Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej Sanatorium MSWiA w Sopocie ogłasza przetarg
- Adres: 81-731 Sopot, ul. Bitwy pod Płowcami 63/65
- Województwo: pomorskie
- Telefon/fax: tel. 058 5511228 w. 342 , fax. 058 5517006
- Data zamieszczenia: 2009-12-10
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej Sanatorium MSWiA w Sopocie
ul. Bitwy pod Płowcami 63/65 63/65
81-731 Sopot, woj. pomorskie
tel. 058 5511228 w. 342, fax. 058 5517006
REGON: 19134832100000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.sanatorium-helios.com.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawy warzyw i owoców przetworzonych oraz mrożonek dla SP ZOZ Sanatorium MSWiA w Sopocie - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Dostawy warzyw i owoców przetworzonych oraz mrożonek dla SP ZOZ Sanatorium MSWiA w Sopocie w okresie 01.01.2010 r. - 31.12.2011 r. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 153000000
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 24 miesięcy
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy: 1) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, 2) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia 3) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, 4) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie przepisów art. 24 ust. 1 lub 2 ustawy Prawo zamówień publicznych. 2. Zamawiający oceni spełnienie warunków udziału w postępowaniu na podstawie dokumentów załączonych do oferty metodą: spełnia / nie spełnia.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 2. Decyzja wydana przez właściwy organ zezwalająca na obrót artykułami żywnościowymi (dotyczy części I zamówienia). 3. Decyzja wydana przez właściwy organ zezwalająca na obrót artykułami żywnościowymi mrożonymi (dotyczy części II zamówienia). 4. Zezwolenie wydane przez właściwy organ Inspekcji Sanitarnej na przewóz warzyw i owoców przetworzonych (dotyczy części I zamówienia). 5. Zezwolenie wydane przez właściwy organ Inspekcji Sanitarnej na przewóz produktów spożywczych mrożonych (dotyczy części II zamówienia). 6. Decyzja wydana przez właściwy organ stwierdzający dopuszczenie zakładu do prowadzenia produkcji (handlu); 7. Zezwolenie wydane przez właściwy organ Inspekcji Sanitarnej lub Weterynaryjnej na przewóz produktów żywnościowych. 8. Wykaz wykonanych dostaw zbliżonych asortymentem i wartością do przedmiotu zamówienia w okresie ostatnich 3 lat, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, minimum 3 dostawy potwierdzone załączonymi dokumentami, że zostały wykonane należycie. 9. Polisa lub inny dokument potwierdzający, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności. 10. Oświadczenie o spełnieniu wymagań określonych w Art. 22ust. 1 pkt 1-4 Ustawy Prawo Zamówień Publicznych.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.sanatorium-helios.com.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dostawę produktów spożywczych do stołówki Zespołu Szkół w Żelistrzewie.
Dodano: 2012-11-21 - dostawa artykułów spożywczych
Dodano: 2011-11-18 - dostawa artykułów spożywczych
Dodano: 2010-11-15 - Przetarg nieograniczony na sukcesywną dostawę artykułów spożywczych do Domu Pomocy Społecznej Nr 1 w Lęborku
Dodano: 2010-03-04 - dostawa artykułów spożywczych
Dodano: 2009-12-01 - dostawa artykułów spożywczych
Dodano: 2009-11-16