Przetargi.pl
Dożywianie dzieci i młodzieży szkolnej na terenie gminy Brodnica w 2012 roku

Gmina Brodnica ogłasza przetarg

  • Adres: 87-300 Brodnica, ul. Zamkowa 13 A
  • Województwo: kujawsko-pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 56 4941612 , fax. 56 4941640
  • Data zamieszczenia: 2011-12-13
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gmina Brodnica
    ul. Zamkowa 13 A 13 A
    87-300 Brodnica, woj. kujawsko-pomorskie
    tel. 56 4941612, fax. 56 4941640
    REGON: 00053423300000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.brodnica.ug.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dożywianie dzieci i młodzieży szkolnej na terenie gminy Brodnica w 2012 roku
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest: Przygotowanie i dostarczenie posiłków dla dzieci i młodzieży uczęszczających do szkół w Gminie Brodnica w 2012 roku dla szacunkowej liczby uczniów w poszczególnych szkołach: - Szkoła Podstawowej w Gortatowie - 50 posiłków dziennie; - Szkoła Podstawowej w Gorczenicy - 38 posiłków dziennie; - Filialna Szkole Podstawowej w Cielętach -12 posiłków dziennie; - Gimnazjum w Szczuce - 25 posiłków dziennie. polegające na przygotowaniu i dowiezieniu ciepłych obiadów jednodaniowych dla uczniów w/w. szkół. Zamawiający zastrzega sobie, że ilość osób korzystających z posiłków może się zmienić w trakcie obowiązywania umowy i o każdej zmianie każdorazowo informować będą Dyrektorzy szkół. Ponadto Zamawiający wymaga 2 razy w tygodniu posiłek w postaci zupy z wkładką i z pieczywem oraz 3 razy w tygodniu drugie danie. Żywienie dzieci i młodzieży odbywać się będzie od poniedziałku do piątku w dni nauki szkolnej w okresie od 1 stycznia 2012 r. do 31 grudnia 2012r. Posiłki powinny być dostarczane do szkół w godz. od 10.30 - 12.30 (po dokładniejszym ustaleniu z Dyrekcją szkół, w czasie przerw lekcyjnych) własnym transportem w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonej potrawy. Wykonawca zobowiązuje się także do dostarczania posiłków wraz ze swoimi naczyniami i sztućcami wielokrotnego użytku (z wyłączeniem naczyń blaszanych). Obowiązkiem Wykonawcy jest dokładne mycie i dezynfekowanie naczyń. Posiłki będą przygotowane w oparciu o należytą recepturę zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. Przygotowane posiłki muszą być wykonane ze świeżych artykułów spożywczych, posiadających aktualne terminy ważności. Wykonawca zapewnia bezpieczeństwo żywionych w czasie wydawania posiłków oraz dba o czystość, ład i porządek w pomieszczeniu, w którym będą wydawane obiady. Cena jednego posiłku powinna być podana netto i brutto łącznie z podatkiem VAT, zgodnie z treścią oferty oraz powinna uwzględniać wszystkie koszty wykonania zamówienia: - przygotowanie i wartość posiłku; - koszt transportu posiłków do w/w szkół; - dostarczenie naczyń, ich odbiór oraz ich umycie i wyparzenie. Cena nie może ulec zmianie przy zakupie realizowanym do dnia 31 grudnia 2012 roku. Za szczegółowy harmonogram wydawania posiłków, przygotowanie lokalu odpowiadają dyrektorzy szkół. Zamawiający nie dopuszcza, ażeby w ciągu dwóch tygodni (14 dni) wystąpiła powtarzalność tego samego rodzaju posiłku. Wykonawca zobowiązany jest przekazać szkołom dwa razy w miesiącu dwutygodniowy jadłospis. Zamawiający zastrzega sobie każdorazowo wgląd do jadłospisów. Świadczenie usług żywieniowych powinno być zgodne z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006r. Nr 171, poz. 1225) oraz zaleceniami Głównego Inspektora i Instytutu Żywności i Żywienia w sprawie norm wyżywienia i żywienia, jakie obowiązują w zakładach żywienia zbiorowego oraz jakości zdrowotnej żywności, z uwzględnieniem zaleceń dotyczących: - wyposażenia (stanu technicznego i sanitarnego pomieszczeń i urządzeń); - personelu (kwalifikacje i niezbędne badania lekarskie); -cyklu produkcyjnego i jego poszczególnych etapów (przestrzegania zasad sanitarno - higienicznych na każdym etapie: produkcji posiłków, składowania i magazynowania produktów, przewozu posiłków).
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.brodnica.ug.gov.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach