Zakład Karny w Tarnowie ogłasza przetarg
- Adres: 33100 Tarnów, ul. St. Konarskiego
- Województwo: małopolskie
- Telefon/fax: tel. 0-14 623-51-00 wew. 231 , fax. 146 215 677
- Data zamieszczenia: 2018-03-20
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny w Tarnowie
ul. St. Konarskiego 2
33100 Tarnów, woj. małopolskie
tel. 0-14 623-51-00 wew. 231, fax. 146 215 677
REGON: 32000600000 - Adres strony internetowej zamawiającego: http://sw.gov.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Zakład Karny
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawy warzyw i owoców - II.1.2. Rodzaj zamówienia:
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia publicznego są dostawy warzyw i owoców sklasyfikowanych w grupie CPV 03200000-3 i CPV 15300000-1 dla Zakładu Karnego w Tarnowie w szacunkowych ilościach (ilości za cały okres obowiązywania umowy): Część 1 – Warzywa i owoce Buraki czerwone 6 100 kg Cebula o średnicy min. 5 cm 2 500 kg Kapusta czerwona (w główkach, bez wierzchnich liści) 1 400 kg Kapusta biała (w główkach, bez wierzchnich liści) 1 250 kg Marchew o średnicy min. 2-3 cm 11 600 kg Pietruszka 2 250 kg Por 2 350 kg Seler 2 850 kg Ziemniaki jadalne o średnicy poprzecznej min. 4 cm i podłużnej min. 5 cm 53 000 kg Fasola pakowana po 0,5 - 1 kg 750 kg Jabłka 10 350 kg Pomidory 1 000 kg Ogórki świeże 1 000 kg Część 2 – Kiszonki, sałatki i surówki z kiszonek Kapusta kiszona 3 550 kg Ogórek kiszony 2 450 kg Kapusta biała kwaszona z dodatkami 3 600 kg (warzywa i przyprawy). Planowany zakup pomidorów oraz ogórków świeżych w okresie lipiec – sierpień. Uwaga: Przedmiot zamówienia musi odpowiadać Polskim normom przenoszącym normy europejskie lub normom innych państw członkowskich Europejskiego Obszaru Gospodarczego przenoszących te normy, lub parametrom odnoszącym się do tych norm. Dostarczane warzywa i owoce winny być czyste, zdrowe, jędrne, nie namarznięte i nie uszkodzone. Dostarczana marchewka o średnicy min. 2 – 3 cm ma być cała – nie może być ucięta i połamana, nie może mieć uszkodzeń, bez odłamanych korzeni i prawidłowo ogłowiona, bez korzeni bocznych i rozgałęzień, zdrowa – nie może być zgniła i zapleśniała, bez chorób, nie może być zwiędnięta i wyschnięta, nie może mieć śladów po szkodnikach i bez obecności szkodników, nie zdrewniała. Dostarczana pietruszka ma być cała – nie może być ucięta i połamana, nie może mieć uszkodzeń, bez odłamanych korzeni i prawidłowo ogłowiona, gładka i prosta – bez korzeni bocznych i rozgałęzień, zdrowa – nie może być zgniła i zapleśniała, bez chorób, nie może być zwiędnięta i wyschnięta, nie może mieć śladów po szkodnikach i bez obecności szkodników, nie zdrewniała. Dostarczane pomidory mają być czerwone, całe, zdrowe - nie dopuszcza się pomidorów z objawami gnicia lub z innymi zmianami, które czynią je niezdatnymi do spożycia, czyste, praktycznie wolne od uszkodzeń, o świeżym wyglądzie, o średnicy ok 5 cm. Dostarczane ogórki mają być całe, zdrowe - nie dopuszcza się ogórków z objawami gnicia lub zepsucia, które czynią je niezdatnymi do spożycia, jędrne, o świeżym wyglądzie, długość 10-20 cm, średnica maksymalna 5 cm. Zamawiający nie gwarantuje realizacji całości przedmiotu zamówienia. Rzeczywiste ilości przedmiotu zamówienia dostarczone przez wykonawcę w okresie obowiązywania umowy będą uzależnione od bieżących potrzeb zamawiającego. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć przedmiot zamówienia w ilościach i terminach określonych przez zamawiającego wraz z oryginałem faktury lub rachunku. Zamawiający wymaga, aby Wykonawca realizujący zamówienie zastosował następujące opakowania: – warzywa, ziemniaki i ogórki - opakowania o pojemności do 30 kg, – jabłka, pomidory – skrzynki o pojemności do 20 kg, – fasola - pakowana po 0,5 – 1 kg, – warzywa przetworzone – kiszonki, sałatki, surówki z kiszonek - opakowania o pojemności do 20 kg. Warzywa z tych grup winny ponadto posiadać termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 1 miesiąc od daty dostarczenia do siedziby Zamawiającego. Termin wykonania zamówienia to okres od dnia 01.05.2018 r. do 31.08.2018 r., a w przypadku podpisania umowy po dniu 01 maja od dnia podpisania umowy do dn. 31.08.2018 r. Dostawy winny odbywać się partiami zgodnie z sukcesywnie składanymi zamówieniami, własnym transportem i na własny koszt Wykonawcy do siedziby Zamawiającego średnio ok. 1 raz lub 2 razy w tygodniu, w zależności od potrzeb w dni robocze poniedziałek – czwartek w godzinach 7.30 – 10.00. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15300000-1
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dostawa artykułów żywnościowych do Centrum Kultury w Gnojniku
Dodano: 2024-07-05 - Zakup artykułów żywnościowych do Śląskiego Centrum Rehabilitacyjno - Uzdrowiskowego
Dodano: 2024-06-27 - Dostawy warzyw, owoców, ziemniaków oraz roślin strączkowych.
Dodano: 2024-06-11 - Dostawy warzyw, owoców, ziemniaków oraz roślin strączkowych.
Dodano: 2024-05-24 - Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby stołówki Przedszkola Publicznego w Tuchowie w okresie od marca do sierpnia 2024 roku.
Dodano: 2024-04-30 - Sukcesywne dostawy różnych produktów spożywczych do COS-OPO w Zakopanem
Dodano: 2024-01-21 - Dostawa owoców i warzyw do Centrum Kultury w Korzennej - Stołówka Gminna
Dodano: 2023-12-14 - Dostawa warzyw i owoców w I półroczu 2024 roku
Dodano: 2023-12-12 - Dostawa artykułów żywnościowych w III kwartale 2023 r obejmujących warzywa i owoce
Dodano: 2023-06-02 - Dostawa artykułów spożywczych na potrzeby Miejskiego Dziennego Domu Pomocy Społecznej w Krakowie – dostawa świeżych warzyw i owoców
Dodano: 2023-05-15