Przetargi.pl
Dożywianie osób dorosłych z terenu Gminy Niepołomice

Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 32-005 Niepołomice, ul. Piękna 1
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel. 12 28 11 172 , fax. 12 28 11 259
  • Data zamieszczenia: 2014-01-08
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej
    ul. Piękna 1 1
    32-005 Niepołomice, woj. małopolskie
    tel. 12 28 11 172, fax. 12 28 11 259
    REGON: 35157358600000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.mgops-niepolomice.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dożywianie osób dorosłych z terenu Gminy Niepołomice
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest przygotowywanie i wydawanie 42 dwudaniowych posiłków dziennie, dla osób dorosłych korzystających ze wsparcia Miejsko - Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Niepołomicach, zwanych dalej klientami wraz z zapewnieniem miejsca (lokalu) niezbędnego do ich spożycia, w okresie od 1 lutego 2014 r. do 31 grudnia 2014 r. Lokal, w którym klienci będą spożywać posiłki musi znajdować się na terenie Miasta Niepołomice w jego centrum lub jego pobliżu, tak aby osoby korzystające z posiłków mogły swobodnie dojść pieszo. Żywienie osób odbywać się będzie w dni robocze, od poniedziałku do piątku. Posiłki wydawane będą jedynie osobom uprawnionym do skorzystania z posiłku na podstawie uprzednio wydanej przez Dyrektora Miejsko Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Niepołomicach decyzji administracyjnej. Lista osób, na rzecz których Wykonawca ma świadczyć posiłki, zostanie przekazana Wykonawcy w dniu zawarcia umowy. Zamawiający zastrzega na swoją rzecz prawo dokonywania korekty listy, poprzez jej bieżącą aktualizację w trakcie trwania okresu realizacji umowy, stosownie do objęcia pomocą kolejnych osób, bądź w przypadku utraty przez osoby posiadające uprawnienie, prawa do świadczenia (posiłku). Korekta listy osób, na rzecz których Wykonawca ma świadczyć posiłki, następuje z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem, za pomocą komunikacji elektronicznej wiadomość e-mail, telefonicznie, bądź za pośrednictwem faksu. Wykonawca zobowiązany jest do prowadzenia listy wydawanych posiłków oraz uzyskania na wspomnianej liście, potwierdzenia osoby, której posiłek będzie wydawany, poprzez jej czytelny i własnoręczny podpis. Ciepły posiłek dwudaniowy obiad, składać się będzie z zupy z wkładką gramatura 350 g oraz drugiego dania jarskiego lub mięsnego z surówką, które przygotowane będą z ziemniaków lub zamiennika ryż, kasza, makaron, kluski gramatura 150g, mięsa gulasz, potrawka z kurczaka, klopsy, kotlet schabowy, kotlet z piersi kurczaka, ryba w panierce lub bez itp. gramatura wkładu mięsnego lub rybnego 150 g, surówki marchew na ciepło lub surowa, buraczki zasmażane, na zimno, kapusta zasmażana, zestaw surówek itp. gramatura 50 g, albo nie częściej niż raz na tydzień innych potraw tj. np. naleśniki, pierogi ruskie, z serem, owocami, makaron z serem, itp. lub dania półmięsnego tj. np. bigos, fasolka po bretońsku, łazanki z kapustą itp. gramatura 350 g. Posiłki muszą być urozmaicone nie mogą powtarzać się w ciągu tygodnia, sporządzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej oraz normami sanitarnymi dla żywienia zbiorowego, wysokiej jakości co do wartości odżywczej, gramatury, jak i estetyki oraz posiłki te spełniać muszą wymóg dostosowywania posiłków do norm oraz rekomendacji Instytutu Żywności i Żywienia. Oferowany asortyment winien być zgodny z zapotrzebowaniem na wartości energetyczne i odżywcze osób dorosłych. Świadczenie usług żywieniowych powinno być zgodne z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia tekst jednolity: Dz. U. z 2010 r., Nr 136, poz. 914 z późn. zm., zaleceniami Głównego Inspektora Sanitarnego i Instytutu Żywności i Żywienia w sprawie norm wyżywienia i żywienia, jakie obowiązują w zakładach żywienia zbiorowego oraz jakości zdrowotnej żywności. Wykonawca zobowiązuje się do przygotowywania posiłków pod nadzorem dietetyka oraz Państwowej Inspekcji Sanitarnej. Wykonawca musi zapewnić miejsce bazę lokalową do wydawania i spożywania posiłków zgodnie z wymaganiami w tym zakresie oraz wymogami dot. żywienia zbiorowego. Wydawanie posiłków będzie realizowane w godzinach pomiędzy 12 00 a 16 00.Wykonawca zapewnia utrzymanie czystości i porządku w miejscu wydawania i spożywania posiłków, a także niezbędne naczynia i sztućce. Wykonawca realizując przedmiot umowy zobowiązuje się do równego traktowania wszystkich osób, na rzecz których świadczone będą posiłki. W ramach działań, które mają zapobiegać przejawom dyskryminacji i nierównego traktowania, Wykonawca zobowiązuje się między innymi do zapewnienia wszystkim osobom, na rzecz których świadczone są posiłki, swobodnego wyboru miejsca spożywania posiłków w pomieszczeniu, w którym świadczone są posiłki zapewnienie wszystkim osobom, na rzecz których świadczone są posiłki, jednakowych posiłków, pod względem ilościowym i jakościowym zabezpieczenia wystarczającej ilości miejsc i zastawy stołowej organizacji spożywania posiłków w sposób wykluczający ujawnienie jakichkolwiek danych o źródłach finansowania świadczonych przez Wykonawcę posiłków, jak również o sytuacji dochodowej osoby rodziny na rzecz, których świadczone są posiłki. Wykonawca zobowiązany jest do umieszczenia w ogólnodostępnym miejscu aktualnego na dany dzień menu wraz ze składem posiłku oraz jego wagą. Wykonawca przekazuje Zamawiającemu comiesięczne jadłospisy po zakończonym miesiącu rozliczeniowym.Przewiduje się, że średnia miesięczna ilość wydawanych posiłków wyniesie ok. 924 sztuk, tj. średnio 42 sztuk posiłków dziennie. Zamawiający zastrzega, iż ilość osób korzystających z posiłków może się zmieniać w trakcie obowiązywania umowy. Zamawiający nie odpowiada również za brak odbioru posiłku przez uprawnioną osobę. Osoba korzystająca z posiłku będzie mogła odebrać posiłek we własnych naczyniach lub pojemnikach.Wykonawca zobowiązany jest do powiadamiania Zamawiającego o ewentualnym braku odbioru posiłków przez poszczególne osoby. Wykonawca oświadcza, że posiada pełne uprawnienia potrzebne do świadczenia usługi wydane przez Państwowy Powiatowy Inspektorat Sanitarny oraz posiada doświadczenie w zakresie przygotowywania i dostarczania wyżywienia. Wykonawca realizujący przedmiot zamówienia, nie może w zamian za gorący posiłek wydawać ekwiwalentu pieniężnego ani żadnych, innych produktów. Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonywania okresowych wizytacji w siedzibie lokalu, w którym świadczone będą posiłki, w czasie w którym będzie realizowany przedmiot zamówienia. W zakresie wizytacji, Zamawiający będzie degustował wydawane posiłki,przeprowadzał ankiety i inne wywiady z osobami korzystającymi z posiłków, sporządzał końcowy protokół z wizytacji, w których Zamawiający dokona podsumowania poziomu i zakresu świadczonych przez Wykonawcę posiłków. Rozliczenie finansowe Wykonawcy usługi z Zamawiającym odbywać się będzie na podstawie faktycznie wydanych posiłków i ich ceny jednostkowej. Koszt posiłku powinien obejmować koszty przygotowania i wydania posiłku, jak również ewentualnego wynajmu sali, pomieszczenia bądź lokalu. Potwierdzeniem realizacji przedmiotu umowy będzie dostarczana przez Wykonawcę lista osób korzystających z pomocy wraz z ich adresem zamieszkania, ilością wydanych posiłków, ceną jednostkową posiłku, kwotą stanowiącą należność za wszystkie wydane posiłki w odniesieniu do każdej osoby osobno oraz kwotą całkowitą stanowiącą należność za wszystkie wydane posiłki w odniesieniu do wszystkich osób korzystających z posiłków w danym miesiącu, lista potwierdzająca odbiór posiłków przez klientów Miejsko Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej, wystawiona przez Wykonawcę faktura rachunek oraz, jadłospis obejmujący rodzaj wydanych w miesiącu posiłków. Zamawiający przekaże należność za wydane posiłki na podstawie doręczonych przez Wykonawcę do siedziby Zamawiającego dokumentów, o których mowa w pkt 30, w terminie 14 dni od daty ich doręczenia, na rachunek bankowy wskazany przez Wykonawcę.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 11 miesięcy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.mgops-niepolomice.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach