Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg
- Adres: 86-260 Unisław, ul. Parkowa 22
- Województwo: kujawsko-pomorskie
- Telefon/fax: tel. 56 68 68 732 , fax. 56 68 68 732
- Data zamieszczenia: 2012-12-07
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej
ul. Parkowa 22 22
86-260 Unisław, woj. kujawsko-pomorskie
tel. 56 68 68 732, fax. 56 68 68 732
REGON: 00054704600029 - I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dożywianie dzieci w szkołach na terenie Gminy Unisław - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1)Przedmiotem zamówienia jest dożywianie dzieci w szkołach na terenie gminy Unisław: -Zespół Szkół w Unisławiu (szkoła podstawowa i gimnazjum), -Niepubliczna Szkoła Podstawowa w Brukach Unisławskich, -Szkoła Podstawowa w Grzybnie, -Szkoła Podstawowa w Kokocku, polegające na przygotowaniu, dostarczeniu i wydaniu 29.295 jednodaniowych, gorących posiłków z możliwością zmniejszenia posiłków w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego, Gminy Unisław w okresie od dnia 01.01.2013 r. do dnia 31.12.2013 roku. 2)Ilość posiłków jest orientacyjna i może ulec zmianie w zależności od potrzeb Zamawiającego. 3)Liczba dzieci może być weryfikowana z 1 dniowym wyprzedzeniem. 4)Zamawiający nie poniesie żadnych konsekwencji w związku ze zmniejszeniem ilości zaplanowanych posiłków. 5)Wykonawca jest zobowiązany do uwzględnienia w ofercie wszystkich kosztów związanych z realizacją zamówienia. 7)Posiłki będą dostarczane w naczyniach jednorazowych ze sztućcami jednorazowymi lub w naczyniach i ze sztućcami wielokrotnego użytku (o dostarczenie tego rodzaju naczyń i sztućców i ich czystość zadba wykonawca. Naczynia i sztućce musza posiadać wymagane atesty dopuszczające ich wykorzystanie w żywieniu ludzi. 8)Oznaczenie przedmiotu zamówienia wg Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): CPV 55523100- 3 Usługi w zakresie posiłków szkolnych. CPV 55524000- 9 Usługi dostarczania posiłków do szkół. 8)Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za żadne szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia. 9)Dożywianie dzieci odbywać się będzie od poniedziałku do piątku w dni nauki szkolnej w okresie od 01 stycznia 2013 r. do 31 grudnia 2013r. z uwzględnieniem przerw w nauce (np. ferii, dni świątecznych oraz wakacji). 10)Dzienna ilość posiłków - 155: -Zespół Szkół w Unisławiu ( szkoła podstawowa i gimnazjum) - 93, -Niepubliczna Szkoła Podstawowa w Brukach Unisławskich - 25, -Szkoła Podstawowa w Grzybnie - 11, -Szkoła Podstawowa w Kokocku - 26, 11)Posiłki będą dostarczane na przemian: zupa z wkładką i drugie danie z surówką. 12)Wykonawca przygotowywać będzie posiłki o kaloryczności każdego nie mniejszej niż 450 kcal. Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonywania badań sprawdzających kaloryczność i jakość zamawianego posiłku. W przypadku stwierdzenia, że posiłek nie spełnia parametrów określonych w zamówieniu zamawiający kosztami badania obciąży Wykonawcę. 13)Jedna porcja zupy powinna mieć objętość 400 ml i powinna zawierać wkładkę w postaci 40 g mięsa lub kiełbasy plus 3 kromki chleba, drugie danie ziemniaki lub zamiennik (makaron, ryż, kasza) 200g, mięso 100g, surówka 100 g. 14)Drugie danie stanowić mogą: pierogi, naleśniki z serem, kopytka, makaron z sosem, krokiety- 200g. 15)Zamawiający nie dopuszcza ażeby w ciągu 10 dni wystąpiła powtarzalność tego samego posiłku. 16)Dopuszcza się możliwość podania 1 raz w tygodniu dania jarskiego. 17)Wykonawca będzie podawał tygodniowy jadłospis do wiadomości dyrektorów szkół oraz do ośrodka pomocy społecznej. 18)Posiłki muszą być sporządzane zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. Muszą być wykonywane ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy ważności. 19)Posiłki Wykonawca dostarczać będzie własnym transportem, w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw. 20)Wykonawca zadba o czystość termosów, w których odbywać się będzie transport posiłków. 21)Wykonawca będzie przygotowywał i dostarczał posiłki zachowując wymogi sanitarno- epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie. 22)Wykonawca jest zobowiązany do przechowywania próbek posiłków do celów sanitarno- epidemiologicznych zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami. 23)Wykonawca jest zobowiązany do wydawania posiłków uprawnionym uczniom. Po spożyciu posiłków, wykonawca na własny koszt usunie z terenu szkoły zużyte naczynia jednorazowego użytku, lub brudne naczynia wielorazowego użytku oraz wszelkie odpadki żywnościowe. Do zadań wykonawcy należeć będzie również utrzymanie porządku w udostępnionych pomieszczeniach. 24)Harmonogram dostarczania posiłków Wykonawca ustali z dyrektorami w/w szkół. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.unislaw.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Przygotowanie i dostarczanie ciepłych jednodaniowych posiłków dla dzieci i młodzieży szkolnej w ramach prowadzonego dożywiania uczniów szkół Gminy Grudziądz w roku szkolnym 2016/2017.
Dodano: 2016-07-22 - Przygotowanie, dostawa i wydawanie gorących posiłków dla uczniów Szkoły Podstawowej w Cekcynie i Gimnazjum w Cekcynie
Dodano: 2016-03-17 - Usługa dożywiania dzieci w szkołach na terenie gminy miasta Lipna w 2016 roku
Dodano: 2016-01-07 - Usługa dożywiania dzieci w szkołach na terenie gminy miasta Lipna w 2016 roku
Dodano: 2015-12-09 - DOŻYWIANIE DZIECI I MŁODZIEŻY SZKOLNEJ W GMINIE SZUBIN W 2016 ROKU
Dodano: 2015-12-01 - Przygotowanie i dostarczenie (dowóz) gorących posiłków jednodaniowych dla uczniów
Dodano: 2015-11-26 - Przygotowywanie, dostarczanie oraz wydanie gorących posiłków dla uczniów w szkołach z terenu gminy Kowalewo Pomorskie oraz dla podopiecznych Miejsko Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Kowalewie Pomorskim w 2016 roku
Dodano: 2015-11-24 - Zorganizowanie dożywiania w Gminie Bartniczka w 2016 roku
Dodano: 2015-11-20 - Przygotowanie pełnego obiadu (składającego się z 2 dań) oraz jego dostarczanie do wymienionych 7 obiektów szkolnych na każdy dzień trwania nauki w szkole na terenie gminy Zławieś Wielka
Dodano: 2015-11-04 - DOŻYWIANIE DZIECI I MŁODZIEŻY SZKOLNEJ W GMINIE SZUBIN W ROKU 2015
Dodano: 2015-09-01