Przetargi.pl
Dożywianie uczniów w szkołach w 2012 roku

Gmina Świątniki Górne ogłasza przetarg

  • Adres: 32-040 Świątniki Górne, ul. Bruchnalskiego 15
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel. 12 2704030 , fax. 12 270 40 96
  • Data zamieszczenia: 2011-12-06
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gmina Świątniki Górne
    ul. Bruchnalskiego 15 15
    32-040 Świątniki Górne, woj. małopolskie
    tel. 12 2704030, fax. 12 270 40 96
    REGON: 35155549900000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.swiatniki-gorne
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dożywianie uczniów w szkołach w 2012 roku
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest dożywianie uczniów w szkołach w 2012r. w okresie od 02 stycznia 2012r. do 31 grudnia 2012r. w dniach trwania nauki w niżej wskazanych szkołach /od poniedziałku do piątku/ czyli m.in. z wyłączeniem przerw świątecznych określonych w kalendarzu roku szkolnego w szkołach podstawowych na terenie Gminy Świątniki Górne w niżej podanych miejscowościach : - Świątniki Górne - Rzeszotary - Wrząsowice - Ochojno - Olszowice oraz w gimnazjum w Świątnikach Górnych. W zakres dożywiania będzie wchodziło przygotowanie posiłków z własnych produktów żywnościowych wykonawcy : - drugiego śniadania dla łącznie 42 dzieci w szkołach podstawowych w miejscowości Ochojno , Olszowice, Rzeszotary oraz w gimnazjum w Świątnikach Górnych (przewidywana ilość posiłków 7644) - obiadu jednodaniowego dla łącznie 42 dzieci w szkołach podstawowych w miejscowości Świątniki Górne, Wrząsowice (przewidywana ilość posiłków 7644) W dniach trwania nauki szkolnej / od poniedziałku do piątku/ z dostawą do wymienionych szkół. Odbiór posiłków dokonywany będzie przez dyrektorów poszczególnych szkół lub inne upoważnione przez nich na piśmie osoby. Posiłki w formie drugiego śniadania winny być dostarczane do szkół pomiędzy godzinami 8:00 - 10:00. Posiłki w formie obiadu jednodaniowego winny być dostarczane do szkół pomiędzy godzinami 12:00 - 13:00. Dokładna ilość dzieci, która objęta zostanie dożywianiem będzie każdorazowo precyzowana z wyprzedzeniem 1 dnia przez dyrektorów szkół. Pod pojęciem obiadu jednodaniowego należy rozumieć zupę podaną z pieczywem lub drugie danie w skład którego wchodzi mięso lub ryba oraz ziemniaki, kasza, ryż lub makaron oraz surówka lub gotowane jarzyny. Z tym zastrzeżeniem, iż przynajmniej trzy razy w tygodniu musi być wydane drugie danie . Waga/objętość posiłków (minimalna): - zupa 450 g, - ziemniaki, kasza, ryż lub makaron - 200 g, - mięso lub ryba - 100 g, - surówki, jarzyny - 100 g Posiłki winny być dostarczone w pojemnikach jednorazowych nadających się do spożycia gorącego posiłku. Pod pojęciem drugie śniadanie należy rozumieć posiłek składający się : z 2 bułek (każda min. 50 g.) z masłem oraz: z wędliną , serem żółtym, twarożkiem, pasztetem , pastą wraz z dodatkami warzywnymi ( ogórek, pomidor, sałata) lub dżemem itp. dodatkowo elementem drugiego śniadania są: herbata lub inny gorący napój lub sok lub jogurt oraz ponadto owoc (np. jabłko, pomarańcz, mandarynka itp.) Posiłki w skali tygodnia nie mogą powtarzać się. Zakres usługi powinien obejmować : - przygotowanie składu jednego posiłku w skali tygodnia / od poniedziałku do piątku /. Oferent winien zaproponować przykładowy skład jednego posiłku w skali jednego tygodnia zarówno dla drugich śniadań jak i dla obiadu jednodaniowego. - podanie gramatury posiłku. Podany przez oferenta skład będzie podlegał ocenie. Zadaniem wykonawcy jest przygotowanie i dostarczenie posiłku dla planowanej ilości uczniów wskazanych przez Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej. Dostarczenie posiłków z miejsca produkcji do pomieszczeń poszczególnych szkół realizowane będzie przez Wykonawcę na jego koszt. Transport posiłków powinien odbywać się w termosach zapewniających właściwą ochronę i temperaturę oraz środkami transportu przystosowanymi do przewozu tego typu ładunków. Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zasadami określonymi w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006 r. Nr 171 poz.1225) łącznie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy. Bezwzględnie należy przestrzegać norm na składniki pokarmowe i produkty spożywcze określone przez Instytut Żywienia i Żywności. Zamawiający oczekuje, iż Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zalecanym modelem żywienia o charakterze pro zdrowotnym poprzez: - Stosowanie tłuszczów roślinnych; - Ograniczone stosowanie tłuszczów zwierzęcych; - umiarkowane stosowanie mięsa czerwonego; - stosowanie mięsa drobiowego; - stosowanie ryb; - umiarkowane stosowanie jaj, cukru i soli; - duży udział warzyw i owoców w posiłkach, w tym także nasion roślin strączkowych. Wykonawca będzie przygotowywał i dostarczał posiłki zachowując wymogi sanitarno - epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie. Wykonawca będzie podawał tygodniowy jadłospis do wiadomości dyrektora szkoły w sposób zwyczajowo przyjęty u Zamawiającego najpóźniej przed obiadem w pierwszy dzień tygodnia w którym obowiązuje. Wszystkie posiłki powinny być przygotowywane zgodnie z obowiązującymi normami i przepisami prawa.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie przewiduje wnoszenia wadium.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.swiatniki-gorne.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach