Przetargi.pl
Dożywianie dzieci w szkołach na terenie Gminy Łopiennik Górny w 2013 r.

Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 22-351 Łopiennik Górny,
  • Województwo: lubelskie
  • Telefon/fax: tel. 0-82 5773014 , fax. 0-82 5773010
  • Data zamieszczenia: 2012-11-30
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej
    22-351 Łopiennik Górny, woj. lubelskie
    tel. 0-82 5773014, fax. 0-82 5773010
    REGON: 00278109100000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.uglopiennikgorny.bip.e-zeto.eu
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dożywianie dzieci w szkołach na terenie Gminy Łopiennik Górny w 2013 r.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiot zamówienia jest usługa dożywiana dzieci uczących się w szkołach w Gminie Łopiennik Górny w 2013 r. 1. Planowana liczba dożywianych dzieci wynosi 190 (plus, minus 10 %) i w poszczególnych szkołach kształtuje sie w następujący sposób: Szkoła Podstawowa w Łopienniku Górnym - 90 (plus, minus 10 %) Szkoła Podstawowa w Gimnazjum w Łopienniku Górnym - 40 (plus, minus 10 %) Szkoła Podstawowa w Łopienniku Dolnym - 35 (plus, minus 10 %) Szkoła Podstawowa w Żulinie - 25 (plus, minus 10 %) Liczba dzieci dożywianych może ulec zmianie - zmniejszeniu lub zwiększeniu w następujących przypadkach: - zmniejszenia uprawnionych do tej formy pomocy, - zmiany liczby uczniów w roku szkolnym 2013/2014, 2. Wykonanie tego zadania obejmuje: a) przygotowanie obiadów jednodaniowych - danie drugie wraz z napojem ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy przydatności do spożycia, zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego; Proponowane dania drugie oczekiwane przez Zamawiającego: - kotlety rybne z ziemniakami i surówką, - kotlety z piersi kurczaka z ziemniakami i marchwią, - gołąbki w sosie pomidorowym z ziemniakami, - kopytka w sosie , - pierogi nadziewane (mięso, ser), - naleśniki z serem, konfiturą, sosem owocowym lub śmietaną, - pulpety z kaszą jęczmienną w sosie własnym z ogórkiem kiszonym, - potrawka z kurczaka z ziemniakami i surówką z kapusty pekińskiej, - kotlety mielone lub schabowe z ziemniakami i surówką, - fasolka po bretońsku , - gulasz z kasza gryczaną /ziemniaki/ i surówką kapusty, - kluski śląskie z sosem i surówką. b) Posiłki oferenci będą dostarczać własnym transportem, przystosowanym do przewozu żywności zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 19 grudnia 2002 r. w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu żywności, substancji pomagających w przetwarzaniu, dozwolonych substancji dodatkowych i innych składników żywności (Dz. U. z dnia 10 lutego 2003 r.), na własny koszt. c) Posiłki muszą być transportowane w higienicznych warunkach, w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury. d) Posiłki mają być przygotowane zgodnie z każdorazowo ustalonym jadłospisem. Jadłospis musi obejmować okres minimum 10 dni żywieniowych i być przedkładany z minimum 2 dniowym wyprzedzeniem do dyrektorów szkół. Posiłki musza być urozmaicone zarówno co do wartości odżywczej, gramatury jak i estetyki, nie dopuszcza się powtarzalności posiłków w ciągu jednego tygodnia. e) Posiłki będą serwowane w naczyniach jednorazowych ze sztućcami jednorazowymi lub w innych tożsamych naczyniach zgodnych z normami. Wykonawca zobowiązuje się do dostarczenia odpowiedniej ilości naczyń i sztućców jednorazowych lub innych tożsamych naczyń zgodnych z normami do serwowania posiłków na swój koszt. 3. Wymagana jest należyta staranność przy realizacji przedmiotu zamówienia. Posiłki maja być przygotowane w oparciu o normy wynikające z ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 r. Nr 136, poz. 914 z późn. zm.) oraz zaleceniami Głównego Inspektora Sanitarnego i Instytutu Żywności i Żywienia w sprawie norm wyżywienia i żywienia, jakie obowiązują w zakładach żywienia zbiorowego oraz jakości zdrowotnej żywności. 4. Jeżeli przedmiot zamówienia został opisany poprzez wskazanie znaków towarowych, patentów lub pochodzenia należy rozumieć że zawsze w takim przypadku dopuszczane są oferty równoważne (to znaczy nie gorsze pod względem technicznym i jakościowym od wskazanych w opisie). 5. Jeżeli przedmiot zamówienia został opisany za pomocą norm, aprobat, specyfikacji technicznych i systemów odniesienia, o których mowa w art. 30 ust. 1-3 ustawy, zamawiający dopuszcza równoważne z opisywanym.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Nie dotyczy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.uglopiennikgorny.bip.e-zeto.eu
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach