Areszt Śledczy w Hajnówce ogłasza przetarg
- Adres: 17-200 Hajnówka, Warszawska
- Województwo: podlaskie
- Telefon/fax: tel. 85 6832007 w.120, 6832008, , fax. 85 6832978
- Data zamieszczenia: 2019-01-25
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Areszt Śledczy w Hajnówce
Warszawska 67
17-200 Hajnówka, woj. podlaskie
tel. 85 6832007 w.120, 6832008, , fax. 85 6832978
REGON: 125205700000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Jednostka penitencjarna
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa pieczywa do Aresztu Śledczego w Hajnówce - II.1.2. Rodzaj zamówienia:
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia są cykliczne dostawy pieczywa do Aresztu Śledczego w Hajnówce wraz z transportem i rozładunkiem: Chleb pszenno-żytni o wadze netto 500g - w ilości 88512kg pokrojony na równe kromki grubości w zakresie od 11 do 13 mm, pakowany w opakowania jednostkowe (woreczki foliowe). Na każdym bochenku musi znajdować się informacja o produkcie i dacie ważności. Bez konserwantów i polepszaczy. Pieczywo świeże. Kształt chleb jajowaty (półokrągły) lub okrągły, skórka równomiernie zabarwiona, bez pęknięć na powierzchni i na bokach, ścisłe zrośnięta z miękiszem, miękisz powinien być elastyczny, zapach i smak pieczywa odpowiedni dla danego rodzaju pieczywa. Chleb wytwarzany będzie zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywienia i żywności oraz rozporządzeniami wydanymi na jej podstawie, a także będzie odpowiadać standardom określonym w Polskich Norm. Zamawiający może zadać od Wykonawcy okazania w stosunku do każdego produktu odpowiedniego certyfikatu zgodności z Polską Normą lub normami europejskimi. Chleb razowy o wadze netto 400g - w ilości 500kg, pokrojony na równe kromki grubości w zakresie od 11 do 13 mm, pakowany w opakowania jednostkowe (woreczki foliowe). Na każdym bochenku musi znajdować się informacja o produkcie i dacie ważności. Bez konserwantów i polepszaczy. Pieczywo świeże. Kształt chleb prostokątny (blaszka), skórka równomiernie zabarwiona, bez pęknięć na powierzchni i na bokach, ścisłe zrośnięta z miękiszem, zapach i smak pieczywa odpowiedni dla danego rodzaju pieczywa. Chleb wytwarzany będzie zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywienia i żywności oraz rozporządzeniami wydanymi na jej podstawie, a także będzie odpowiadać standardom określonym w Polskich Norm. Zamawiający może zadać od Wykonawcy okazania w stosunku do każdego produktu odpowiedniego certyfikatu zgodności z Polską Normą lub normami europejskimi. Makowiec o wadze 500g – 1000g – w ilości 120kg, wyrób otrzymany przez połączenie korpusu z ciasta kruchego oraz masy makowej z dodatkiem bakalii o wadze od 0,5kg do 1kg. Korpusy kruche, barwa jasnokremowa do żółtej, smak i zapach swoisty, bez oznak kruszenia i rozsypywania. Dobra krajalność. Mak bez zanieczyszczeń i smaku stęchlizny. Niedopuszczalne: grudki surowców, zakalec, ciasto połamane, popękane itp. Ciasto wytwarzany będzie zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywienia i żywności oraz rozporządzeniami wydanymi na jej podstawie, a także będzie odpowiadać standardom określonym w Polskich Norm. Zamawiający może zadać od Wykonawcy okazania w stosunku do każdego produktu odpowiedniego certyfikatu zgodności z Polską Normą lub normami europejskimi. Zamawiany pieczywo musi być świeży, dobrej jakości, wolne od wad (niepożądane wady organoleptyczne: obce posmaki, zapachy, nalot pleśni, fragmenty obcych ciał, itp.), o terminie przydatności do spożycia przedstawionym w ofercie w kryterium określonym jako „Termin przydatności do spożycia”, pozwalający na przechowywanie w odpowiednich warunkach, liczonym od dnia dostawy do siedziby Zamawiającego. Towar należy dostarczać w opakowaniach plastikowych - pojemnikach EURO – stosowanych jako opakowanie zbiorcze. Każdy produkt powinien być dostarczany w oddzielnym pojemniku. Podana ilość przedmiotu zamówienia jest ilością szacunkową w ciągu trwania umowy. Ostateczna ilość dostarczonych PIECZYWA może ulec zmniejszeniu, będzie ona wynikała z faktycznych potrzeb Zamawiającego, przy czym będzie to wielkość nie mniejsza niż 80 % wielkości całego zamówienia. W związku z zmniejszeniem danej ilości Zamawiający nie poniesie żadnych skutków prawnych i finansowych. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15811100-7
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie określił warunków w tym zakresie
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dostawy pieczywa do Aresztu Śledczego w Hajnówce
Dodano: 2022-10-17 - Dostawy pieczywa do Aresztu Śledczego w Hajnówce
Dodano: 2020-10-15 - Przetarg nieograniczony na dostawy pieczywa
Dodano: 2020-09-30 - Dostawa pieczywa do Zakładu Karnego w Czerwonym Borze
Dodano: 2020-07-06 - Dostawa pieczywa do Zakładu Karnego w Czerwonym Borze i Zakładu Karnego w Grądach Woniecko
Dodano: 2020-01-24 - Dostawy pieczywa do Aresztu Śledczego w Hajnówce
Dodano: 2019-10-11 - Dostawa pieczywa do Zakładu Karnego w Czerwonym Borze i Zakładu Karnego w Grądach Woniecko
Dodano: 2019-01-25 - Dostawy pieczywa
Dodano: 2017-08-11