Gmina Świątniki Górne ogłasza przetarg
- Adres: 32-040 Świątniki Górne, ul. Bruchnalskiego 15
- Województwo: małopolskie
- Telefon/fax: tel. 12 2704030 , fax. 12 270 40 96
- Data zamieszczenia: 2013-12-03
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Gmina Świątniki Górne
ul. Bruchnalskiego 15 15
32-040 Świątniki Górne, woj. małopolskie
tel. 12 2704030, fax. 12 270 40 96
REGON: 35155549900000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.swiatniki-gorne
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dożywianie uczniów w szkołach w 2014 roku - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest dożywianie uczniów w szkołach w 2014r. w okresie od 02 stycznia 2014r. do 31 grudnia 2014r. w dniach trwania nauki /od poniedziałku do piątku/ czyli m.in. z wyłączeniem przerw w tym świątecznych określonych w kalendarzu roku szkolnego w szkołach podstawowych na terenie Gminy Świątniki Górne w niżej podanych miejscowościach : - Świątniki Górne - Rzeszotary - Wrząsowice - Ochojno - Olszowice - oraz w Zespole Szkół w Świątnikach Górnych. W zakres dożywiania będzie wchodziło przygotowanie posiłków z własnych produktów żywnościowych Dostawcy : - drugiego śniadania dla łącznie 20 dzieci w szkołach podstawowych w miejscowości Rzeszotary , Olszowice, (przewidywana ilość posiłków 3660) - obiadu jednodaniowego dla łącznie 52 dzieci w szkołach podstawowych w miejscowości Świątniki Górne, Wrząsowice, Ochojno oraz w Zespole Szkół w Świątnikach Górnych (przewidywana ilość posiłków 9516) w dniach trwania nauki szkolnej / od poniedziałku do piątku/ z dostawą do wymienionych szkół. Odbiór posiłków dokonywany będzie przez dyrektorów poszczególnych szkół lub inne upoważnione przez nich na piśmie osoby. Posiłki w formie drugiego śniadania winny być dostarczane do szkół pomiędzy godzinami 8:00 - 10:00. Posiłki w formie obiadu jednodaniowego winny być dostarczane do szkół pomiędzy godzinami 11:30 - 13:00. Dokładna ilość dzieci, która objęta zostanie dożywianiem będzie każdorazowo precyzowana z wyprzedzeniem 1 dnia przez dyrektorów szkół. Pod pojęciem obiadu jednodaniowego należy rozumieć drugie danie tj. dań jarskich ( 1 raz w tygodniu) i dań mięsnych ( 4 razy w tygodniu). Drugie danie powinno być w postaci: a ) ziemniaków lub zamiennika (np. ryż, kasza, makaron ), potrawy mięsnej (np. kotlet schabowy, kotlet drobiowy, sznycel, klopsy, pieczeń cielęca , bitki wieprzowe oraz surówki lub jarzyny gotowanej; potrawy z mąki (np. naleśniki z serem, pierogi ruskie, pierogi z mięsem. Zamawiający wyklucza podawanie frytek . Waga/objętość posiłków (minimalna): - ziemniaki, kasza, ryż lub makaron - 200 g, - mięso lub ryba - 100 g, - surówki, jarzyny - 100 g - potrawa z mąki od 450 g. Każdy gorący posiłek powinien zawierać co najmniej 900 kcal. Posiłki winny być dostarczone w pojemnikach jednorazowych nadających się do spożycia gorącego posiłku. Dostawca powinien dostarczyć także jednorazowe sztućce, którymi można zjeść posiłek. Pod pojęciem drugie śniadanie należy rozumieć posiłek składający się : z 2 bułek (każda min. 50 g.) z masłem oraz: z wędliną , serem żółtym, twarożkiem, pasztetem , pastą wraz z dodatkami warzywnymi ( ogórek, pomidor, sałata) lub dżemem itp. dodatkowo elementem drugiego śniadania są: owoc (np. jabłko, pomarańcz, mandarynka itp.) lub sałatka owocowa lub jarzynowa Posiłki muszą być urozmaicone i w skali tygodnia nie mogą powtarzać się. Zakres usługi powinien obejmować : - dla wskazanej ilości uczniów wskazanych przez Dyrektorów Szkół przygotowanie posiłków w formie drugich śniadań oraz obiadów jednodaniowych (drugich dań) z własnych produktów żywnościowych o odpowiedniej temperaturze , gramaturze, wartości kalorycznej i odżywczej. Dostarczenie posiłków z miejsca produkcji do pomieszczeń poszczególnych szkół realizowane będzie przez Dostawcę na jego koszt. Dowóz posiłków do szkół powinien się odbywać w samochodzie spełniającym warunki sanitarne zatwierdzone przez Państwową Stację Sanitarno Epidemiologiczną, transport posiłków w atestowanych termosach lub atestowanych naczyniach jednorazowych. Dostawca jest zobowiązany do zabierania naczyń i sztućców jednorazowych w dniu wydania posiłku lub w dniu następnym. Dostawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zasadami określonymi w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz. U. z 2010 r. Nr 136 poz.914 ze zm.) łącznie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy. Bezwzględnie należy przestrzegać norm na składniki pokarmowe i produkty spożywcze określone przez Instytut Żywienia i Żywności. Zamawiający oczekuje, iż Dostawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zalecanym modelem żywienia o charakterze pro zdrowotnym poprzez: -Stosowanie tłuszczów roślinnych; -Ograniczone stosowanie tłuszczów zwierzęcych; -umiarkowane stosowanie mięsa czerwonego; -stosowanie mięsa drobiowego; -stosowanie ryb; -umiarkowane stosowanie jaj, cukru i soli; -duży udział warzyw i owoców w posiłkach, w tym także nasion roślin strączkowych. Dostawca będzie przygotowywał i dostarczał posiłki zachowując wymogi sanitarno-epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie. Dostawca będzie podawał tygodniowy jadłospis do wiadomości dyrektora szkoły w sposób zwyczajowo przyjęty u Zamawiającego najpóźniej przed obiadem w pierwszy dzień tygodnia w którym obowiązuje. Wszelkie zmiany w jadłospisie sugerowane przez Dyrektorów szkół będą brane pod uwagę przez Dostawcę. Dyrektor może żądać wprowadzenia zmian do jadłospisu, nie później niż do godziny 16:00 w tym samym dniu. Zgłoszenie zmian może nastąpić w dowolnej formie. Wszystkie posiłki powinny być przygotowywane zgodnie z obowiązującymi normami i przepisami prawa. Oferent powinien zaproponować cenę jednostkową posiłku, która obejmuje - wartość jednego posiłku (wsad do kotła -obiad jednodaniowy, wartość produktów - śniadanie); koszt przygotowania posiłku; koszt dowozu posiłków do poszczególnych szkół - wydanie posiłku; koszt naczynia jednorazowego i sztućców. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie przewiduje wnoszenia wadium.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.swiatniki-gorne.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Przygotowanie, dostarczanie i podawanie posiłków w ramach realizacji wieloletniego programu wspierania gmin w zakresie dożywiania Pomoc państwa w zakresie dożywiania w roku szkolnym 2016/2017 dla osób uprawnionych na terenie Gminy Podegrodzie wraz z najmem stołówek i kuchni w Gimnazjum w miejscowości Brzezna, przy Szkole Podstawowej w miejscowości Olszana, a także żywienie całodzienne dzieci w Przedszkolu w Brzeznej, nie korzystających z programu dożywiania - II
Dodano: 2016-07-26 - Usługa cateringu dla dzieci, które będą uczęszczać do Przedszkola Samorządowego w Modlniczce w roku szkolnym 2016/2017
Dodano: 2016-07-08 - Usługa cateringu - przygotowanie i dostawa posiłków do Gminnego Zespołu Szkół w Kozłowie w roku szkolnym 2016/2017.
Dodano: 2016-07-07 - Najem pomieszczeń i wyposażenia oraz prowadzenie stołówki i kuchni szkolnej w Gimnazjum w ŁUKOWICY z możliwością świadczenia usług gastronomicznych dla ludności oraz realizację programu: Pomoc państwa w zakresie dożywiania - przygotowanie posiłków dla osób uprawnionych na terenie Gminy ŁUKOWICA.
Dodano: 2016-07-06 - Przygotowanie, dostarczanie i podawanie posiłków w ramach realizacji wieloletniego programu wspierania gmin w zakresie dożywiania Pomoc państwa w zakresie dożywiania w roku szkolnym 2016/2017 dla osób uprawnionych na terenie Gminy Podegrodzie wraz z najmem stołówek i kuchni w Gimnazjum w miejscowości Brzezna, przy Szkole Podstawowej w miejscowości Olszana oraz przy Gminnym Żłobku w Podegrodziu, a także żywienie całodzienne dzieci w Przedszkolu w Brzeznej, w Gminnym Przedszkolu w Podegrodziu i Gminnym Żłobku w Podegrodziu nie korzystających z programu dożywiania
Dodano: 2016-07-05 - Usługa cateringu - przygotowanie i dostawa posiłków do Gminnego Zespołu Szkół w Kozłowie w roku szkolnym 2016/2017
Dodano: 2016-06-27 - Przygotowanie wyżywienia dla uczniów Zespołu Szkół Mistrzostwa Sportowego w Zakopanem, ulica Droga do Olczy 26 przez okres 2 lat
Dodano: 2016-06-14 - Usługa w zakresie zorganizowanego i kompleksowego żywienia pacjentów hospitalizowanych przez Zamawiającego, polegająca na przygotowywaniu gotowych posiłków (poszczególnych diet) i zagospodarowaniu odpadów pokonsumpcyjnych
Dodano: 2016-06-07 - Usługa cateringu dla dzieci, które będą uczęszczać do Przedszkola Samorządowego w Wielkiej Wsi z Oddziałem Zamiejscowym w Białym Kościele w roku szkolnym 2016/2017
Dodano: 2016-06-02 - Usługa gotowania, dowożenia i wydawania gotowych posiłków dla żołnierzy zabezpieczających Światowe Dni Młodzieży. Sygn.28/ŻYW/16.
Dodano: 2016-05-20