Przetargi.pl
dostawa artykułów spożywczych

Powiatowa Bursa dla Młodzieży Szkolnej ogłasza przetarg

  • Adres: 89-620 Chojnice, ul. Świętopełka 1
  • Województwo: pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 0-52 3972996 , fax. 0-52 3972996
  • Data zamieszczenia: 2009-12-01
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Powiatowa Bursa dla Młodzieży Szkolnej
    ul. Świętopełka 1 1
    89-620 Chojnice, woj. pomorskie
    tel. 0-52 3972996, fax. 0-52 3972996
    REGON: 00020109800000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    dostawa artykułów spożywczych
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1 Ananasy konserwowe plastry 565g szt 140 2 Batonik toffi w czekoladzie 51g szt 800 3 Batonik z orzeszkami 42g szt 600 4 Budyń 65g szt 30 5 Chrzan tarty 200g szt 20 6 Ciastka kruche 1kg kg 20 7 Cukier biały kryształ 1kg kg 500 8 Cukier waniliowy 16g szt 200 9 Cukierki czekoladowe 1kg kg 10 10 Cukierki owocowe 1kg kg 10 11 Czekolada z dodatkami 100g szt 200 12 Drożdże 100g szt 20 13 Dżem czarna porzeczka 280g szt 150 14 Dżem truskawkowy 280g szt 2400 15 Dżem wiśniowy 280g szt 300 16 Fasola sucha 500g szt. 120 17 Fasolka konserwowa w słoiku 470g po odcieku 260g szt 200 18 Fasolka konserwowa czerwona 400g szt 30 19 Groch suchy 500g szt 100 20 Groch konserwowy Skład: groszek zielony, woda, sól. Wartość odżywcza w 100g wyrobu 64 kcal 400g po odcieku 240g szt 550 21 Herbata indyjska 100g szt 250 22 Jajka kurze klasa L szt szt 5200 23 Kakao ciemne niskotłuszczowe (10%-12% tłuszczu) 200g szt 150 24 Kasza jęczmienna z zastosowaniem do zup i II dań 1kg kg 100 25 Kasza manna 1kg Kg 5 26 Kawa inka 150g szt 50 27 Ketchup 500g szt 300 28 Kompot agrestowy 900ml szt 50 29 Koncentrat pomidorowy 30% 900ml szt 250 30 Koper susz 6g szt 50 31 Kukurydza konserwowa Skład: kukurydza, woda, sól, cukier Wartość odżywcza 100g produktu- 115kcal, białko 3,9g, węglowodany przysw.22g, tłuszcz całkowity 1,3g 400g po odcieku 220g szt 260 32 Kwasek cytrynowy 20g szt 130 33 Kawa naturalna 500g szt 20 34 Kawa rozpuszczalna 100g szt 5 35 Liść laurowy 10g szt 70 36 Majeranek 10g szt 150 37 Majonez Skład:olej roślinny, woda, ocet spirytusowy, cukier, żółtko kurze w proszku 2,2%, sól, gorczyca 620ml szt 150 38 Makaron, po ugotowaniu nie lepiący się, odpowiednio twardy, sprężysty, zachowuje naturalny zapach i kolor Skład: mąka makaronowa pszenna, woda, substancja wzbogacająca-witamina A. 600wartość energetyczna w 100g 336 kcal 500g szt 540 39 Margaryna do pieczenia 250g szt 30 40 Margaryna do pieczywa zawartość tłuszczu 60% Skład: roślinne oleje (37%, w tym min 5% ol.słon) i tłuszcze, woda, maślanka, emulgatory, sól, substancje konserwujące, Wit. A,D3, E, aromat, barwnik 500g szt 600 41 Marmolada wieloowocowa 1000g szt 20 42 Mąka pszenna typ 500 Zastosowanie: jako zawiesina do zup i sosów, do pieczenia ciast, 1kg 1kg 400 43 mąka ziemniaczana 1kg 1kg 100 44 Miód sztuczny 350g 15 45 Musztarda Skład: woda, gorczyca, ocet spirytusowy, cukier, sól, przyprawy 200g 1 szt 40 46 Ocet 500ml szt 110 47 Ogórki konserwowe 900ml szt 150 48 Olej uniwersalny 1000ml szt 290 49 Papryka konserwowa 900ml szt 30 50 Papryka sucha 20g szt 70 51 Pieprz mielony 20g szt 120 52 Pieprz ziarnisty 15g szt 120 53 Proszek do pieczenia 30g szt 120 54 Przyprawa bazylia 10g szt 60 55 Przyprawa warzywna 1kg szt 60 56 Przyprawa do kurczaka 20g szt 120 57 Przyprawa jarzynka 200g szt 20 58 Przyprawa oregano 10g szt 60 59 Przyprawa do gyrosa 20g szt. 100 60 Przyprawa w płynie do zup i sosów Skład: woda, sól, substancja wzmacniająca smak i zapach: glutaminian sodu: barwnik: karmel E 150c: regulator kwasowości: kwas cytrynowy: ekstrakt z lubczyka, aromat. 860ml netto szt 50 61 Płatki kukurydziane Skład:kukurydza 98% 500g Szt 30 62 Płatki śniadaniowe w różnych smakach z pełnego ziarna 250g szt 75 63 Rodzynki 200g szt 30 64 Rodzynki w czekoladzie 80g szt 150 65 Ryż 1kg kg 380 66 Sałatka szwedzka 840g szt 80 67 Sos do spaghetti 350g szt 20 68 Sos pieczarkowy w proszku 27g szt 230 69 Sos pieczeniowy (ciemny) w proszku 27g szt 100 70 Sos sałatkowy (różne smaki) 9g szt 250 71 Sos słodko-kwaśny 300g szt 400 72 Sosy w różnych smakach 300g szt 80 73 Sól 1kg kg 180 74 Syrop do napojów Skład: cukier, syrop glukozowo-fruktozowy, woda, zagęszczony sok, kwas cytrynowy, aromat, kwas askorbinowy, przeciwutleniacz Wartość energet. w 100ml syropu 348 kcal 500ml szt 1400 75 Wafel przekładany kremem kakaowym w czekoladzie paczkowany, czekolada 28,5 % 39g szt 600 76 Woda mineralna niegazowana 1 litr Szt 250 77 Woda mineralna niegazowana 500ml Szt 250 78 Ziele angielskie 20g szt 90 79 Zupa pieczarkowa 40g szt 280 80 Żur naturalny zagęszczany Skład: woda, mąka żytnia żurkowa (zawiera gluten) mąka pszenna, zakwas, czosnek. Produkt naturalny otrzymany na drodze fermentacji mlekowej, pasteryzowany. 460g szt 180
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 153000000
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: nie jest wymagane
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie niniejszego zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy spełniający warunki udziału w postępowaniu określone w art. 22 ust. 1 ustawy, tzn.: a. Posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień. b. Posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawiają pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia c. Znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia. d. Nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 ustawy. 2. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu będzie dokonana przez Zamawiającego na zasadzie (spełnia/nie spełnia). W przypadku niespełnienia jakiegokolwiek warunku udziału w postępowaniu Wykonawca zostanie wykluczony z postępowania na podstawie art. 24 ustawy.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu Wykonawca obowiązany jest dołączyć do oferty następujące dokumenty i oświadczenia: a) oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu zgodnie ze wzorem oświadczenia stanowiącym załącznik nr 3 do niniejszej SIWZ; b) aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert 2. W przypadku oferty składanej przez Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia dokumenty wymienione w ust. 1 pkt a, b niniejszego rozdziału SIWZ składa każdy z Wykonawców oddzielnie. 3. Dokumenty, o których mowa w ust. 1 pkt b niniejszego rozdziału należy przedstawić w formie oryginału lub kopii poświadczonych za zgodność z oryginałem przez osobę/osoby uprawnioną/e do reprezentacji Wykonawcy.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: bursa.chojnice.pl/zamowienia.php
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach