Przetargi.pl
Dostawy różnych artykułów spożywczych oraz ryb konserwowanych, przetworzonych mrożonych, przetworzonych - śledź

Zakład Karny w Nysie ogłasza przetarg

  • Adres: 48-300 Nysa, ul. Kościuszki
  • Województwo: opolskie
  • Telefon/fax: tel. 774 332 471
  • Data zamieszczenia: 2020-12-30
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny w Nysie
    ul. Kościuszki
    48-300 Nysa, woj. opolskie
    tel. 774 332 471
    REGON: 32020700000000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: jednostka sektora finansów publicznych

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawy różnych artykułów spożywczych oraz ryb konserwowanych, przetworzonych mrożonych, przetworzonych - śledź
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia są: „Dostawy różnych artykułów spożywczych oraz ryb konserwowanych, przetworzonych mrożonych, przetworzonych – śledź” na potrzeby Zakładu Karnego w Nysie oraz Oddziału Zewnętrznego w Prudniku. Przedmiot zamówienia podzielono na 17 części. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych na jedną lub kilka części, na które zostały podzielone produkty stanowiące przedmiot zamówienia, jednakże oferta musi obejmować pełny asortyment produktów zawartych w poszczególnych częściach. Część 1 Cukier biały 1. Cukier biały* Gramatura jednostkowa od 1 do 25 kg zg. z PN kl./gat.I kg – 13500: Nysa 11000 kg, Prudnik 2500 kg Część 2 Koncentrat pomidorowy 1. Koncentrat pomidorowy 30%* Gramatura jednostkowa 0,90kg - 5 kg zg. z PN kl./gat.I kg – 3100: Nysa 2500 kg, Prudnik 600 kg Część 3 Warzywa przetworzone - soja 1. Kotlet sojowy * Skład: odtłuszczona mąka sojowa niemodyfikowana genetycznie, produkt 100% roślinny wolny od surowców pochodzenia zwierzęcego, bez konserwantów. Opakowanie papierowe (grube) wewnątrz pokryte workiem foliowym od 5-20 kg. zg. z PN kl./gat.I kg – 400: Nysa 350 kg, Prudnik 50 kg 2. Kostka sojowa* Skład: odtłuszczona mąka sojowa niemodyfikowana genetycznie, produkt 100% roślinny wolny od surowców pochodzenia zwierzęcego, bez konserwantów. Opakowanie papierowe (grube) wewnątrz pokryte workiem foliowym od 5-20 kg. zg. z PN kl./gat.I kg – 900: Nysa 800 kg, Prudnik 100 kg Część 4 Warzywa strączkowe suszone 1. Fasola suszona – JAS średni* Opakowanie: worki do 25 kg Wymagania jakościowe suchego ziarna: barwa charakterystyczna, brak zanieczyszczeń, suche, nieuszkodzone przez szkodniki i choroby, ziarno nie może być stęchłe ani spleśniałe, ziarno z roślin nie modyfikowanych genetycznie. zg. z PN kl./gat.I kg – 2700: Nysa 2300 kg, Prudnik 400 kg 2. Groch suchy łuskany - połówki* Opakowanie: worki do 25 kg Wymagania jakościowe suchego ziarna: barwa charakterystyczna, brak zanieczyszczeń, suche, nieuszkodzone przez szkodniki i choroby, ziarno nie może być stęchłe ani spleśniałe, ziarno z roślin nie modyfikowanych genetycznie. zg. z PN kl./gat.I kg – 1050: Nysa 900 kg, Prudnik 150 kg Część 5 Ryby konserwowane 1. Sałatka rybna* Opakowanie: puszka metalowa- konserwa w opakowaniu jednostkowym 200g, 300g, 330g. Wieczko łatwo otwierane bez użycia otwieracza. Skład: ryba, olej, warzywa, przyprawy zg. z PN kl./gat.I kg – 2360: Nysa 2000 kg, Prudnik 360 kg 2. Ryba w pomidorach* Opakowanie: puszka metalowa- konserwa w opakowaniu jednostkowym 200g, 300g, 330g. Wieczko łatwo otwierane bez użycia otwieracza. Skład: ryba, koncentrat pomidorowy, warzywa, przyprawy. zg. z PN kl./gat.I kg – 1320: Nysa 1200 kg, Prudnik 120 kg 3. Paprykarz szczeciński* Opakowanie: puszka metalowa- konserwa w opakowaniu jednostkowym 200g, 300g, 330g. Wieczko łatwo otwierane bez użycia otwieracza. Skład: ryba, ryż, cebula, koncentrat pomidorowy, olej, przyprawy zg. z PN kl./gat.I kg – 2500: Nysa 2000 kg, Prudnik 500 kg Część 6 Ryby przetworzone mrożone 1. Burger rybny z warzywami* Mielone mięso ryby, (ryba min. 28%) bez ości, łusek i skóry, płatki ziemniaczane, marchew, groszek zielony, olej roślinny, sól, przyprawy. Panier winien zawierać skrobię ziemniaczaną, sól, drożdże, paprykę. Burgery pakowane luzem w karton, warstwy przełożone folią. Na opakowaniu musi znajdować się informacja o producencie, nazwa towaru i data ważności. Opakowanie jednostkowe od 2 kg do 15 kg. Zawartość glazury max. 5% zg. z PN kl./gat I kg – 2500: Nysa 2000 kg, Prudnik 500 kg 2. Filet mrożony z mintaja* Filet z mintaja, bez ości, łusek i skóry. Ryba pakowana luzem w karton, warstwy przełożone folią. Na opakowaniu musi znajdować się informacja o producencie, nazwa towaru i data ważności. Zawartość glazury max. 10%. Opakowanie jednostkowe od 5 kg do 10kg. zg. z PN kl./gat I kg – 1160: Nysa 1100 kg, Prudnik 60 kg Część 7 Ryby przetworzone - śledź 1. Śledź matjas* Śledź matjas lekko solony w wiaderkach. Na opakowaniu musi znajdować się informacja o producencie, nazwa towaru i data ważności. Opakowanie jednostkowe od 4 kg do 10 kg. zg. z PN kl./gat I kg – 1700: Nysa 1700 kg Prudnik 0 kg Część 8 Jaja świeże -kurze 1. Jaja kurze* Jaja kurze konsumpcyjne, świeże* klasa A, grupa wagowa M (waga 53 – 63 gram/ szt.) Opakowanie: wytłoczki papierowe lub plastikowe zawierające od 10 do 30 jaj. Opakowania zbiorcze 360 szt. jednorazowe zg. z PN kl./gat I szt. – 67000: Nysa 55000 szt. Prudnik 12000 szt. Część 9 Tłuszcze roślinne 1. Margaryna do smarowania pieczywa / masło roślinne o zawartości tłuszczu roślinnego od 60% do 80% oraz witamin A, D, E, kostka 250g w papierze pergaminowym lub folii aluminiowej, zg. z PN kl./gat I kg – 9000: Nysa 7500 kg, Prudnik 1500 kg 2. Olej roślinny spożywczy do smażenia i sałatek – gramatura jednostkowa 1,3,5l zg. z PN kl./gat I l – 4000: Nysa 3500 l, Prudnik 500 l Część 10 Mąka - kasze 1. Kasza jęczmienna średnia - gramatura jednostkowa od 1 do 25 kg zg. z PN kl./gat I kg – 2900: Nysa 2500 kg, Prudnik 400 kg 2. Kasza gryczana - gramatura jednostkowa od 0.2 do 1 kg zg. z PN kl./gat I kg – 1500: Nysa 1500 kg, Prudnik 0 3. Kasza manna- gramatura jednostkowa od 1 do 25 kg zg. z PN kl./gat I kg – 86: Nysa 50 kg, Prudnik 36 kg 4. Mąka pszenna typ 500– gramatura jednostkowa od 1 do 25 kg zg. z PN kl./gat I kg – 4600: Nysa 4000 kg, Prudnik 600 kg 5. Mąka ziemniaczana -– gramatura jednostkowa od 1 do 25 kg, zg. z PN kl./gat I kg – 100: Nysa 80 kg, Prudnik 20 kg 6. Płatki kukurydziane - gramatura jednostkowa od 0,1 do 10kg zg. z PN kl./gat I kg – 70: Nysa 70 kg, Prudnik 0 kg 7. Płatki owsiane – gramatura jednostkowa od 1do 25 kg zg. z PN kl./gat I kg – 70: Nysa 70 kg, Prudnik 0 kg 8. Ryż biały długoziarnisty - gramatura jednostkowa od 1do 50 kg zg. z PN kl./gat I kg – 4800: Nysa 4000 kg, Prudnik 800 kg 9. Wafle ryżowe bezglutenowe niesłodzone bez konserwantów – gramatura jednostkowa od 0,09 do 0,15 kg zg. z PN kl./gat I kg – 65: Nysa 60 kg, Prudnik 5 kg Część 11 Makarony 1. Makaron bez jajeczny nitki - gramatura jednostkowa min. od 5 do15 kg, zg. z PN kl./gat I kg – 1250: Nysa 1000 kg, Prudnik 250 kg 2. Makaron bez jajeczny świder – mały - gramatura jednostkowa od 5 do 15 kg, zg. z PN kl./gat I kg – 5400: Nysa 42000 kg, Prudnik 1200 kg Część 12 Zupy, sosy 1. Rosół drobiowy – koncentrat, baza, wydajność min. 40 l z 1 kg -gramatura jednostkowa od 1do 2 kg W proszku, o zawartości soli nie większej niż 45g w 100g suchego produktu, zg. z PN kl./gat I kg – 820: Nysa 700 kg, Prudnik 120 kg 2. Zupa brokułowa - koncentrat, baza, wydajność min. 10 l z 1 kg, gramatura jednostkowa od 0,5 do 2 kg, zg. z PN kl./gat I kg – 450: Nysa 350 kg, Prudnik 100 kg 3. Zupa kalafiorowa - koncentrat, baza, wydajność min. 10 l z 1 kg, gramatura jednostkowa od 0,5 do 2 kg, zg. z PN kl./gat I kg – 450: Nysa 350 kg , Prudnik 100 kg 4. Zupa pieczarkowa - koncentrat, baza, wydajność min. 10 l z 1 kg, gramatura jednostkowa od 0,5 do 2 kg zg. z PN kl./gat I kg – 500: Nysa 400 kg, Prudnik 100 kg 5. Zupa grzybowa - koncentrat, baza, wydajność min. 10 l z 1 kg, gramatura jednostkowa od 0,5 do 2kg, zg. z PN kl./gat I kg – 150: Nysa 100 kg, Prudnik 50 kg 6. Zupa szparagowa - koncentrat, baza, wydajność min. 10 l z 1 kg, gramatura jednostkowa od 0,5 do 2 kg zg. z PN kl./gat I kg – 500: Nysa 400 kg, Prudnik 100 kg 7. Zupa cebulowa - koncentrat, baza, wydajność min. 10 l z 1 kg, gramatura jednostkowa od 0,5 do 2 kg zg. z PN kl./gat I kg - 150 kg: Nysa 100 kg, Prudnik 50 kg 8. Żurek w proszku – koncentrat, baza. Półprodukt do sporządzania żurku wydajność min. 16,5 l z 1 kg- gramatura jednostkowa od 0,5kg do 2 kg, zg. z PN kl./gat I kg – 450: Nysa 350 kg, Prudnik 100 kg 9. Sos grzybowy - koncentrat, baza, wydajność min. 10 l z 1 kg, gramatura jednostkowa od 0,5 do 2 kg, , zg. z PN kl./gat I kg – 150: Nysa 100 kg, Prudnik 50 kg 10. Sos boloński - koncentrat, baza, wydajność min. 10 l z 1 kg, gramatura jednostkowa od 0,5 do 2 kg, , zg. z PN kl./gat I kg – 150: Nysa 100 kg, Prudnik 50 kg 11. Sos myśliwski - koncentrat, baza, wydajność min. 10 l z 1 kg, gramatura jednostkowa od 0,5 do 2 kg, , zg. z PN kl./gat I kg – 150: Nysa 100 kg, Prudnik 50 kg Część 13 Warzywa suszone 1. Koper suszony mielony- gramatura jednostkowa od 5 do 15 kg zg. z PN kl./gat I kg – 50: Nysa 50 kg, Prudnik 0 kg 2. Natka pietruszki suszona- gramatura jednostkowa od 5 do 15 kg zg. z PN kl./gat I kg – 70: Nysa 70 kg, Prudnik 0 kg Część 14 Warzywa przetworzone 1. Chrzan tarty- gramatura jednostkowa od 0,25 do 0,9 kg zg. z PN kl./gat I kg – 160: Nysa 100 kg, Prudnik 60 kg 2. Fasolka szparagowa konserwowa- gramatura jednostkowa od 0,35 do 4 kg zg. z PN kl./gat I kg – 500: Nysa 500 kg, Prudnik 0 kg 3. Groszek konserwowy - gramatura jednostkowa od 0,35 do 4 kg zg. z PN kl./gat I kg – 1300: Nysa 1300 kg, Prudnik 0 kg 4. Kukurydza konserwowa- gramatura jednostkowa od 0,35 do 4 kg zg. z PN kl./gat I kg – 700: Nysa 700 kg, Prudnik 0 kg 5. Ogórki konserwowe - gramatura jednostkowa od 0,9 do 4 kg zg. z PN kl./gat I kg – 3600: Nysa 3000 kg, Prudnik 600 kg 6. Pasztet sojowy różne smaki - gramatura jednostkowa od 0,09 do 0.113 kg zg. z PN kl./gat I kg – 560: Nysa 500 kg, Prudnik 60 kg 7. Sałatka szwedzka - gramatura jednostkowa od 0,9 do 4 kg zg. z PN kl./gat I kg – 3600: Nysa 3000 kg, Prudnik 600 kg 8. Sałatka wielowarzywna- min 3 składnikowa - gramatura jednostkowa od 0,9 do 4 kg zg. z PN kl./gat I kg – 3600: Nysa 3000 kg, Prudnik 600 kg 9. Leczo - min 5 składnikowe w tym pieczarki - gramatura jednostkowa od 0,9 do 4 kg zg. z PN kl./gat I kg – 2360: Nysa 2000 kg, Prudnik 360 kg Część 15 Przyprawy 1. Cynamon mielony - gramatura jednostkowa od 0,1 do 2 kg zg. z PN kl./gat I kg – 20: Nysa 20 kg Prudnik 0 kg 2. Czosnek granulowany - gramatura jednostkowa od 0,5 do 2 kg zg. z PN kl./gat I kg – 106: Nysa 70 kg, Prudnik 36 kg 3. Kosta rosołowa drobiowa - produkt spożywczy otrzymany z odwodnionych, zagęszczonych lub przetworzonych surowców roślinnych, zwierzęcych lub ich mieszanin z dodatkiem naturalnych przypraw, spożywczych dodatków smakowo-zapachowych, substancji wzmacniających smak i zapach, substancji poprawiających strukturę produktu, naturalnych lub identycznych z naturalnymi barwników organicznych oraz innych substancji dopuszczonych do stosowania, który to po przyrządzeniu stanowi zupę. Wymagania jakościowe: struktura i konsystencja: kostka z widocznymi kawałkami suszonych warzyw. Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, niedostateczna ocena organoleptyczna produktu przed i po przyrządzeniu, zanieczyszczenia mechaniczne, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne; - pakowana w opakowania do 10 kg zg. z PN kl./gat I kg – 200: Nysa 150 kg, Prudnik 50 kg 4. Liść laurowy - gramatura jednostkowa od 0,5 do 2 kg zg. z PN kl./gat I kg – 29: Nysa 25 kg, Prudnik 4 kg 5. Majeranek - gramatura jednostkowa od 0,5 do 2 kg zg. z PN kl./gat I kg – 70: Nysa 60 kg, Prudnik 10 kg 6. Ocet spirytusowy 10% - gramatura jednostkowa od 0,5 l do 1 l zg. z PN kl./gat I l – 250: Nysa 200 l, Prudnik 50 l 7. Papryka czerwona słodka / przyprawa mielona/- gramatura jednostkowa od 0,5 do 2 kg zg. z PN kl./gat I kg - 60: Nysa 30 kg, Prudnik 30 kg 8. Pieprz czarny prawdziwy, mielony- gramatura jednostkowa od 0,5 do 2 kg zg. z PN kl./gat I kg - 150: Nysa 120 kg, Prudnik 30 kg 9. Przyprawa do bigosu - gramatura jednostkowa od 0,5 do 2 kg zg. z PN kl./gat I kg – 20: Nysa 20 kg, Prudnik 0 kg 10. Przyprawa do drobiu– gramatura jednostkowa od 0,5 do 2 kg zg. z PN kl./gat I kg - 20: Nysa 20 kg, Prudnik 0 kg 11. Przyprawa do fasoli - gramatura jednostkowa od 0,5 do 2 kg zg. z PN kl./gat I kg – 10: Nysa 10 kg, Prudnik 0 kg 12. Przyprawa do mięsa mielonego - gramatura jednostkowa od 0,5 do 2 kg zg. z PN kl./gat I kg – 20: Nysa 20 kg, Prudnik 0 kg 13. Przyprawa w płynie do zup– gramatura jednostkowa 1 kg zg. z PN kl./gat I kg – 1460: Nysa 1100 kg, Prudnik 360 kg 14. Przyprawa warzywna do zup i potraw - w proszku /sypka/ - gramatura jednostkowa od 0,5 do 5 kg zg. z PN kl./gat I kg – 1000: Nysa 800 kg, Prudnik 200 kg 15. Sól spożywcza jodowana warzona – gramatura jednostkowa 1 kg zg. z PN kl./gat I kg – 1100: Nysa 800 kg, Prudnik 300 kg 16. Ziele angielskie- gramatura jednostkowa od 0,5 do 2 kg zg. z PN kl./gat I kg – 25: Nysa 20 kg, Prudnik 5 kg Część 16 Różne artykuły spożywcze 1. Dżem wieloowocowy/różne smaki/ - gramatura jednostkowa od 0,3 do 15zg. z PN kl./gat I kg – 2420: Nysa 2000 kg, Prudnik 420 kg 2. Ketchup – gramatura jednostkowa od 0,50 do 5 kg Powinien mieć jednolitą półpłynną masę o barwie pomarańczowo czerwonej o łagodnym smaku. zg. z PN kl./gat I kg – 1270: Nysa 1200 kg, Prudnik 70 kg 3. Majonez – gramatura jednostkowa od 0,5 do 5 kg. Powinien mieć jednolitą gładką konsystencję o jasnokremowej barwie, zapach charakterystyczny dla majonezu. zg. z PN kl./gat I kg – 1312: Nysa 1300 kg, Prudnik 12 kg 4. Marmolada wieloowocowa - gramatura jednostkowa od 0,3 do 15 kg zg. z PN kl./gat I kg – 2420: Nysa 2000 kg, Prudnik 420 kg 5. Musztarda – gramatura jednostkowa od 0,5 do 5 kg Powinna mieć jednolitą półpłynną masę o barwie żółtej do jasnobrunatnej, o smaku lekko piekącym i zapachu octu. zg. z PN kl./gat I kg – 1570: Nysa 1500 kg, Prudnik 70 kg Część 17 Napoje 1. Herbata czarna w saszetkach – gramatura jednostkowa od 0,1 do 15 kg. Opakowania papierowe/folia/ zg. z PN kl./gat I kg – 300: Nysa 200 kg Prudnik 100 kg 2. Herbata owocowa w saszetkach – gramatura jednostkowa od 0,1 do 15 kg. Opakowania papierowe/folia/ zg. z PN kl./gat I kg – 500: Nysa 400 kg, Prudnik 100 kg 3. Kawa zbożowa rozpuszczalna konfekcjonowana – gramatura jednostkowa od 0,50 do 15 kg. Opakowania papierowe/folia/ zg. z PN kl./gat I kg – 800: Nysa 800 kg Prudnik 0 kg 4. Woda mineralna- gramatura jednostkowa: 1,5l zg. z PN kl./gat I l – 800: Nysa 600 l, Prudnik 200 l
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03200000-3
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie dokonuje okireślenioa warunków w tym zakresie.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: . W celu potwierdzenia spełnienia warunków udziału w postępowaniu oraz braku podstaw do wykluczenia, Wykonawcy składają wraz z ofertą – (formularze ofertowe załączniki nr 2a – 2p do SIWZ aktualne na dzień składania ofert: 1) oświadczenie stanowiące wstępne potwierdzenie, że wykonawca nie podlega wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 25a ust. 1 pkt 1 ustawy, który stanowi załącznik nr 3 do SIWZ – dokument musi być złożony w oryginale, 2) pełnomocnictwo dla osób podpisujących ofertę (jeżeli dotyczy) - dokument musi zostać złożony w oryginale lub kopii poświadczonej notarialnie.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach