Przetargi.pl
Dostawy warzyw i owoców do Domu Pomocy Społecznej „Kombatant” w Warszawie

Dom Pomocy Społecznej "Kombatant" ogłasza przetarg

  • Adres: 01350 Warszawa, ul. Sternicza
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 226 652 239 , fax. 226 652 285
  • Data zamieszczenia: 2016-12-22
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Dom Pomocy Społecznej "Kombatant"
    ul. Sternicza 125
    01350 Warszawa, woj. mazowieckie
    tel. 226 652 239, fax. 226 652 285
    REGON: 103890900000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: inny:

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawy warzyw i owoców do Domu Pomocy Społecznej „Kombatant” w Warszawie
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia są dostawy warzyw i owoców do Domu Pomocy Społecznej „Kombatant” w Warszawie, których zakres i szczegółowy opis przedmiotu zamówienia wraz z kalkulacją cenową zawiera załącznik nr 4 do SIWZ. Oferowane produkty powinny spełniać następujące minimalne wymagania jakościowe: 1) świeże, niezwiędnięte, jędrne, całe i zdrowe, jednolite gatunkowo, 2) nie dopuszcza się produktów z objawami gnicia lub zepsucia, które czynią je niezdatnymi do spożycia, 3) czyste, bez pędów kwiatowych, niepopękane, wolne od jakichkolwiek widocznych zanieczyszczeń obcych (w zależności od produktu dopuszczalne są odchylenia dotyczące śladów ziemi), 4) wolne od szkodników, 5) wolne od uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, 6) bez nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, 7) bez obcych zapachów i/lub smaków, 8) dostatecznie rozwinięte i odpowiednio dojrzałe, 9) wolne od oparzeń słonecznych, oznak zamarznięcia, pleśni, obić i wad spowodowanych np. gradem. Zamawiający wymaga, aby realizacja przedmiotu zamówienia następowała: 1) z miejsca składowania / magazynowania asortymentu składającego się na przedmiot zamówienia posiadającego aktualną decyzję wydaną przez właściwy organ Państwowej Inspekcji Sanitarnej dotyczącą zatwierdzenia zakładu (magazynu) podlegającego urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej, w zakresie produkcji (jeśli Wykonawca jest producentem) składowania, konfekcjonowania i obrotu świeżymi warzywami i owocami lub w zakresie składowania, konfekcjonowania i obrotu świeżymi warzywami i owocami (jeśli Wykonawca nie jest producentem), 2) przy użyciu co najmniej 1 środka transportu posiadającego aktualną decyzje lub zaświadczenie lub opinię wydaną przez właściwy organ Państwowej Inspekcji Sanitarnej dotyczącą spełnienia przez środek transportu wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w obrocie artykułami żywnościowymi w zakresie przystosowania do przewozu artykułów objętych przedmiotem niniejszego zamówienia, 3) przy udziale co najmniej 1 osoby – kierowcy wskazanej w formularzu ofertowym (wykazie osób) załączonym do oferty - kierowca musi posiadać prawo jazdy odpowiedniej kategorii oraz pracowniczą książeczkę zdrowia z wpisem dot. aktualnych badań do celów sanitarno-epidemiologicznych i brakiem przeciwwskazań do wykonywania pracy). Uwzględniając wymagania określone powyżej (w pkt 3.5 SIWZ) Zamawiający wezwie Wykonawcę, którego oferta została uznana za najkorzystniejszą do złożenia we wskazanym przez siebie terminie, lecz nie krótszym niż 5 dni: 1) Kopii aktualnej decyzji wydanej przez właściwy organ Państwowej Inspekcji Sanitarnej dotyczącą zatwierdzenia zakładu (magazynu) podlegającego urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej, w zakresie produkcji (jeśli Wykonawca jest producentem) składowania, konfekcjonowania i obrotu świeżymi warzywami i owocami lub w zakresie składowania, konfekcjonowania i obrotu świeżymi warzywami i owocami (jeśli Wykonawca nie jest producentem), 2) Kopii decyzji lub zaświadczeń lub opinii wydanych przez właściwy organ Państwowej Inspekcji Sanitarnej dotyczące spełnienia przez środki transportu wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w obrocie artykułami żywnościowymi w zakresie przystosowania do przewozu artykułów objętych przedmiotem niniejszego zamówienia, a w przypadku, gdy środki transportu nie są własnością Wykonawcy, Wykonawca zobowiązany jest przedstawić umowę, z której wynikać będzie prawo Wykonawcy do używania lub użytkowania środków transportu lub oświadczenie właściciela środków transportu do udostępnienia środków transportu do kontroli pracownikom Zamawiającego, 3) Kopii pracowniczej książeczki zdrowia danej osoby (kierowcy) z wpisem dot. aktualnych badań do celów sanitarno-epidemiologicznych i brakiem przeciwwskazań do wykonywania pracy.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03221000-6

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach