Przetargi.pl
Dostawy wędlin i mięsa.

Ośrodek Szkolenia Służby Więziennej w Kulach ogłasza przetarg

  • Adres: 42-110 Popów, Kule 2
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 034 3104030 , fax. 034 3103653
  • Data zamieszczenia: 2012-09-03
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Ośrodek Szkolenia Służby Więziennej w Kulach
    Kule 2 2
    42-110 Popów, woj. śląskie
    tel. 034 3104030, fax. 034 3103653
    REGON: 00067518100000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zp.sw.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Ośrodek Szkolenia Służby Więziennej w Kulach

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawy wędlin i mięsa.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Zamawiający nie dopuszcza składania ofert częściowych. Przedmiotem zamówienia na potrzeby Ośrodka Szkolenia Służby Więziennej w Kulach Oddział Zamiejscowy w Sulejowie są dostawy wędlin i mięsa. L.p. Nazwa artykułuKod CPV Opis przedmiotu zamówienia Jednostka miary Ilość 1. Wołowina extra świeża,klasa I15111100-0 PN 91/A-82004 Mięso uzyskane z części ćwierćtuszy tylnej z części udźca, po odkostnieniu, całkowitym ściągnięciu tłuszczu i błon ścięgnistych mięśni lub polędwicy wołowej, świeża, niemrożona kg 200; 2. Szponder z/kwołowy świeży, klasa I15111100-0 PN 91/A-82004 Element wołowy zawierający kości - żebra o większej ilości tkanki tłuszczowej, mięso świeże, niemrożone kg 350; 3. Rostbef wołowy b/k świeży, klasa I15111100-0 PN 91/A-82004 Górny odcinek ćwierćtuszy zawierający najdłuższy mięsień grzbietu - element o charakterze chudego mięsa, świeże, niemrożone kg 40; 4. Schab wieprzowy b/k świeży,klasa I15113000-3 PN 91/A-82002 Element wieprzowy pozbawiony kości, zawierający najdłuższy mięsień grzbietu pozbawiony tkanki tłuszczowej, tkanka mięśniowa gruba, soczysta, delikatna. Powierzchnia czysta, gładka, niepostrzępiona, bez opiłków kości, przekrwień, ponacinań; mięso świeże, nie mrożone kg 430; 5. Karkówka wieprzowa b/k świeża, klasa I15113000-3 PN 91/A-82002 Element wieprzowy, pozbawiony kości, w kształcie nieforemnego walca; znajduje się w przedniej części półtuszy, tkanka mięśniowa przerośnięta tłuszczem. Powierzchnia czysta, gładka, niepostrzępiona, bez opiłków, kości, przekrwień, głębszych ponacinań. Mięso świeże, niemrożone kg 400; 6. Łopatka wieprzowa b/k świeża, klasa I15113000-3 PN 91/A-82002 Część zasadnicza wieprzowiny, odcięta od półtuszy bez fałdu skóry i bez tłuszczu pachwowego, od dołu golonka odcięta na wysokości stawu łokciowego, całkowicie pozbawiona kości, powierzchnia gładka, czysta, niepostrzępiona, bez opiłków kości, przekrwień, ponacinań. Mięso świeże, niemrożone kg 590 7. Mięso wieprzowe drobne, świeże klasa I15113000-3 PN 91/A-82002 Całe skrawki mięsa (kostka lub paski) bez tłuszczu zewnętrznego, bez ścięgien i tkanki łącznej, niedopuszczalne mięso z głów, ogonów, nóg, żeberek, płatów słoniny, pachwiny i innych podrobów wieprzowych. Powierzchnia czysta, bez opiłków kości i przekrwień. Mięso świeże, nie mrożone kg 230; 8. Boczek surowy b/k świeży,klasa I15113000-3 PN 91/A-82002 Element wieprzowy pozbawiony kości w kształcie prostokąta, składający się głównie z mięśnia skośnego wewnętrznego, zewnętrznego i poprzecznego przerośnięte tłuszczem. Powierzchnia czysta, gładka, bez opiłków kości, przekrwień, ponacinań. Mięso świeże, niemrożone kg 40; 9. Golonka wieprzowa z/k świeża, klasa I15113000-3 PN 91/A-82002 Tkanka mięśniowa przerośnięta błonami, powięziami i tkanką kostną, otoczona skórą bez włosia o wadze 450 - 550 g, peklowana, świeża, niemrożona kg 40; 10. Golonka wieprzowa b/k świeża, klasa I15113000-3 PN 91/A-82002 Peklowana, usunięta kość, umieszczona w siatce, porcja ok. 350 g, świeża, niemrożona; po ugotowaniu golonki siatka łatwa do usunięcia kg 40; 11. Żeberka wieprzowe świeże, klasa I, paski 15113000-3 PN 91/A-82002 Kości żebrowe obrośnięte warstwą tkanki mięśniowej, słonina i skóra całkowicie zdjęta. Powierzchnia czysta, gładka, bez opiłków kości, przekrwień, ponacinań; mięso świeże, niemrożone; porcja ok. 250 g kg 120; 12. Flaki wołowe klasa I15114000-0 Produkt oczyszczony, gotowany, cięty długość ok. 50 mm, średnica ok. 10 mm opakowanie jednostkowe: folia do opakowania próżniowego do 2,50 kg kg 140; 13. Boczek wędzony15131130-5 PN-A-82007 Boczek wędzony, parzony, dolna część tłuszczowo-mięsna, oddzielona od góry po linii cięcia płata słoninowego, od tyłu - po linii odcięcia pachwiny, bez żeberek kg 60; 14. Pachwina wędzona15131130-5 PN-A-82007 Dolna część tłuszczowo-mięsna, oddzielona od góry po linii odcięcia pachwiny od boczku, parzona, wędzona kg 60 15. Baleron15131130-5 PN-A-82007 Produkt z karkówki b/k, peklowany, wędzony, parzony, formowany, umieszczony w siatce lub folii, długość 25 - 30 cm kg 210; 16. Szynka wędzona gotowana15131130-5 PN-A-82007 Produkt z szynki wieprzowej b/k, peklowany, wędzony, formowany, umieszczony w siatce, waga 1,50 - 2,50 kg kg 120;17. Szynka wiejska15131130-5 PN-A-82007 Produkt z szynki wieprzowej, wędzony, z lekkim tłuszczykiem, formowany, umieszczony w siatce, waga 1,50 - 2,50 kg kg 120; 18. Szynka konserwowa15131130-5 PN-A-82007 Produkt blokowy z mięśni szynki wieprzowej w osłonce nieprzepuszczalnej dla wody i powietrza o wadze 2,00 - 3,00 kg kg 210; 19. Polędwica sopocka15131130-5 PN-A-82007 Produkt powstały z mięsa schabu b/k poddany peklowaniu, formowaniu, wędzeniu i parzeniu, długość 25 - 30 cm kg 210; 20. Sękacz15131130-5 PN-A-82007 Produkt powstały ze schabu wieprzowego zawiniętego boczkiem wieprzowym, poddany wędzeniu i parzeniu, waga 1,00 - 1,50 kg kg 120; 21. Salami z pieprzem15131130-5 PN-A-82007 Wędlina z mięsa wieprzowego i wołowego (nie mniej niż 70% mięsa wołowego), rozdrobnionego, w osłonce, średnica ok. 60 mm i dł. ok. 30 cm, w otoczce zielonego pieprzu kg 120; 22. Szynka dębicka15131130-5 PN-A-82007 Wyrób szynko-podobny, parzony, o strukturze jednolitej, dość ścisłej konsystencji, soczystej, dopuszcza się pojedyncze otwory powietrza ok. 2 mm niepołączone ze zmianą barwy, w osłonce poliamidowej dymnej, średnica ok. 80 mm, klipsowana, dł. batonu ok. 30 cm kg 120; 23. Szynka kanapkowa15131130-5 PN-A-82007 Wyrób szynko-podobny, parzony, skład: mięso wieprzowe ok. 39 %, mięso drobiowe ok. 21 %, mięso wołowe ok. 6 %; o strukturze jednolitej, ścisłej konsystencji, soczysty, w osłonce termokurczliwej barierowej, średnica ok. 75 mm, klipsowana, dł. batonu ok. 35 cm kg 120; 24. Szynka tyrolska15131130-5 PN-A-82007 Produkt blokowy z mięśni szynki wieprzowej, drobno mielony, w osłonce nieprzepuszczalnej dla wody i powietrza o wadze 2,00 - 3,00 kg kg 140; 25. Parówka wieprzowa15131130-5 PN-A-82007 Produkt z mięsa wieprzowego i wołowego oraz surowców tłuszczowych, rozdrobniony do masy homogennej, w osłonce naturalnej kg 150; 26. Parówka cielęca15131130-5 PN-A-82007 Produkt z mięsa cielęcego rozdrobniony do masy homogennej, w osłonce naturalnej baraniej kg 70; 27. Kiełbasa biała parzona15131130-5 PN-A-82007 Produkt z mięsa wieprzowego i wołowego w osłonkach naturalnych, o średnicy 26 - 28 mm i długości ok. 13 cm; kiełbasa parzona kg 70; 28. Kiełbasa zwyczajna 15131130-5 PN-A-82007 Produkt z mięsa wieprzowego rozdrobnionego w osłonkach naturalnych, o średnicy 26 - 28 mm i długości ok. 13 cm, wędzony i parzony kg 290; 29. Kiełbasa wiejska15131130-5 PN-A-82007 Produkt z mięsa wołowego i wieprzowego w osłonkach naturalnych wieprzowych, średnica 26 - 28 mm i długości 15 - 20 cm, wędzony i parzony kg 60; 30. Kiełbasa myśliwska15131130-5 PN-A-82007 Produkt z mięsa wołowego i wieprzowego w osłonkach naturalnych wieprzowych, średnica 26 - 28 mm i długości ok. 15 cm, wędzony, parzony i suszony kg 40; 31. Kiełbasa jałowcowa15131130-5 PN-A-82007 Produkt z mięsa wołowego i wieprzowego w osłonkach naturalnych wieprzowych, formowany w krążki o średnicy 26 - 28 mm i długości ok. 15 cm, wędzony, parzony i suszony kg 40; 32. Kabanosy 15131130-5 PN-A-82007 Produkt z mięsa wieprzowego i wołowego w osłonkach naturalnych baranich, o długości ok. 25 cm, wędzony, parzony i suszony kg 80 33. Kiełbasa krakowska sucha15131130-5 PN-A-82007 Produkt z mięsa wieprzowego i wołowego w osłonkach sztucznych, o średnicy ok. 50 mm i długości ok. 25 cm, wyrób parzony, wędzony i suszony do uzyskania pomarszczonej powierzchni kg 210; 34. Kiełbasa szynkowa wieprzowa15131130-5 PN-A-82007 Produkt z mięsa wieprzowego w osłonkach, o średnicy ok. 80 mm i długości ok. 30 cm, wyrób parzony i wędzony kg 210; 35. Kiełbasa zielonogórska15131130-5 PN-A-82007 Produkt z mięsa wieprzowego w osłonkach, o średnicy ok. 80 mm i długości ok. 30 cm, produkt parzony kg 210; 36. Kiełbasa żywiecka15131130-5 PN-A-82007 Produkt z mięsa wieprzowego i wołowego w osłonkach, o średnicy ok. 60 mm i długości ok. 30 cm, parzony, wędzony i suszony kg 210; 37. Kaszanka15131134-3 PN-A-82007 Wyrób w jelicie naturalnym wieprzowym, powierzchnia czysta, osłonka do farszu, dopuszcza się nieznaczne wycieki tłuszczu pod osłonką, o średnicy ok. 30 mm i długości ok. 15 cm, z kaszą jęczmienną lub gryczaną lub mieszaną kg 140; 38. Kiszka czarna15131134-3 PN-A-82007 Wyrób w jelicie naturalnym wieprzowym, powierzchnia czysta, osłonka do farszu, dopuszcza się nieznaczne wycieki tłuszczu pod osłonką, o średnicy ok. 30 mm i długości ok. 15 cm, farsz z bułki czerstwej, krwi, skórek wieprzowych, tłuszczu i przypraw kg 60; 39. Kiszka pasztetowa15131130-5 PN-A-82007 Wyrób w jelicie naturalnym wieprzowym, powierzchnia czysta, osłonka do farszu, dopuszcza się nieznaczne wycieki tłuszczu pod osłonką, o średnicy ok. 30 mm i długości ok. 15 cm, farsz z podrobów oraz surowców mięsnych wieprzowych rozdrobnionych do homogennej masy kg 60; 40. Pasztet wieprzowy15131130-5 PN-A-82007 Produkt powstały z podrobów oraz surowców mięsnych wieprzowych rozdrobnionych do homogennej masy i poddany procesowi pieczenia, blok lub foremka do 0,50 kg kg 70; 41. Salceson15131130-5 PN-A-82007 Produkt z podrobów i surowców mięsnych wieprzowych w osłonkach, o średnicy ok. 80 mm i długości ok. 30 cm, parzony kg 60 42. Salceson ozorkowy15131130-5 PN-A-82007 Produkt z podrobów i ozora oraz surowców mieszanych wieprzowych z domieszką krwi, w osłonkach, o średnicy ok. 80 mm i długości ok. 30 cm, parzony kg 70; 43. Słonina 15411134-3 PN-A-82007 Zewnętrzna okrywa tłuszczowa półtuszy wieprzowej; płat słoniny bez skóry, o masie nie mniejszej niż 0,25 kg, jednego rodzaju lub odmiany i pochodząca z dwóch kolejnych dni produkcji; struktura i konsystencja: jędrna, miękka, odkształcająca się, barwa biała, jednolita w całej masie, zapach swoisty dla słoniny surowej; kg 70.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151000009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach