Przetargi.pl
Dożywianie uczniów szkół z terenu Dobrego Miasta w formie gorących posiłków w latach 2015 - 2017 roku

Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 11-040 Dobre Miasto, ul. Olsztyńska 3
  • Województwo: warmińsko-mazurskie
  • Telefon/fax: tel. 089 6161270, 6153725 , fax. 089 6161270
  • Data zamieszczenia: 2015-01-22
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej
    ul. Olsztyńska 3 3
    11-040 Dobre Miasto, woj. warmińsko-mazurskie
    tel. 089 6161270, 6153725, fax. 089 6161270
    REGON: 00444588000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: dobre-miasto-mops.bip-wm.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dożywianie uczniów szkół z terenu Dobrego Miasta w formie gorących posiłków w latach 2015 - 2017 roku
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest dożywianie uczniów szkół z terenu Dobrego Miasta w formie gorących posiłków od dnia 09.02.2015 roku do 31.12.2017 roku. 2. Zakres zamówienia obejmuje dwie części: CZĘŚĆ I - przygotowanie w miejscu wydawania oraz podanie gorących posiłków uczniom w Szkole Podstawowej Nr 1 w Dobrym Mieście w ilości ok. 46 dziennie. Zamawiający szacuje, że w całym okresie realizacji zamówienia łączna liczba posiłków w ramach części I wyniesie 24656. CZĘŚĆ II - przygotowanie w miejscu wydawania oraz podanie gorących posiłków uczniom w Szkole Podstawowej Nr 2 w Dobrym Mieście w ilości ok. 44 dziennie. Zamawiający szacuje, że w całym okresie realizacji zamówienia łączna liczba posiłków w ramach części II wyniesie 23584. 3. Szczegółowy opis części I, II zamówienia: 1) Liczba wydawanych dziennie posiłków może ulec zmianie w zależności od aktualnej liczby uczniów uprawnionych do posiłku. O każdej zmianie Wykonawca zostanie poinformowany najpóźniej na jeden dzień przez dniem wydawania posiłków. 2) W skład jednego gorącego posiłku wchodzić będzie: 1. zupa na wywarze mięsno-warzywnym 400 ml. 2. drugie danie zawierające: - ziemniaki lub ryż lub makaron lub kasza itp.-min.200 g. - mięso lub ryba - min.100 g. po obróbce, lub - naleśniki lub placki ziemniaczane lub pierogi itp. nie częściej niż 1 raz w tygodniu od 250 do 300 g. 3. surówka lub gotowane jarzyny -min 100g. 3) Przygotowywanie i podawanie posiłków odbywać się będzie każdego dnia zajęć szkolnych, z wyłączeniem ferii, wakacji i innych dni wolnych od zajęć chyba, że Zamawiający wskaże, że posiłki mają być przygotowywane i wydawane również w dni wolne. Ustalenie godzin wydawania posiłków nastąpi w drodze uzgodnień pomiędzy Wykonawcą a kierownictwem szkoły. 4) Dyrektorzy poszczególnych placówek oświatowych udostępnią Wykonawcy na czas wykonywania zamówienia zaplecza gastronomiczne szkół wraz z wyposażeniem na podstawie umów, które stanowią Załączniki Nr 7 i 8 do SIWZ . Wyposażenie zaplecza zostanie przekazane na podstawie protokołu zdawczo - odbiorczego. W przypadku, gdy wyposażenie zaplecza gastronomicznego będzie niewystarczające do wykonywania zamówienia, Wykonawca zobowiązany jest je zapewnić we własnym zakresie i na własny koszt. 5) Wykonawca zobowiązuje się do prowadzenia na własny koszt i własnym staraniem remontów użytkowanych pomieszczeń oraz przekazanych urządzeń celem zapewnienia odpowiedniego stanu sanitarno - epidemiologicznego pomieszczeń i sprzętu, stosownie do wymagań Sanepidu i Państwowej Inspekcji Pracy, przyjmując na siebie wszelkie zobowiązania wobec tych instytucji. 6) Wykonawca zobowiązany będzie do pokrywania kosztów najmu i zużytych mediów w udostępnionym zapleczu gastronomicznym, co zostanie uregulowane w zawartych umowach. 7)Posiłki podawane będą w naczyniach trwałych, spełniających aktualne wymagania higieniczno- sanitarne. Ich utrzymanie zgodnie z tymi wymaganiami leży po stronie Wykonawcy. Naczynia oraz sztućce zapewni Wykonawca. 8) Posiłki muszą być przygotowane w dniu podania, w obiekcie dopuszczonym przez Państwowego Inspektora Sanitarnego do przygotowywania posiłków dla potrzeb żywienia zbiorowego, zgodnie z podstawowymi normami żywienia dzieci i młodzieży, zaleceniami Instytutu Żywności i Żywienia, sporządzane zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. 9) Zamawiający wymaga urozmaicenia produktów i potraw tak, by gwarantowały one dostarczenie organizmowi niezbędnych składników odżywczych i zapobiegały monotonii żywienia. 10)Wykonawca zobowiązany będzie do opracowania jadłospisu na kolejne 15-dni w dni nauki w szkole . Wykonawca zobowiązuje się przekazać jadłospis najpóźniej na trzy dni przed rozpoczęciem pierwszego tygodnia do szkół i dla Zamawiającego. . 11) Przygotowywanie i podawanie posiłków powinno odbywać się zgodnie z wymogami sanitarno - epidemiologicznymi. Wykonawca ponosi wszelką odpowiedzialność w tym zakresie. 12) Cena gorącego posiłku powinna zawierać wszelkie koszty związane z przygotowaniem i podaniem posiłku, w tym koszty wskazane w projektach umów placówek oświaty. 13) Wykonawca odpowiada za usuwanie i utylizację odpadków i śmieci.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: dobre-miasto-mops.bip-wm.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach