Szpital Powiatowy w Kętrzynie ogłasza przetarg
- Adres: 11-400 Kętrzyn, ul. Marii Curie-Skłodowskiej 2
- Województwo: warmińsko-mazurskie
- Telefon/fax: tel. 089 7512502 , fax. 089 7513797
- Data zamieszczenia: 2015-11-12
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Szpital Powiatowy w Kętrzynie
ul. Marii Curie-Skłodowskiej 2 2
11-400 Kętrzyn, woj. warmińsko-mazurskie
tel. 089 7512502, fax. 089 7513797
REGON: 51092936200000 - Adres strony internetowej zamawiającego: http://szpital-ketrzyn.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Usługi w zakresie kompleksowego przygotowywania, dostarczania oraz podawania posiłków szpitalnych pacjentom Szpitala Powiatowego w Kętrzynie - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Realizacja kompleksowej usługi pełnego, codziennego i całodobowego wyżywienia pacjentów wszystkich grup wiekowych Szpitala Powiatowego w Kętrzynie zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie normami i przepisami dotyczącymi placówek służby zdrowia, która obejmuje: 1) przygotowywanie przez Wykonawcę posiłków poza siedzibą Zamawiającego, na bazie lokalowo-sprzętowej Wykonawcy (za wyjątkiem posiłków sporządzanych w Kuchni Mlecznej): minimum trzy posiłki dziennie, a we wskazanych przypadkach również posiłki dodatkowe (drugie śniadanie, podwieczorek, posiłek nocny chorego, kleik), 2) zorganizowanie, prowadzenie i obsługę Kuchni Mlecznej, obejmujące sporządzanie potraw stosowanych w żywieniu noworodków, niemowląt i dzieci na bazie lokalowej Zamawiającego, 3) dostarczanie posiłków do Zamawiającego środkami transportu Wykonawcy (w termosach, wózkach lub innych szczelnie zamkniętych pojemnikach), 4) dystrybucję posiłków na oddziały oraz wydawanie posiłków w oddziałach w obecności pracowników Zamawiającego i pracowników Wykonawcy (w systemie cateringowym w dostawie do łóżka pacjenta). Zamawiającemu będzie przysługiwać prawo wstępu na teren zakładu Wykonawcy w celu przeprowadzenia kontroli warunków sanitarnych, w jakich przygotowywane są posiłki oraz pobierania próbek potraw i środków spożywczych oraz wyrywkowe pobranie badań (wymazów) jeden raz na kwartał w pomieszczeniach wynajmowanych przez Wykonawcę w siedzibie Zamawiającego i kuchni centralnej. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera zał. nr 7 do SIWZ. W ramach zadania Wykonawca zobowiązany będzie do zagospodarowania odpadów pokonsumpcyjnych oraz ich utylizacji zgodnie z obowiązującymi przepisami, do zmywania oraz wyparzenia naczyń, sztućców, termosów itp. oraz pozostawienia miejsca przejęcia i wydawania posiłków w należytej czystości. W zaoferowanej cenie wykonawca zobowiązany jest uwzględnić koszty przygotowania, dostarczenia posiłków z miejsca produkcji do stołówki, ich wydania, zagospodarowanie odpadów pokonsumpcyjnych, zmywania naczyń (na własnym sprzęcie) i sprzątania miejsca przejęcia oraz wydawania posiłków, wynajmu pomieszczeń i innych niezbędnych do przygotowania i wykonywania usługi objętej zamówieniem. Zamawiający zastrzega, że podane w zał. nr 1a do SIWZ ilości poszczególnych posiłków są ilościami szacunkowymi i mogą ulec zmianie w trakcie trwania umowy. Zamawiający zastrzega sobie prawo dokonania zmiany ilości przedmiotu zamówienia wyszczególnionego co do rodzaju w załącznikach do istotnych postanowień umowy oraz prawo do ograniczenia zakresu przedmiotu umowy do 70% wartości umowy brutto. Niewykorzystanie przez Zamawiającego 30% wartości umowy brutto nie może stanowić podstawy do roszczeń odszkodowawczych ze strony Wykonawcy z tytułu niezrealizowania zamówienia. Zmienione ilości będą wynikać z bieżącego zapotrzebowania Zamawiającego na dany artykuł. Powyższe zmiany nie mogą spowodować zmian cen jednostkowych. Zmiany w tym zakresie nie stanowić będą zmiany umowy. Szczegółowe zasady realizacji zamówienia zawiera załącznik nr 8 do SIWZ - istotne postanowienia umowy. Realizacja zamówienia wiąże się z najmem pomieszczeń prze Wykonawcę od Zamawiającego - zasady najmu opisuje zał. nr 9 do SIWZ. Przed złożeniem oferty, Wykonawca winien zapoznać się ze specyfikacją istotnych warunków zamówienia, przedmiotem zamówienia, istotnymi postanowieniami umowy, jak również uzyskać inne niezbędne informacje potrzebne dla sporządzenia oferty. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Termin płatności faktury
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://szpital-ketrzyn.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Przygotowanie, dowiezienie i wydawanie posiłków w placówkach oświatowych na terenie gminy Rozogi w roku szkolnym 2016/2017
Dodano: 2016-07-15 - przetarg nieograniczony na usługę żywienia pacjentów szpitala
Dodano: 2016-07-07 - Żywienie pacjentów Szpitala Mrągowskiego im. Michała Kajki Sp. z o.o.
Dodano: 2016-06-14 - sporządzanie posiłków dla pacjentów Szpitala Powiatowego Sp. z o.o. w Pasłęku
Dodano: 2016-03-31 - Usługi w zakresie przygotowywania i dostarczania posiłków dla jednostek organizacyjnych Powiatu Kętrzyńskiego.
Dodano: 2016-03-10 - Przygotowanie i dostarczanie gorących posiłków dla uczniów szkół podstawowych i zespołów szkół z terenu Gminy Grodziczno.
Dodano: 2015-11-30 - Świadczenie usług w zakresie żywienia pacjentów szpitala
Dodano: 2015-11-20 - Przygotowanie i dostarczanie gorących posiłków dla uczniów szkół podstawowych i zespołów szkół z terenu Gminy Grodziczno.
Dodano: 2015-11-03 - SAP.221-26.2015 Zapewnienie usługi restauracyjnej
Dodano: 2015-11-02 - Świadczenie usług przygotowania i dostarczania gorących posiłków jednodaniowych gorąca zupa z wkładką mięsną i pieczywem do siedziby MOPS Ełk, znajdującej się przy ul. Wojska Polskiego 24 w Ełku.
Dodano: 2015-10-14