Przetargi.pl
Dzierżawa pomieszczeń i wyposażenia oraz prowadzenie stołówki i kuchni szkolnej w Publicznym Gimnazjum Nr 1 im. Bohaterów Westerplatte w Barlinku z możliwością świadczenia usług gastronomicznych dla ludności.

Publiczne Gimnazjum Nr 1 im. Bohaterów Westerplatte ogłasza przetarg

  • Adres: 74-320 Barlinek, ul. Leśna 10
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Telefon/fax: tel. 95 7461 433 , fax. 95 7461 433
  • Data zamieszczenia: 2011-11-25
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Publiczne Gimnazjum Nr 1 im. Bohaterów Westerplatte
    ul. Leśna 10 10
    74-320 Barlinek, woj. zachodniopomorskie
    tel. 95 7461 433, fax. 95 7461 433
    REGON: 81188001600000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.gim1barlinek.edupage.org
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dzierżawa pomieszczeń i wyposażenia oraz prowadzenie stołówki i kuchni szkolnej w Publicznym Gimnazjum Nr 1 im. Bohaterów Westerplatte w Barlinku z możliwością świadczenia usług gastronomicznych dla ludności.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Po wydzierżawieniu od szkoły pomieszczeń kuchni oraz stołówki Dzierżawca zobowiązany będzie do prowadzenia stołówki na następujących zasadach: a) codzienne przygotowanie (zgodnie z obowiązującymi normami żywieniowymi) i wydawanie obiadów dwudaniowych ( zupa + drugie danie) dla żywienia zbiorowego dla uczniów gimnazjum od godziny 12:30 do godziny 14:30, z wyłączeniem dni wolnych od nauki. Wszelkie zmiany dotyczące czasu i terminów wydawania posiłków wymagają wcześniejszego uzgodnienia obu stron. Orientacyjna ilość codziennie wydawanych obiadów wynosi 75 szt. Liczba ta w trakcie okresu dożywiania może ulec zmianie, co może wpłynąć na zwiększenie jak i na zmniejszenie liczby posiłków, b)Dzierżawca poda proponowaną cenę jednego posiłku dla uczniów, posiłki dla uczniów są zwolnienie z podatku VAT, c) koszt obiadów dla nauczycieli, pracowników i osób innych wg własnej kalkulacji, d) Dzierżawca poda proponowaną kwotę czynszu, e) utrzymanie czystości i porządku na terenie stołówki i kuchni zgodnie z wymogami odpowiednich służb, f) udostępnienie stołówki na zorganizowanie szkolnych imprez okolicznościowych, g) zabezpieczenie obsługi gastronomicznej podczas szkolnych uroczystości okolicznościowych, obozów sportowych, kolonii, zgłaszanych przez Dyrektora Gimnazjum, za dodatkową opłatą, regulowaną oddzielną umową, h) doposażenia na własny koszt wynajętego pomieszczenia w urządzenia niezbędne do prowadzenia działalności gospodarczej (urządzenia te pozostają przez okres trwania umowy i są po jej wygaśnięciu własnością Wykonawcy), i) na własny koszt Wykonawcy będzie przeprowadzał konserwacje, remonty bieżące i kapitalne urządzeń wydzierżawionych z częstotliwością zgodną z technologią użytkowania tych urządzeń, j) na własny koszt Wykonawca będzie przeprowadzał niezbędne naprawy i remonty dzierżawionych pomieszczeń w uzgodnieniu z dyrektorem szkoły, zgodnie z obowiązującym prawem budowlanym , zaleceniami wszelkich służb. k) Dzierżawca będzie rozliczany za zużycie mediów w następujący sposób: - energia cieplna - opłata 10 % wartości miesięcznych faktur wystawionych na wynajmującego. - gaz - na podstawie wskazań gazomierza - wywóz nieczystości stałych - Najemca zrealizuje we własnym zakresie - energia elektryczne - na podstawie wskazań licznika - woda- zostanie dokonany rozdział pomiędzy szkołą a blokiem kuchennym poprzez instalację podlicznika przez uprawnione do tego osoby. Koszt rozdziału mediów pokrywa Dzierżawca. l) po zakończeniu umowy nastąpi komisyjny odbiór dzierżawionych przez oferenta pomieszczeń, m) strony zastrzegają sobie prawo wcześniejszego rozwiązania umowy, za uprzednim 6 miesięcznym okresem wypowiedzeniem ,którego termin upływa 30 czerwca br. n) Wykonawca zobowiązany jest do przestrzegania zapisów ustawy o wychowaniu w trzeźwości i przeciwdziałaniu alkoholizmowi, 2.Łączna powierzchnia kuchni, stołówki wraz z pomieszczeniami pomocniczymi wynosi : 340,75 m2. Zestawienie pomieszczeń objętych powyższym zakresem usług zawarte jest w załączniku nr 1do SIWZ. Szczegółowy wykaz sprzętu i wyposażenia znajdującego się w wynajmowanych pomieszczeniach zawarty jest w załączniku nr 2 do SIWZ. Kryteria oceny ofert i ich znaczenie; Kryteria oceny: 1. Posiłek - najniższa cena 2. Dzierżawa ( czynsz)- najwyższa cena
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553220003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.gim1barlinek.edupage.org
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach