Przetargi.pl
Dożywianie dzieci w latach 2009-2010 w gimnazjum i szkołach podstawowych w Gminie Śliwice

Gmina Śliwice ogłasza przetarg

  • Adres: 89-530 Śliwice, ul. Ks. Dr St. Sychowskiego 30
  • Województwo: kujawsko-pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 052 3340710 , fax. 052 3340725
  • Data zamieszczenia: 2009-08-05
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gmina Śliwice
    ul. Ks. Dr St. Sychowskiego 30 30
    89-530 Śliwice, woj. kujawsko-pomorskie
    tel. 052 3340710, fax. 052 3340725
    REGON: 09235114000000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dożywianie dzieci w latach 2009-2010 w gimnazjum i szkołach podstawowych w Gminie Śliwice
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest dożywianie dzieci z terenu Gminy Śliwice w szkołach: Szkoła Podstawowa w Lińsku; Szkoła Podstawowa w Śliwiczkach; Gimnazjum w Śliwicach; Szkoła Podstawowa w Śliwicach. Żywienie dzieci odbywać się będzie od poniedziałku do piątku w okresie od 02 września 2009r. do przedostatniego dnia roku szkolnego. (około 182 dni nauki szkolnej); Dzienna ilość posiłków ok.280: - Szkoła Podstawowa w Lińsku ok. 60; - Szkoła Podstawowa w Śliwiczkach ok. 46; - Gimnazjum w Śliwicach ok. 99; - Szkoła Podstawowa w Śliwicach ok.75. Zamawiający zastrzega sobie możliwośc zmniejszenia lub zwiększenia wielkości zamówienia posiłków, w zależności od bieżących potrzeb zamawiajacego. Przedmiot zamówienia finansowany będzie z dwóch budżetów: jednego na rok 2009 oraz na rok 2010. W związku z brakiem informacji odnośnie ilości środków finansowych jakie zamawiajacy zabezpieczy na realizację zamówienia w 2010r. liczba posiłków może ulec zmianie w zależności od posiadanych środków finansowych. Alternatywnie zamawiający zastrzega sobie możliwość wydawania posiłków w zależności od posiadanych środków bądź pełen posiłek, bądź sama zupa, bądź samo drugie danie, tak aby nie przekroczyć zabezpieczonych środków finansowych w 2010r, a wykorzystać zabezpieczoną sumę. Zamawiający zastrzega sobie możliwośc zmniejszenia wielkości zamówienia, w przypadku niedotrzymania dofinansowania z Kujawsko-Pomorskiego Urzędu Wojewódzkiego. Zamawiajacy nie ponosi konsekwencji za zmniejszenie ilości posiłków. W ramach dożywiania należy przygotować , dostarczyć, wydać posiłek (pełen obiad składajacy się z zupy + pieczywo lub drugiego dania + kompot) oraz pozostawić pomieszczenie w czystości. Dostawca przygotowywać będzie posiłki o kaloryczności każdego nie mniejszej niż 450 kcal. Jedna porcja zupy powinna mieć objętość 400ml plus 2 kromki chleba, drugie danie ziemniaki lub zamiennik (makaron, ryż, kasza) 200g, mięso 100g, surówka 150g, kompot 200g. Miejsce i godziny wydania posiłków wykonawca uzgodni bezpośrednio z dyrektorami poszczególnych szkół. Posiłki muszą być sporzadzane i wydane zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. musza być wykonywane ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy ważności. Posiłki wykonawca dostarczać będzie własnym transportem , w specjalistycznych termosach gwarantujacych utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw. O czystości termosów i pomieszczeń w których wydawane będą posiłki zadba dostawca. Posiłki powinny być dostarczone na 30 minut przed ich wydaniem uczniom. Wybrany wykonawca zobowiązany jest do dzierżawienia stołówki w Szkole Podstawowej w Śliwicach wraz z jej wyposażeniem (dzierzawa kuchni będzie objętą osobną umową). Wszystkie posiłki musza być przygotowane w dzierżawionej kuchni. Harmonogram dostarczania oraz miejsce wydania posiłków dostawca ustali z dyrektorami w/w szkół Cenę średnią za posiłek należy obliczyć według załącznika 4 jako średnią cenę za 1 posiłek
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 10 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: brak
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienie mogą ubiegać się wykonawcy potwierdzający spełnienie warunków: 1.1 Posiadający uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek poosiadania takich uprawnień; 1.2 Posiadający niezbędna wiedzę i doświadczenie oraz dysponujący potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia; 1.3 Znajdujący się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; 1.4 Nie podlegający wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. 2. Z ubiegania się o zamówienia publicznego wyklucza się wykonawców, którzy: 2.1 nie spełniają warunków udziału w postępowaniu o zamówienie publiczne z art. 22 Prawa zamówień publicznych opisanych w ppkt. 1.1 do 1.4. 2.2 podlegają wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ust. 1 Prawa zamówień publicznych. 2.3 wykonywali bezpośrednio czynności związane z przygotowaniem prowadzonego postępowania, lub posługiwali się w celu sporządzenia oferty osobami uczestniczącymi w dokonywaniu tych czynności chyba, że udział tych wykonawców w postępowaniu nie utrudnia uczciwej konkurencji. 2.4 złożyli nieprawdziwe informacje mające wpływ na wynik prowadzonego postępowania. 2.5 nie złożyli oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu lub dokumentów potwierdzających spełnianie tych warunków z zastrzeżeniem art. 26 ust. 3 Prawa zamówień publicznych. 2.6 nie zgodzili się na przedłużenie okresu związania ofertą 3. Zamawiający odrzuca ofertę jeżeli: 3.1 jest niezgodną z ustawą lub jej treść nie odpowiada treści specyfikacji istotnych warunków zamówienia, 3.2 jej złożenie stanowi czyn nieuczciwej konkurencji w rozumieniu przepisów o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji 3.3 zawiera rażąco niską cenę w stosunku do przedmiotu zamówienia, 3.4 została złożona przez wykonawcę wykluczonego z udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia lub niezaproszonego do składania ofert 3.5 zawiera omyłki rachunkowe w obliczeniu ceny, których nie można poprawić na podstawie art. 88 Prawa zamówień publicznych, lub błędy w obliczeniu ceny 3.6 wykonawca w terminie 7 dni od dnia otrzymania zawiadomienia nie zgodził się na poprawienie omyłki rachunkowej w obliczeniu ceny 3.7 jest nieważna na podstawie odrębnych przepisów, 4. Ofertę wykonawcy wykluczonego uznaje się za odrzuconą 5. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu dokonywana będzie w oparciu o dokumenty złożone przez wykonawcę w niniejszym postępowaniu metodą warunku granicznego - spełnia -niespełna.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: A. Na ofertę składają się następujące dokumenty i załączniki: a.1) Formularz ofertowy - wypełniony i podpisany przez wykonawcę a.3) Wzór umowy B. W celu potwierdzenia, że wykonawca posiada uprawnienie do wykonywania określonej działalności lub czynności oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 Prawa zamówień publicznych składa następujące dokumenty: B.1) Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. B.6) Oświadczenie Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu z art. 22 Prawa zamówień publicznych. B.7) Koncesja, zezwolenie lub licencja, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania koncesji, zezwolenia lub licencji na podjęcie działalności gospodarczej w zakresie objętym niniejszym zamówieniem publicznym. Zezwolenie z sanepidu na prowadzenie kuchni C.W celu potwierdzenia spełnienia warunku posiadania przez wykonawcę niezbędnej wiedzy i doświadczenia oraz dysponowania potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia należy złożyć następujące dokumenty: c.1) Wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw lub usług w okresie ostatnich trzech lat przed dniem wszczęcia niniejszego postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, odpowiadających swoim rodzajem i wartością dostawom lub usługom stanowiącym przedmiot zamówienia z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców wraz z dokumentami potwierdzającymi, że dostawy lub usługi te zostały wykonane należycie. c.5) Dokumenty stwierdzające, że osoby, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, posiadają wymagane uprawnienia, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień. Zaświadczenie o ukończeniu szkół gastronomicznych itp D.W celu potwierdzenia spełnienia warunku znajdowania się przez wykonawcę w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia należy złożyć następujące dokumenty: E. Wykonawca zamieszkały poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej: F. Dokumenty wymagane w przypadku składania oferty wspólnej: F.1 Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia, w takim przypadku dla ustanowionego pełnomocnika do oferty należy załączyć pełnomocnictwo do reprezentowania w postępowaniu lub do reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy G. W celu potwierdzenia, że oferowane dostawy, usługi, lub roboty budowlane odpowiadają wymaganiom określonym w niniejszej specyfikacji istotnych warunków zamówienia do oferty należy dołączyć następujące dokumenty: H. Postanowienia dotyczące składanych dokumentów H.1 Wyżej wymienione dokumenty mogą być złożone w formie oryginałów lub kserokopii potwierdzonych za zgodność przez Wykonawcę lub osobę / osoby uprawnione do podpisania oferty z dopiskiem - za zgodność z oryginałem. H.2 Dokumenty sporządzone w języku obcym są składane wraz z tłumaczeniem na język polski, poświadczonym przez wykonawcę

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://bip.sliwice.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach