporządzone na dwie dekady w łącznej liczbie 20 szt. jadłospisów na obiad trzydaniowy. Jadłospis na zupę powinien zawierać główne składniki zupy (bez przypraw) na 1 porcję z podaniem ich wagi. Jadłospis na drugie danie powinien zawierać główne składniki z podaniem ich wag (np. kotlet mielony z mięsa wołowego - waga, ziemniak gotowany – waga, surówka z marchewki – waga). Jadłospisy powinny spełniać wymagania określone w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach - Załącznik nr 2. oraz 20 jadłospisów na obiady jednodaniowe (dowożone).
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55523100-3
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie ustanawia szczegółowego warunku w tym zakresie
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1) wypełniony i podpisany Formularz ofertowy oraz stanowiący załącznik do Formularza ofertowego nr 1 (załącznik nr 1a do SIWZ) 2) pełnomocnictwo dla osoby/osób podpisującej/cych ofertę do podejmowania zobowiązań w imieniu wykonawcy składającego ofertę, gdy prawo do podpisania oferty nie wynika z innych dokumentów do niej załączonych (w formie oryginału lub kopii poświadczonej za zgodność przez notariusza) 3) pełnomocnictwo ustanawiającego Pełnomocnika – gdy ofertę składają wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia publicznego – w formie oryginału albo kopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez notariusza, ustanawiające pełnomocnika do reprezentowania Wykonawców w postępowaniu o udzielenie niniejszego zamówienia albo reprezentowania i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. Treść pełnomocnictwa powinna wskazywać rodzaj uprawnień, do których upoważniony jest Pełnomocnik, tj. np. podpisanie oferty, potwierdzenie za zgodność z oryginałem kopii dokumentów, składanie oświadczeń woli i wiedzy itp. 4) zobowiązanie podmiotu trzeciego do oddania do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby wykonania zamówienia – jeżeli wykonawca dla wykazania spełniania warunków udziału w postępowaniu powołuje się na zasoby innych podmiotów. 5) Parafowany wzór umowy. 6) Jadłospisy 40 szt.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach