Przetargi.pl
Dożywianie uczniów szkoły podstawowej i gimnazjum w Zespole Szkolno-Gimnazjalnym w Zakręcie w formie gorących posiłków

Gmina Wiązowna ogłasza przetarg

  • Adres: 05-462 Wiązowna, ul. Lubelska 59
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 022 7890128
  • Data zamieszczenia: 2013-09-02
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gmina Wiązowna
    ul. Lubelska 59 59
    05-462 Wiązowna, woj. mazowieckie
    tel. 022 7890128
  • Adres strony internetowej zamawiającego: urzad@wiazowna.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dożywianie uczniów szkoły podstawowej i gimnazjum w Zespole Szkolno-Gimnazjalnym w Zakręcie w formie gorących posiłków
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowywanie ciepłych posiłków wraz z dostawą, w formie trzech dań (zupa, drugie danie, napój) do Zespołu Szkolno-Gimnazjalnego w Zakręcie w trakcie roku szkolnego 2013/2014, tj. w okresie od terminu podpisania umowy do 26.06.2014 r. od poniedziałku do piątku w dni nauki szkolnej. Dostawy posiłków odbywać się będą pomiędzy godz. 10.30 a 11.30 . Posiłki powinny być dostarczone w ilości około 60 sztuk dziennie. Dokładna liczba posiłków będzie ustalana na bieżąco z upoważnionym pracownikiem - intendentem Zespołu Szkolno-Gimnazjalnego w Zakręcie. 2. Przez posiłek należy rozumieć posiłek gorący (drugie danie) o wartości odżywczej i kalorycznej zgodnej z wymogami obowiązującymi w żywieniu dzieci i młodzieży. Posiłki powinny odpowiadać następującym kryteriom: - zawartość energii - 850 kcal; - udział energii z białka - nie mniej niż 12% wartości energetycznej posiłku; - udział białka zwierzęcego - średnio 50% ogólnej ilości białka zawartego w posiłku; - udział energii z tłuszczu - do 30%. Zupy powinny być przygotowane na wywarach jarskich (warzywnych) lub mięsnych z dodatkiem głównego składnika. Zupy na wywarach z kości w ograniczonych ilościach. Zupy powinny być podprawiane niskotłuszczową śmietaną lub mlekiem, albo masłem czy mąką, sporadycznie zasmażką. Przeciętna waga 1 porcji zupy 400 g. 3. Drugie danie - powinno składać się z produktów białkowych, najlepiej pochodzenia zwierzęcego (mięso, ryby, drób, np: kotlet mielony, kotlet schabowy, udko z kurczaka pieczone, kotlet z piersi kurczaka, indyka, gołąbki z mięsem, pulpety w sosie, itp), produktów bogatych w węglowodany złożone (ziemniaki, makaron, ryż, kasza, kluski śląskie itp.) oraz dodatków warzywnych (surówki, warzywa gotowane). Posiłki powinny być przygotowane zgodnie z zalecanym modelem żywienia o charakterze prozdrowotnym poprzez: - stosowanie tłuszczów roślinnych; - ograniczone stosowanie tłuszczów zwierzęcych; - umiarkowane stosowanie mięsa czerwonego; - stosowanie mięsa drobiowego; - stosowanie ryb; - umiarkowane stosowanie jaj, cukru i soli; - duży udział warzyw i owoców w posiłkach, w tym także nasion roślin strączkowych. Napój powinien być dostarczony w ilości 200 ml (kompot ze świeżych lub mrożonych owoców, woda mineralna). 4. Wykonawca gwarantuje przygotowywanie i dowóz gorącego posiłku dla dzieci, własnym środkiem transportu i we własnych: opakowaniach zbiorczych i specjalistycznych termosach (własnych). Gwarantuje utrzymanie właściwej temperatury posiłku w sposób zgodny z wymaganiami higieniczno-sanitarnymi.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555200001
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.wiazowna.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach