Przetargi.pl
DOŻYWIANIE DZIECI W SZKOŁACH NA TERENIE GMINY GAĆ W OKRESIE OD 10.01.2013R. DO 27.06.2013R.

Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 37-207 Gać, Gać 275
  • Województwo: podkarpackie
  • Telefon/fax: tel. 016 641 14 29 wewn. 22 , fax. 016 641 14 29
  • Data zamieszczenia: 2012-11-27
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej
    Gać 275 275
    37-207 Gać, woj. podkarpackie
    tel. 016 641 14 29 wewn. 22, fax. 016 641 14 29
    REGON: 65155312000000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    DOŻYWIANIE DZIECI W SZKOŁACH NA TERENIE GMINY GAĆ W OKRESIE OD 10.01.2013R. DO 27.06.2013R.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. DOŻYWIANIE DZIECI W SZKOŁACH NA TERENIE GMINY GAĆ W OKRESIE OD 10.01.2013R DO 27.06.2012R a.Rodzaj zamówienia: usługi. b.Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia obejmuje: 1.Codzienne przygotowanie i dostawa do szkół na terenie gminy Gać gorących obiadów jednodaniowych + herbata,trzy razy w tygodniu drugie danie dwa razy w tygodniu zupa 2. Dostawa ma się odbywać w dni nauki szkolnej do następujących szkół w ilościach: Zespół Szkół w Dębowie-12,zapewnienie naczyń jednorazowych Zespół Szkół w Gaci-30,zapewnienie naczyń jednorazowych Przedszkole w Gaci-10,zapewnienie naczyń jednorazowych Szkoła Podstawowa w Białobokach-11,zapewnienie naczyń jednorazowych Szkoła Podstawowa w Ostrowie-21,zapewnienie naczyń jednorazowych Razem:84 Posiłki wydawane będą tylko w dni nauki szkolnej z wyłączeniem dni wolnych Przewidywana ilość dni nauki szkolnej-112 W ramach realizacji przedmiotu zamówienia Wykonawca zobowiązany jest do: przygotowywania i dostawy w ramach prowadzonej działalności ciepłych jednodaniowych posiłków w postaci zup i drugich dań zgodnie z obowiązującymi normami żywieniowymi dla dzieci i młodzieży, przygotowywania posiłków o kaloryczności każdego nie mniejszej niż 550 kcal. i gramaturze: a) zupy- nie mniej niż 450ml, b)II dania - mięso 100g, ziemniaki , ryż, kasza 200g, surówka 100g. Drugie dania mogą też stanowić pierogi naleśniki, kopytka ,krokiety, makaron z sosem i inne, c) dania mięsne powinny zawierać sztukę mięsa na osobę, a podawane mięso nie powinno być tłuste i przerośnięte: - do zup dodatkowo dostarczane będzie pieczywo, wkładka w postaci wędliny, która powinna być przeznaczona do spożycia przez dzieci lub mięsa bez kości, nie powinno być tłuste i przerośnięte- zupa z wkładką mięsną lub wędliną w ilości nie mniejszej niż 50g. - Kierownik GOPS może zgłaszać w imieniu wszystkich szkół propozycje zmiany w zaproponowanym menu a Wykonawca obowiązany jest te propozycje uwzględnić, - dostarczania posiłków w pojemnikach utrzymujących ich właściwą temperaturę i gotowych do spożycia po ich dostarczeniu, -dostarczania i wydawania posiłków codziennie we wszystkie dni nauki szkolnej począwszy od dnia 10.01.2013r. do dnia 27.06.2013r.w czasie trwania najdłuższej przerwy, -uzgodnienia z Dyrektorami poszczególnych szkół godziny dostawy do każdej ze szkół oraz zasad poruszania się samochodem na terenie szkoły, -wykonywania posiłków ze świeżych artykułów spożywczych gat. I posiadających aktualne terminy przydatności do spożycia, -ponoszenia kosztów przygotowania, załadunku, transportu, zapewnienia naczyń jednorazowych, ze sztućcami oraz rozładunku wszystkich dostaw posiłków na miejsce wskazane w szkołach i jego posprzątanie po posiłku. 3. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmniejszenia lub zwiększenia ilości dziennej zamawianych posiłków w zależności od bieżących potrzeb zgłaszanych przez Dyrektorów szkół. Wykonawca uwzględniać będzie przy przygotowywaniu posiłków zmniejszane lub zwiększane ilości, które zgłoszone zostaną przez Dyrektorów lub pracowników GOPS w dniu poprzedzającym dostawę do godziny 15.00. 4.Wykonawca jest zobowiązany do stosowania jadłospisu opracowanego przez Zamawiającego na poszczególne dni określone w załączniku nr 7 5.Wykonawca odpowiada prawnie za żywienie dzieci przed Powiatowym Państwowym Inspektorem Sanitarnym. Ogólne warunki dla realizacji zamówienia 1.Posiłki będą przygotowywane do wydania w pomieszczeniach kuchennych w budynkach szkół w Dębowie, Gaci, Białobokach i Ostrowie, które wyposażone są w podstawowe urządzenia Wykonawca zobowiązany jest do bezwzględnego przestrzegania przepisów higieniczno - sanitarnych. Wykonawca zapewnia odbiór resztek nie zjedzonych posiłków i zużytych opakowań jednorazowych w szkołach gdzie będą dowożone i wydawane posiłki. 2.Zamawiający nie zezwala Wykonawcy na wykorzystywanie pomieszczeń kuchennych do celów innych niż dotyczących zamówienia. 3.Wykonawca będzie zobowiązany do przygotowywania posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i poziomie bezpieczeństwa zgodnym z wymogami Państwowego Inspektora Sanitarnego, norm systemu HACCP oraz innych obowiązujących w tym zakresie aktów prawnych. Posiłki nie odpowiadające normom będą wymieniane na miejscu - a w przypadku braku takiej możliwości - następna dostawa następująca po dostawie kwestionowanej, będzie wzbogacona o dodatkowe pozycje żywieniowe, standardowo nie przewidziane w typowym codziennym posiłku. 4.Wymagane jest zastępowanie produktów przetworzonych wartościowymi składnikami odżywczymi i nie dopuszcza się przygotowywania zup na gotowych bazach w proszku. 5.Temperatura dostarczanych posiłków gorących nie powinna spaść poniżej 65oC dla II dania i 75 oC dla zupy 6.Personel Wykonawcy powinien posiadać bieżące przeszkolenie z zakresu BHP oraz HACCP a także aktualne książeczki zdrowia. Wykonawca odpowiada prawnie za żywienie dzieci przed Powiatowym Państwowym Inspektorem Sanitarnym 7.Wykonawca, na każde żądanie Zamawiającego, jest zobowiązany udostępnić nieodpłatnie próbki posiłków, które zostaną przedstawione do badania mikrobiologicznego żywności na koszt Wykonawcy. Personel zatrudniony przez Wykonawcę jest zobowiązany uwzględniać i wprowadzać w życie uwagi Zamawiającego - dotyczące sposobu wykonywania usług, osobą upoważnioną do przekazywania uwag jest Kierownik GOPS w Gaci oraz Dyrektorzy poszczególnych szkół. W ramach nadzoru nad jakością świadczonych usług Zamawiający zastrzega sobie prawo do oceny posiłków , poprzez dokonywanie sporadycznych, szczątkowych degustacji dostarczanych do szkół. -Wnioski wynikające z takowych degustacji będą wiążące dla Wykonawcy. -Reklamacje jakościowe dotyczące serwowanych posiłków zgłaszane będą w drodze bezpośredniej komunikacji pisemnej lub telefonicznej na linii Dyrektorzy poszczególnych szkół - Wykonawca. -W jednostkowej cenie ofertowej musi być zawarty całkowity koszt jego realizacji wg powyższych założeń, tj. w szczególności: koszt zakupu produktów do przygotowania posiłków, koszt ich przygotowania, wydania, podania, koszt zapewnienia odpowiedniej ilości naczyń, koszt odbioru naczyń jednorazowych po wydaniu posiłków dzieciom oraz koszty pośrednie i zysk uwzględnieniem wszystkich elementów cenotwórczych takich jak np. wszelkie koszty wynikające z innych umownych obowiązków Wykonawcy, podatek VAT.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Nie wymaga sie wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.gac.biuletyn.net
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach