Przetargi.pl
DOŻYWANIE DZIECI I MŁODZIEŻY SZKOLNEJ W GMINIE KCYNIA

Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 89-240 Kcynia, ul. Dworcowa 8
  • Województwo: kujawsko-pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 052 5893742 , fax. 052 3847678
  • Data zamieszczenia: 2012-11-22
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej
    ul. Dworcowa 8 8
    89-240 Kcynia, woj. kujawsko-pomorskie
    tel. 052 5893742, fax. 052 3847678
    REGON: 09255435600000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.mgopskcynia.lo.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    DOŻYWANIE DZIECI I MŁODZIEŻY SZKOLNEJ W GMINIE KCYNIA
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest dożywianie polegające na przygotowaniu, dostarczaniu i wydaniu ciepłych posiłków dla uczniów szkół podstawowych, gimnazjów i szkół ponadgimnazjalnych w Gminie Kcynia. 1) Przewidywana dzienna ilość posiłków dla poszczególnych placówek wynosi: - Szkoła Podstawowa w Kcyni (ok.63 szt. posiłków dziennie), - Szkoła Podstawowa w Palmierowie (ok. 29 szt. posiłków dziennie), - Szkoła Podstawowa w Sipiorach (ok. 25 szt. posiłków dziennie), - Szkoła Podstawowa w Mycielewie (ok. 10 szt. posiłków dziennie), - Szkoła Podstawowa w Rozstrzębowie (ok. 19 szt. posiłków dziennie), - Szkoła Podstawowa w Dobieszewie (ok.31 szt. posiłków dziennie), - Szkoła Podstawowa w Laskownicy (ok. 30 szt. posiłków dziennie), - Szkoła Podstawowa w Dziewierzewie (ok. 40 szt. posiłków dziennie), - Gimnazjum w Mycielewie (ok. 14 szt. posiłków dziennie), - Gimnazjum w Chwaliszewie (ok. 31 szt. posiłków dziennie), - Gimnazjum w Dziewierzewie (ok. 26 szt. posiłków dziennie), - Gimnazjum w Kcyni (ok. 16 szt. posiłków dziennie) , - Zasadnicza Szkoła Zawodowa w Kcyni (ok. 11 szt. posiłków dziennie), - Zespół Szkół Specjalnych w Kcyni (ok. 17 szt. posiłków dziennie), - Technikum Ekonomiczne w Kcyni (ok. 5 szt. posiłków dziennie), - Liceum Ogólnokształcące w Kcyni (ok. 3 szt. posiłków dziennie), 2) Podstawą do wydania posiłku będzie sporządzony przez Miejsko - Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Kcyni wykaz uczniów uprawnionych do korzystania z ciepłych posiłków, z możliwością zmniejszenia lub zwiększenia ich ilości w przypadku zmiany ilości świadczeniobiorców uprawnionych do tej formy pomocy. 3) Dożywianie uczniów odbywać się będzie od poniedziałku do piątku, w dni nauki szkolnej, w okresie od 02.01.2013 r. do 27.06.2013 r. i od 10.09.2013 r. do 31.12.2013 r. 4) Liczba dni realizacji zamówienia wynosi 182 dni. 2. Informacje dodatkowe dotyczące przedmiotu zamówienia 1) Przez ciepłe posiłki rozumie się: zupa z wkładem mięsnym - 2 razy w tygodniu i drugie danie - 3 razy w tygodniu. Drugie danie będzie składać się z: ziemniaków lub zamiennika (np. kasza, ryż, makaron), mięsa, ryby i surówki albo - dania jarskiego (tj. np. naleśniki, pierogi, kopytka z sosem itp.) lub dania półmięsnego (tj. np. bigos, fasolka po bretońsku, łazanki z mięsem i kapustą, itp.) Do drugiego dania kompot o gramaturze 150 ml, a do zupy deser o tej samej gramaturze. Dania półmięsne powinny być uzupełnione wkładką węglowodanową. Kaloryczność każdego z posiłków będzie nie mniejsza niż 450 kcal. Ustala się obowiązującą gramaturę posiłku: zupa z wkładką - 400 ml plus 2 kromki chleba, wkładka - 80 gram; danie mięsne, rybne - od 100 gram, kasza, ryż, ziemniaki - 200 gram, surówka lub jarzyna - 150 gram, kompot lub deser - 150 ml, danie jarskie lub dania półmięsne- 400 gram. 2) Świadczenie usług żywieniowych powinno być zgodne z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006r. Nr 171 poz.1225) oraz zaleceniami Głównego Inspektora Instytutu Żywienia w sprawie norm wyżywienia i żywienia, jakie obowiązują w zakładach żywienia zbiorowego oraz jakości zdrowotnej żywności, z uwzględnieniem następujących zaleceń dotyczących: wyposażenia (stanu technicznego i sanitarnego pomieszczeń i urządzeń), personelu (kwalifikacje i niezbędne badania lekarskie), cyklu produkcyjnego i jego poszczególnych etapów (przestrzegania zasad sanitarno-higienicznych na każdym etapie: produkcji posiłków, wydawania posiłków, składowania i magazynowania produktów, przewozu posiłków), jakości usług (w sposób gwarantujący jakość posiłków zgodną z zalecanymi normami dotyczącymi zawartości składników pokarmowych zapewniając różnorodność diety). 3) Ciepłe posiłki powinny być urozmaicone (nie mogą się powtarzać w okresie dwóch następujących po sobie tygodni), wysokiej jakości, zarówno co do wartości odżywczej, gramatury, jak i estetyki. Oferowany asortyment ma być zgodny z zapotrzebowaniem na wartości energetyczne i odżywcze młodego organizmu. 4) Wykonawca jest zobowiązany do przygotowania tygodniowego jadłospisu i przedstawienia go Zamawiającemu co najmniej w ostatnim dniu roboczym poprzedniego tygodnia. 5) W ramach przedmiotu zamówienia należy zabezpieczyć odpowiednią ilość sztućców i naczyń jednorazowego użytku do wydawania posiłków. 6) Do obowiązków wykonawcy należy codzienny odbiór zużytych pojemników i odpadów pokonsumpcyjnych, niezależnie od ich ilości. Pojemniki zbierane będą w następnym dniu dostawy posiłków. W przypadku przerw weekendowych za zgodą dyrektora szkoły pojemniki z piątku mogą być przechowane do poniedziałku. W przypadku braku zgody dyrektora i w przypadku przerw w dożywianiu dłuższych niż 3 dni Wykonawca jest obowiązany zebrać pojemniki i odpady w tym samym dniu. 7) Dostarczanie i wydawanie posiłków do poszczególnych placówek oświatowych winno odbywać się w godzinach zajęć szkolnych. Czas dostarczania i wydawania posiłków do poszczególnych placówek będzie indywidualnie uzgadniany z dyrektorem placówki. Wykonawca zapewnia wydawanie wyporcjowanego ciepłego posiłku dla osób do tego uprawnionych, przez osobę posiadającą aktualne badania lekarskie (SANEPID), w naczyniu jednorazowego użytku posiadającym odpowiednie atesty higieniczne
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 182 dni

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: 1. Zamawiający żąda wniesienia wadium zamówienia w wysokości 5 000 złotych (słownie: pięć tysięcy złotych). 2. Wykonawca wnosi wadium przed upływem terminu składania ofert: 1) w pieniądzu, sposób przekazania: przelew na rachunek bankowy zamawiającego 95 8166 0009 0011 1979 2000 0001; dowód przelewu dołączony do oferty. 2) w formie poręczeń lub gwarancji: oryginał dołączony do oferty

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.mgopskcynia.lo.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach