Przetargi.pl
Dożywianie dzieci w szkołach i przedszkolu klientów Miejsko-Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Gniewkowie od września 2014 r. do grudnia 2014 r

Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 88-140 Gniewkowo, ul. Dworcowa 8c
  • Województwo: kujawsko-pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 52 3585363 , fax. 52 3510210
  • Data zamieszczenia: 2014-07-29
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej
    ul. Dworcowa 8c 8c
    88-140 Gniewkowo, woj. kujawsko-pomorskie
    tel. 52 3585363, fax. 52 3510210
    REGON: 09149477000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.mgops-gniewkowo.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dożywianie dzieci w szkołach i przedszkolu klientów Miejsko-Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Gniewkowie od września 2014 r. do grudnia 2014 r
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1.Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostawa posiłków dla dzieci klientów Miejsko-Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Gniewkowie uczęszczających do Szkoły Podstawowej w Szadłowicach, Niepublicznego Przedszkola w Gąskach, Niepublicznej Szkoły Podstawowej w Gąskach, Niepublicznego Gimnazjum w Gąskach oraz Szkoły Podstawowej w Kijewie, zgodnie z wymaganiami Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia, tekst jednolity Dz.U. z 2010 r., Nr 136, poz.914 oraz Ustawy z dnia 14 marca 1985 r. o Państwowej Inspekcji Sanitarnej, tekst jednolity Dz.U. z 2011 r., Nr 212, poz. 1263 oraz Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 17.04.2007 r. w sprawie pobierania próbek żywności przez zakłady żywienia zbiorowego typu zamkniętego , Dz.U. 2007 r., Nr 80, poz. 545 z późn.zm. oraz niniejszej specyfikacji Zakres zamówienia:Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie, dostawa, załadunek i rozładunek posiłków jednodaniowych uczniom ww. szkół w okresie od 02 września 2014 r. do 31 grudnia 2014 r. 2. Szacunkowa ilość posiłków w okresie od 02 września 2014 r. do 31 grudnia 2014 r. - ok. 5.451 szt. Ilość posiłków określona została szacunkowo i może ulec zwiększeniu lub zmniejszeniu. O zmianach ilościowych Zamawiający powiadomi Wykonawcę.3.Gorącym posiłkiem planuje się objąć 69 dzieci z tego w Szkole Podstawowej w Szadłowicach - 16 dzieci, w Niepublicznym Przedszkolu w Gąskach, Niepublicznej Szkole Podstawowej w Gąskach, Niepublicznym Gimnazjum w Gąskach - łącznie 26 dzieci, a w Szkole Podstawowej w Kijewie - 27 dzieci. Zamawiający zastrzega o możliwości zmian w zakresie planowej liczby dzieci korzystających z posiłków. W okresie realizacji zamówienia liczba dzieci może być weryfikowana z 1 dniowym wyprzedzeniem. 4. Dożywianie dzieci odbywać się będzie od poniedziałku do piątku w dni nauki szkolnej w okresie od 02 września 2014 r. do 31 grudnia 2014 r. z uwzględnieniem przerw w nauce np. ferii, dni świątecznych oraz wakacji. 5. Dzienna ilość porcji: Szkoła Podstawowa Szadłowice - 16 porcje +jednorazowe naczynia+ jednorazowe sztućce,Niepubliczne Przedszkole w Gąskach, Niepubliczna Szkoła Podstawowa w Gąskach, Niepubliczne Gimnazjum w Gąskach - łącznie 26 porcji + jednorazowe naczynia+ jednorazowe sztućce, Szkoła Podstawowa Kijewo - 27 porcji + jednorazowe naczynia+ jednorazowe sztućce. Łączna liczba dziennych porcji 69 sztuk. Ilość posiłków określona została szacunkowo na podstawie usług tego samego rodzaju udzielonych w terminie poprzednich 12 miesięcy i może ulec zwiększeniu lub zmniejszeniu w 2014 roku, o której Zamawiający powiadomi Wykonawcę, a Wykonawcy z tego tytułu nie przysługuje żadne roszczenie. 6. Posiłki jednodaniowe obejmują : dwa razy w tygodniu zupa z bułką, dwa razy drugie danie, raz danie jarskie. Rodzaj zupy o wartości 250-350 cal - grochówka,- krupnik z ziemniakami,- pomidorowa z ryżem lub makaronem,- jarzynowa 7 składnikowa,- ogórkowa,- kapuśniak,- fasolowa,- grzybowa,- barszcz czerwony z dodatkiem np. makaron, paszteciki. Rodzaj drugiego dania o wartości 450-550 cal,- filet drobiowy panierowany + ziemniaki + surówka,- gulasz wieprzowy + kasza + ogórek kiszony,- pieczeń wieprzowa +sos + ziemniaki + surówka,- udko kurczaka + ziemniaki + marchewka - kotlet mielony + ziemniaki + buraczki- gołąbki + ziemniaki + sos pomidorowy,- makaron spaghetti +sos boloński z mięsem mielonym - krokiety mięsne + kapusta gotowana,- gulasz drobiowy + ryż + warzywa,- pulpety w sosie pomidorowym lub koperkowym + ziemniaki, kotlet wieprzowy + ziemniaki +surówka. Rodzaj dania jarskiego o wartości 450-550 cal- filet rybny + ziemniaki +surówka - naleśniki z dżemem lub serem- makaron z serem, masłem i cukrem,- placki ziemniaczane z cukrem,- ryż z jabłkiem i rodzynkami,- pierogi leniwe z masłem i cukrem- pierogi z owocami lub serem,-pierogi z kapusta i grzybami. Żadne z dań nie może powtórzyć się w okresie 4 tygodni. Gramatura posiłku: - ziemniaki, kasza, makaron, ryż 200 g,- mięso, ryba 100 g,- surówka, warzywa 100 g,- naleśniki, placki ziemniaczane, pierogi, krokiety 300 g, zupa 400 ml,7. Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonywania badań sprawdzających kaloryczność i jakość zamawianego posiłku. W przypadku stwierdzenia, że posiłek nie spełnia parametrów określonych w zamówieniu zamawiający kosztami badania obciąży Wykonawcę.8. Posiłki muszą być sporządzane zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego nie później niż 12 godzin przed spożyciem. Muszą być wykonywane ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy ważności. 9. Wykonawca będzie dostarczać posiłki do szkół własnym transportem w godzinach między 10.00 a 12.00, na własny koszt w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw. Dowożone posiłki winny być dostarczone w termosach zapewniających zachowanie odpowiedniej temperatury przy ich spożywaniu - zupa + 75oC - gorące drugie danie + 63oC - potrawy serwowane na zimno + 4oC. Wykonawca zadba o czystość termosów , w których odbywać się będzie transport posiłków. Wykonawca będzie przygotowywał i dostarczał posiłki zachowując wymogi sanitarno- epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie. 10. Wykonawca zobowiązany jest na własny koszt dostarczać posiłki w naczyniach jednorazowych ze sztućcami jednorazowymi lub w naczyniach i ze sztućcami wielokrotnego użytku ( o dostarczenie tego rodzaju naczyń i sztućców i ich czystość zadba Wykonawca. Naczynia i sztućce muszą posiadać wymagane atesty dopuszczające ich wykorzystanie w żywieniu ludzi.11. Dostawa posiłków do szkół zostanie szczegółowo ustalona z dyrektorami szkół i przekazana Wykonawcy po zawarciu umowy. Wykonawca po spożyciu posiłków zobowiązany jest na własny koszt usunąć z terenu szkoły zużyte naczynia jednorazowego użytku, lub brudne naczynia wielorazowego użytku oraz wszelkie odpadki żywnościowe.12. Wykonawca będzie podawał tygodniowy jadłospis do wiadomości dyrektorów szkół z co najmniej tygodniowym wyprzedzeniem. Harmonogram dostarczania posiłków Wykonawca ustali z dyrektorami w/w szkół.13. Wykonawca zobowiązany jest codziennie przechowywać próbki żywności dla potrzeb badań żywności przez Sanepid zgodnie z § 3 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 17 kwietnia 2007 r. w sprawie pobierania i przechowywania próbek żywności przez zakład żywienia zbiorowego typu zamkniętego (Dz. U. z 2007 Nr 80, poz. 545 ze zm.)
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.mgops-gniewkowo.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach