Wojskowa Akademia Techniczna ogłasza przetarg
- Adres: 00-908 Warszawa, ul. gen. Sylwestra Kaliskiego 2
- Województwo: mazowieckie
- Telefon/fax: tel.
- Data zamieszczenia: 2024-07-18
- Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Wojskowa Akademia Techniczna
ul. gen. Sylwestra Kaliskiego 2
00-908 Warszawa, woj. mazowieckie
REGON: 012122900 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.wat.edu.pl
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
DOSTAWA OBRANYCH I GOTOWYCH WARZYW - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest dostawa różnego rodzaju obranych i gotowych warzyw, a w nich: ziemniaków, marchewki, pietruszki, selera.Do opisu przedmiotu zamówienia zastosowano nazwy i kody określone we Wspólnym Słowniku Zamówień (CPV). Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia (SOPZ), wraz z podaniem wymaganych ilości został określony w załączniku Nr 1 do SWZ. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03221000-6
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. Uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów:Zamawiający uzna spełnienie warunku jeżeli Wykonawca posiada:a) Zaświadczenie /Decyzję /Opinię lub inny dokument równoważny właściwego organu Inspekcji Sanitarnej / Weterynaryjnej:- o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP;i/lub- potwierdzające wdrożenie oraz stosowanie zasad HACCP przez Wykonawcę - podstawa prawna art. 59 i art. 73 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia;lubCertyfikat systemu HACCP wydany przez firmy posiadające akredytacje i uprawnienia Polskiego Centrum Akredytacji z siedzibą w Warszawie lub krajowej organizacji akredytacyjnej dla danego kraju, wraz z oświadczeniem o prowadzeniu wewnętrznej kontroli jakości zdrowotnej żywności i przestrzegania zasad higieny w procesie produkcji z uwzględnieniem zasad systemu HACCP - zgodnie z art. 59 i art. 73 ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia;b) Decyzję /Zaświadczenie /Opinię właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej/ Weterynaryjnej o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli sanitarnej/weterynaryjnej i zatwierdzeniu zakładu do produkcji i obrotu żywnością;c) Zaświadczenie /Potwierdzenie Państwowego/Wojewódzkiego Inspektora Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych o zgłoszeniu działalności gospodarczej w zakresie produkcji, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno-spożywczymi wydane na podstawie ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych.2. Sytuacji ekonomicznej lub finansowej:Zamawiający uzna spełnienie warunku jeżeli Wykonawca:- jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia i przedłoży na wezwanie Zamawiającego polisę lub inny dokument ubezpieczenia o rozszerzonym zakresie ubezpieczenia od odpowiedzialności cywilnej ubezpieczonego, za szkody osobowe i / lub zdrowotne (np. choroby układu trawiennego) lub rzeczowe, wyrządzone przez produkty wyprodukowane, dostarczone, sprzedane przez ubezpieczonego i spowodowane przez niewykonanie lub nienależyte wykonanie zamówienia w okresie ubezpieczenia, o wartości nie mniejszej niż 150 000,00 zł.3. Zdolności technicznej lub zawodowej:Zamawiający uzna spełnienie warunku jeżeli Wykonawca posiada:- Decyzję /Zaświadczenie /Opinię właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej/ Weterynaryjnej o zatwierdzeniu minimum dwóch środków transportu do przewozu żywności wymagającej warunków chłodniczych.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 2 ustawy
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą: 2024-07-30
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- SUKCESYWNĄ DOSTAWĘ OWOCÓW I WARZYW ŚWIEŻYCH na 2024 r. DO PRZEDSZKOLA Nr 414 w WARSZAWIE
Dodano: 2024-05-10 - Sukcesywne dostawy warzyw, jabłek, ziemniaków oraz kiszonek.
Dodano: 2024-03-26 - SUKCESYWNĄ DOSTAWĘ OWOCÓW I WARZYW ŚWIEŻYCH na 2024 r. DO PRZEDSZKOLA Nr 414 w WARSZAWIE
Dodano: 2024-02-13 - Dostawy warzyw, ziemniaków, jabłek.
Dodano: 2023-11-28 - DOSTAWY ŚWIEŻYCH WARZYW I KISZONEK
Dodano: 2023-11-07 - Sukcesywne dostawy warzyw i owoców oraz ziemniaków do Zakładu Karnego w Żytkowicach
Dodano: 2023-09-15 - Sukcesywne dostawy warzyw i owoców oraz ziemniaków do Zakładu Karnego w Żytkowicach
Dodano: 2023-06-07 - Dostawy warzyw, ziemniaków, jabłek.
Dodano: 2023-06-02 - SUKCESYWNA DOSTAWA OWOCÓW I WARZYW ŚWIEŻYCH na 2023 r. DO PRZEDSZKOLA Nr 414 w WARSZAWIE
Dodano: 2023-02-02 - Sukcesywne dostawy warzyw i owoców oraz ziemniaków do Zakładu Karnego w Żytkowicach
Dodano: 2022-12-19