Przetargi.pl
Dostawy pieczywa do Aresztu Śledczego w Hajnówce

ARESZT ŚLEDCZY W HAJNÓWCE ogłasza przetarg

  • Adres: 17-200 Hajnówka, ul. Warszawska 67
  • Województwo: podlaskie
  • Telefon/fax: tel. 85 6832007 , fax. 85 6832978
  • Data zamieszczenia: 2022-10-17
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: ARESZT ŚLEDCZY W HAJNÓWCE
    ul. Warszawska 67
    17-200 Hajnówka, woj. podlaskie
    tel. 85 6832007, fax. 85 6832978
    REGON: 001252057
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawy pieczywa do Aresztu Śledczego w Hajnówce
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia są cykliczne dostawy pieczywa do Aresztu Śledczego w Hajnówce wraz z transportem i rozładunkiem: Chleb pszenno – żytni krojony 500g - 62 000,00kg Chleb razowy krojony 400g - 700,00kg, Bułka tarta w opakowaniach do 25 kg 600,00kg. Podana ilość przedmiotu zamówienia jest ilością szacunkową w ciągu trwania umowy. Ostateczna ilość dostarczanego asortymentu może ulec zmniejszeniu, będzie ona wynikała z faktycznych potrzeb Zamawiającego, przy czym będzie to wielkość nie mniejsza niż 90 % wielkości całego zamówienia. W związku z zmniejszeniem danej ilości Zamawiający nie poniesie żadnych skutków prawnych i finansowych. Zamawiane pieczywo musi być świeży, dobrej jakości, wolne od wad (niepożądane wady organoleptyczne: obce posmaki, zapachy, nalot pleśni, fragmenty obcych ciał, itp.). Towarnależy dostarczać w opakowaniach plastikowych - pojemnikach EURO – stosowanych jako opakowanie zbiorcze. Opis przedmiotu zamówienia: Chleb pszenno-żytni o wadze netto 500g -pokrojony na równe kromki grubości w zakresie od 11 do 13 mm, pakowany w opakowania jednostkowe (woreczki foliowe lub folię stretch). Na każdym bochenku musi znajdować się informacja o produkcie i dacie ważności. Bez konserwantów i polepszaczy. Pieczywo świeże. Kształt chleb podłużny, półokrągły, skórka równomiernie zabarwiona, bez pęknięć na powierzchni i na bokach, ściśle zrośnięta z miękiszem, miękisz powinien być elastyczny, zapach i smak pieczywa odpowiedni dla danego rodzaju pieczywa. Chleb wytwarzany będzie zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywienia i żywności oraz rozporządzeniami wydanymi na jej podstawie, a także będzie odpowiadać standardom określonym w Polskich Norm. Zamawiającymoże żądać od Wykonawcy okazania w stosunku do produktu odpowiedniego certyfikatu zgodności z Polską Normą lubnormami europejskimi. Minimalny termin przydatności do spożycia nie krótszym niż 2 dni, pozwalającym na przechowywanie w odpowiednich warunkach, liczonym od dnia dostawy dosiedziby Zamawiającego (termin przydatności do spożycia chleba jest jednym z trzech kryterium). Chleb razowy o wadze netto 400g - pokrojony na równe kromki grubości w zakresie od 11 do 13 mm, pakowany w opakowania jednostkowe (woreczki foliowe lub folię stretch). Na każdym bochenku musi znajdować się informacja o produkcie i dacie ważności. Bez konserwantów i polepszaczy. Pieczywo świeże. Kształt chleb prostokątny (blaszka), skórkarównomiernie zabarwiona, bez pęknięć na powierzchni i na bokach, ściśle zrośnięta z miękiszem, zapach i smak pieczywa odpowiedni dla danego rodzaju pieczywa. Chleb wytwarzany będzie zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywienia i żywności oraz rozporządzeniami wydanymi na jej podstawie, a także będzie odpowiadać standardom określonym w Polskich Norm. Zamawiający może żądać od Wykonawcy okazania w stosunkudo produktu odpowiedniego certyfikatu zgodności z Polską Normą lub normami europejskimi. Minimalny termin przydatności do spożycia nie krótszym niż 2 dni, pozwalającym na przechowywanie w odpowiednich warunkach, liczonym od dnia dostawy do siedzibyZamawiającego (termin przydatności do spożycia chleba jest jednym z trzech kryterium). Bułka tarta w opakowaniach do 25kg – wyrób otrzymany przez rozdrobnienie wysuszonego pieczywapszennego zwykłego i wyborowego, bez dodatku nasion, nadzień i zdobień, postać sypka, bez grudek, barwa od szaro kremowej do złocistej, może być niejednolita, zapach swoisty, bez obcych zapachów, smak typowy dla suszonego pieczywa pszennego, bez obcych posmaków. Wilgotność nie więcej niż 10%. Obecność szkodników zbożowo-mącznych i innych lub ich pozostałości niedopuszczalna. Obecność zanieczyszczeń organicznych i nieorganicznych niedopuszczalna. Okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 1 miesiąc od daty dostawy do magazynu Zamawiającego. Bułka tartawytwarzana będzie zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywienia i żywności oraz rozporządzeniami wydanymi na jej podstawie, a także będzie odpowiadać standardom określonym w Polskich Norm. Zamawiający może żądać od Wykonawcy okazania w stosunku do produktu odpowiedniego certyfikatu zgodności z Polską Normą lub normami europejskimi. Zamawiający ma prawo dzielić ilość zamawianego asortymentu w zależności od potrzebwynikających ze złożonych zapotrzebowań, a ilość i asortyment poszczególnych produktów Zamawiający określać będzie każdorazowo, najpóźniej na 20 godzin przed dostawą. Dostawypieczywa, wraz z transportem i rozładunkiem do magazynu Aresztu Śledczego w Hajnówce ul. Warszawska 67, 17-200 Hajnówka, realizowane będą sukcesywnie w dostawach częściowych określonych przez Zamawiającego stosownie do potrzeb mających na celu zapewnienie ciągłości żywienia osadzonych przebywających w jednostce. Koszt dostawy i jegoubezpieczenia ponosi Wykonawca. Dostawa pieczywa będzie realizowana od poniedziałku do soboty z pominięciem wolnych dni świątecznych, w godzinach 6:00 - 14:00, pojazdamiWykonawcy przystosowanymi do przewozu pieczywa, spełniającymi wymogi przepisów prawa do ich przewożenia. Odbiór zamówionego pieczywa przeprowadzany będzie każdorazowo w obecności przedstawiciela Zamawiającego oraz przedstawiciela Wykonawcy i polegać będzie na komisyjnym przeważeniu / przeliczeniu i wizualnemu sprawdzeniu cech jakościowych oraz terminów przydatności. Do każdego asortymentu podlegającego pakowaniu należy załączyćetykietę z opisem jego zawartości tj.: - nazwę środka spożywczego oraz skład - dane dotyczące składników występujących w środkuspożywczym, - datę minimalnej trwałości albo termin przydatności do spożycia, - dane identyfikujące producenta środka spożywczego, - wagę netto lub liczbę sztuk środka spożywczego w opakowaniu, - warunki przechowywania, w przypadku gdy jego jakość zależy od warunków przechowywania, - oznaczenie partii produkcji, - klasę jakości handlowej. Za prawidłowo zrealizowaną zostanie uznana dostawa, której różnica pomiędzy ilością zamówioną, a dostarczoną wyniesie nie więcej niż +/- 0,5kg ilości zamówionej danego asortymentu. Fakturę VAT Wykonawca wystawi na ilość asortymentu określoną w dokumencie ważenia, wynikającą z komisyjnego ważenia każdej dostawy, zgodnie z rzeczywistą wielkością dostaw, uwzględniając asortyment i cenę określoną w umowie. Należność za zrealizowane dostawy Zamawiający będzie uiszczał w formie przelewu na konto bankowe Wykonawcy w terminie 21 dni licząc od daty otrzymania prawidłowo wystawionej faktury. Za dzień zapłaty uważa się dzień obciążenia rachunku bankowego Zamawiającego. W przypadku zewnętrznego zagrożenia bezpieczeństwa państwa i w czasie wojny, w sytuacjach kryzysowych oraz klęsk żywiołowych Wykonawca zobowiązuje się realizować dane zamówienia w pierwszej kolejności.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15811100-7
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy:1) nie podlegają wykluczeniu; 2) spełniają warunki udziału w postępowaniu określone przez zamawiającego w ogłoszeniu o zamówieniu i niniejszej SWZ. 2. Zamawiający wymaga wykazania przez Wykonawcę spełnienia warunku określonego w art. 112 ust. 2 ustawy Pzp, dotyczącego: 1) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym, Zamawiający nie stawia szczegółowych warunków w tym zakresie jedynie – oświadczenie Wykonawcy 2) uprawnień do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów, Zamawiający nie stawia szczegółowych warunków w tym zakresie jedynie – oświadczenie Wykonawcy 3) sytuacji ekonomicznej lub finansowej, Zamawiający nie stawia szczegółowych warunków w tym zakresie 4) zdolności technicznej lub zawodowe Zamawiający nie stawia szczegółowych warunków w tym zakresie.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2022-10-26

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach