Przetargi.pl
Dożywianie uczniów szkół podstawowych i gimnazjum na terenie Gminy Dobromierz w okresie od 31.01.2012r. do 31.12.2012r.

Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 58-170 Dobromierz, ul. Cmentarna 14
  • Województwo: dolnośląskie
  • Telefon/fax: tel. 74 8586 237 , fax. 74 8586 237
  • Data zamieszczenia: 2011-12-21
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej
    ul. Cmentarna 14 14
    58-170 Dobromierz, woj. dolnośląskie
    tel. 74 8586 237, fax. 74 8586 237
    REGON: 00581111100000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dożywianie uczniów szkół podstawowych i gimnazjum na terenie Gminy Dobromierz w okresie od 31.01.2012r. do 31.12.2012r.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest usługa polegająca na codziennym przygotowaniu i dostawie do szkół na terenie Gminy Dobromierz gorących obiadów jednodaniowych (trzy razy w tygodniu drugie danie - poniedziałek, środa, piątek, dwa razy w tygodniu zupa z chlebem - wtorek, czwartek) w celu dożywiania dzieci w wieku od 5 do 16 lat. Wymagana gramatura posiłku: zupa 400g, drugie danie: ziemniaki lub zamiennik kasza, ryż, makaron - 200g, mięso lub ryba - 100g, surówka lub jarzyny - 100g, pierogi, naleśniki, kopytka, makaron, krokiety z sosem - 400g. Wykonawca dostarczać będzie posiłki własnym transportem w specjalistycznych termosach, naczyniach, pojemnikach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw. Posiłki powinny być przewożone samochodem dostawczym dopuszczonym przez SANEPID do przewozu posiłków. Ciepły posiłek musi odpowiadać normom odżywczym obowiązującym w tzw. Punktach zbiorowego żywienia, tj. posiłki powinny być przygotowywane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, sporządzone z pełnowartościowych, świeżych artykułów spożywczych, posiadających aktualne terminy ważności. Wykonawca ponosi koszty załadunku i rozładunku wszystkich dostaw posiłków. Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zasadami określonymi w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006 roku Nr 171, poz. 1225 z późn. zm.) łącznie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy. Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonywania badań sprawdzających kaloryczność i wagę zamawianego posiłku. W przypadku stwierdzenia, ze posiłek nie spełnia parametrów określonych w zamówieniu, Zamawiający kosztami badania obciąży Wykonawcę. Należy również unikać częstego powtarzania tych samych potraw. Tygodniowy jadłospis będzie przedstawiany dyrektorom poszczególnych szkół z tygodniowym wyprzedzeniem. Wykonawca w ramach świadczonych usług zobowiązany jest do współpracy z dyrektorami szkół i Gminnym Ośrodkiem Pomocy Społecznej w Dobromierzu. Dzienna szacunkowa liczba dzieci objętych dożywianiem w trakcie okresu dożywiania wyniesie około 110 osób. Liczba dzieci w ciągu roku może ulec zmianie i będzie ona zależna od spełnionych przepisami prawa uprawnień do korzystania z pomocy w formie dożywiania. W przypadku zmiany liczby posiłków, Wykonawca będzie obowiązany do uwzględnienia w tym zakresie zgłaszanych potrzeb zarówno mających wpływ na zwiększenie jak i na zmniejszenie liczby posiłków. Szczegółowy wykaz dzieci objętych dożywianiem, z podziałem na szkoły, zostanie przekazany Wykonawcy w terminie do 3 dni przed rozpoczęciem dożywiania i będzie na bieżąco aktualizowany po każdej zmianie liczby uczestników. Miejsce dostarczania posiłków: - Szkoła Podstawowa w Dobromierzu, - Zespół Szkół w Roztoce, - Szkoła Podstawowa w Gniewkowie
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie będzie pobierał wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: atrakcyjność i niepowtarzalność potraw
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.dobromierz.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach