Przetargi.pl
Dostawy sukcesywne warzyw i owoców świeżych - II etap - sprawa Nr 10/2009

Centralny Ośrodek Sportu w Warszawie, Ośrodek Przygotowań Olimpijskich im. Feliksa Stamma we Władysławowie ogłasza przetarg

  • Adres: 84-120 Władysławowo, ul. Żeromskiego 52
  • Województwo: pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 058 6746314 , fax. 058 6746350
  • Data zamieszczenia: 2009-03-31
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Centralny Ośrodek Sportu w Warszawie, Ośrodek Przygotowań Olimpijskich im. Feliksa Stamma we Władysławowie
    ul. Żeromskiego 52 52
    84-120 Władysławowo, woj. pomorskie
    tel. 058 6746314, fax. 058 6746350
    REGON: 00032790700060
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.cetniewo.cos.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Zakład Budżetowy Ministerstwa Sportu i Turystyki

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawy sukcesywne warzyw i owoców świeżych - II etap - sprawa Nr 10/2009
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Dostawy sukcesywne warzyw i owoców świeżych :1. Biała rzodkiew - kg 100 2. Botwinka - kg 10 3. Buraki ćwikłowe - kg 300 4. Cebula - kg 100 5. Cebula czerwona - kg 10 6. Czosnek - kg 10 7. Fasola Piękny Jaś- 5kg kg 20 8. Groch łuskany- kg 10 9. Cykoria sałatowa - szt 30 10. Kapusta biała głowiasta - szt 250 11. Kapusta czerwona - kg 400 12. Marchew - kg 600 13. Ogórek świeży - kg 250 14. Papryka świeża, żółta - kg 50 15. Papryka świeża, czerwona , kg 50 16. Papryka świeża, zielona - kg 50 17. Papryka czerwona peperoni - kg 3 18. Pietruszka korzeń - kg 50 19. Pomidor - kg 2000 20. Por - kg 200 21. Seler - kg 300 22. Bazylia świeża szt 30 23. Kalafior - szt. 150 24. Kalarepa - szt 50 25. Kolendra świeża gat.1 szt 10 26. Koperek - pęczki 500 27. Melon - szt 50 28. Oregano świeże gat.1 szt 20 29. Pomidory koktajlowe kg 30 30. Rzodkiewka - pęczki 200 31. Sałata- szt 1200 32. Sałata dekoracyjna szt 100 33. Sałata lodowa- szt 250 34. Seler naciowy - szt 20 35. Szczypiorek - pęczki 1200 36. Kapusta pekińska - szt 300 37. Sałatka ROYAL z pestkami dyni Eisberg opakowanie folia 140 g kg 10 38. Pietruszka zielona - pęczki 500 39. Kapusta kwaśna- kg 250 40. Ogórki małosolne - kg 150 41. Bakłażan- szt 20 42. Cukinia - kg 20 43. Ogórki kwaszone kg 150 44. Pieczarki kl I - kg 150 45. Borowik suszony kl I - kg 3 46. Ziemniaki- kg 4000 47. Arbuz - kg 500 48. Banan- kg 1000 49. Brzoskwinia - szt. 700 50. Cytryny- kg 800 51. Grapefruity- kg 700 52. Gruszki- wyrób I, kg 800 53. Jabłka- kg 1000 54. Jabłka zielone - kg 150 55. Czereśnie - kg 25 56. Morele - kg 250 57. Pomarańcze - kg 1000 58. Mandarynka - kg 200 59. Śliwka - kg 250 60. Winogrono o barwie żółtozielonej - kg 300 61. Winogrono o barwie ciemnofioletowej- kg 200 62. Ananasy - szt 50 63. Kiwi -wybór I; szt 1000 64. Truskawka - kg 100 65. Arbuz żółty - kg 150 66. Limonka - kg 10
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 032121001
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 3 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: NIE DOTYCZY
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. W postępowaniu mogą wziąć udział wykonawcy, którzy: a) spełniają warunki zawarte w art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. Prawo zamówień publicznych (tekst jednolity: Dz. U. 2007 r. Nr 223 poz. 1655 ze zm.). b) wykonali, a w przypadku świadczeń okresowych również wykonują w okresie ostatnich trzech lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, co najmniej 2 zamówienia odpowiadające swoim rodzajem dostawom będącym przedmiotem zamówienia tj. dostawy warzyw i owoców świeżych o wartości (na jedno zamówienie w okresie maksimum 3 miesięcy) nie mniejszej niż 50 000,00 PLN brutto. 2. Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia, w tym przypadku ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowaniu w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. Przepisy dotyczące samodzielnego wykonawcy dotyczą odpowiednio wykonawców występujących wspólnie. Wykonawcy wspólnie ubiegający się o zamówienie ponoszą solidarną odpowiedzialność za niewykonanie lub nienależyte wykonanie zamówienia. 3. Oferty będą oceniane pod względem formalnym w zakresie kompletności i zgodności z wymogami specyfikacji istotnych warunków zamówienia i ustawy Prawo zamówień publicznych. Ocena spełnienia powyższych warunków zostanie dokonana na podstawie przedłożonych przez wykonawców dokumentów wymienionych w pkt. 8 SIWZ. Zamawiający dokona oceny spełniania przez Wykonawców warunków udziału w postępowaniu na podstawie załączonych dokumentów i oświadczeń zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Wykonawca składa: 1. Ofertę na formularzu stanowiącym załącznik nr 3 do SIWZ, 2. Formularz cenowy wg wzoru stanowiącego załącznik nr 4 do SIWZ, 3.Oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu zgodne z art. 22 ust.1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. Prawo zamówień publicznych (tekst jednolity: Dz. U. 2007 r. Nr 223 poz. 1655 ze zm.) na formularzu stanowiącym załącznik nr 1 do SIWZ. 4. w celu potwierdzenia, że wykonawca posiada uprawnienie do wykonywania określonej działalności zamawiający żąda następujących dokumentów: 1) aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, 5. W celu potwierdzenia opisanego przez zamawiającego warunku posiadania przez wykonawcę doświadczenia, zamawiający żąda następujących dokumentów: a) wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych również wykonywanych, dostaw w okresie ostatnich trzech lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, odpowiadających swoim rodzajem i wartością dostawom stanowiącym przedmiot zamówienia, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, uwzględniając wymagania zamawiającego - wg załącznika Nr 5 do SIWZ, b) dokumenty potwierdzające, że te dostawy zostały wykonane należycie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.cetniewo.cos.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach